Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

N İ H A Y E T

27 Nisan 2023, Perşembe 17:21
N İ H A Y E T

Bu kö­şe­den de­fa­lar­ca yaz­dım. Ce­na­ze­le­ri­mi­ze geç­mi­şi­mi­ze say­gı­lı ola­lım diye.
İskele/Eski Datça ma­hal­le­le­ri­mi­zin ortak kul­lan­dı­ğı ,Eski Me­zar­lı­ğın doğu cep­he­si, kıs­men taş bir du­var­la çev­re­len­di. İnşal­lah duvar ana bul­var a kadar uza­tı­lır. Biraz geç de olsa !!!! emeği ge­çen­le­re te­şek­kür.

Son za­man­lar­da, ba­şı­boş sokak kö­pek­le­ri­nin me­ka­nı olan bu­ra­sı aynı za­man­da, ana cadde ta­ra­fın­dan atı­lan çöp­le­rin atıl­dı­ğı bir yer ha­li­ne gel­miş­ti.
Geçen yıl yaz mev­si­min­de ise, sokak kö­pek­le­ri­nin me­zar­la­rı ka­za­rak ken­di­le­ri­ne mekan !!! yap­ma­la­rı çe­şit­li yo­rum­la­ra neden ol­muş­tu. Hele bazı ço­o­o­ok bi­len­le­ri­miz, ka­mu­nun/so­rum­lu­la­rın ko­nu­ya el at­ma­la­rın­dan tu­tun­da çe­şit­li öne­ri­ler üret­ti­ler.. Me­zar­lı­ğı çöp­lük ha­li­ne ge­ti­ren­ler her­hal­de uzay­dan gel­me­di­ler...!!!!!
Neyse....
Diğer bir husus ise, Eski Datça Ma­hal­le­mi­ze dönüş /Has­ta­ne kav­şa­ğımız
Her yağ­mur son­ra­sı Has­ta­ne yönü ya­maç­tan bul­va­ra akan top­rak moloz ve kıp­kır­mı­zı çamur. Maz­gal­la­rın tı­kan­ma­sı, ola­bi­lecek bir he­ye­la­nın ha­ber­ci­si gibi. Çok kuv­vet­li bir yağ­mu­run ya­ra­ta­bi­le­ce­ği HE­YE­LAN ile tüm kav­şak ve bul­var ka­pa­na­bi­lir. Bunu söy­le­mek için kahin ol­ma­ya gerek var mı? Ba­ba­ya­nı Köp­rü­sü ön­ce­si akıl­lı kav­şak­ta ol­du­ğu gibi, bir perde beton veya is­ti­nat du­va­rı, ya­maç­ta­ki ko­nut­la­rı kur­tar­dı­ğı gibi, geniş bir REK­LAM PA­NO­SU alanı da ka­zan­dır­maz mı.? Bir öl­çü­de de ÇANLI BELEN ya­ma­cı­nı da te­da­vi etmiş olu­ruz.

Bu bir ya­şa­yan in­sa­na ve do­ğa­ya saygı de­ğil­ mi..!!!!????

SAĞ­LI­CAK­LA::::


Okunma Sayısı: 281

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.