Muğla
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

"O R M A N C I " TÜR­KÜ­MÜ­ZÜN ÖY­KÜ­SÜ (1)

13 Temmuz 2023, Perşembe 17:05
"O R M A N C I " TÜR­KÜ­MÜ­ZÜN ÖY­KÜ­SÜ (1)

F o t o : Ge­ve­nes (Çay­bü­kü) köy muh­ta­rı T e v f i k ile köy eş­ra­fın­dan M o l l a- M e h m e t ,Dama' da çe­ki­şi­yor..
İyi kötü da­ma­dan an­la­rım.. Ben de ha­riç­ten gazel oku­yo­rum.
Her ­za­man­ki gibi sa­bır­sız ve ted­bir­si­zim..
Saçma sapan eleş­ti­ri­ler ala­ca­ğı­mı bile bile cep­he­den sal­dı­rıp, son söy­le­mem ge­re­ke­ni, ilk önce dök­tü­rü­yo­rum..
"Kendi kül­tü­rel ,sos­yal de­ğer­le­ri­mi­zi, ge­le­nek­le­ri­mi­zi gö­re­nek­le­ri­mi­zi kör ku­yu­la­ra atıp...?Orta do­ğu­nun orta çağ ya­lel­li­si ile ba­tı­nın ro­bot­la insan ara­sın­da gelip giden tek­no­lo­jik uy­gar­lı­ğı ara­sın­da sı­kı­şıp kal­mış bir top­lu­muz.."
Mo­zart'ın bil­mem ka­çın­cı sen­fo­ni­si­ni -güya zevk alıp- din­le­me­yi, marka gi­yin­me­yi, son model cep te­le­fo­nu kul­lan­ma­yı
" Ç a ğ d a ş l ı k ," Son yıl­lar­da üre­ti­len ti­ca­ri amaç­lı , saçma sapan sa­nat­çı­la­rın (!) te­ren­nüm et­ti­ği ,saçma sapan i l a h i 'leri din­le­me­yi, Arap-Fars ,hatta ve hatta Hris­ti­yan ra­hi­be­ler gibi gi­yin­me­yi ,ör­tün­me­yi "D i n d a ş l ı k " sa­nı­yo­ruz..
Allah cem 'i cüm­le­mi­ze akıl-fi­kir ver­sin...?Hi­da­ye­te er­dir­sin..
Şimdi adını ha­tır­la­ya­ma­dım.. Cum­hu­ri­yet dö­ne­mi ay­dın­la­rı­mız­dan bi­ri­si şöyle der...
"..?Bizim her Tür­kü­müz... Bir ro­man­dır.."
Kendi kül­tü­rel de­ğer­le­ri­mi­zi.. tür­kü­le­ri­mi­zi, şar­kı­la­rı­mı­zı ,folk­lo­rü­mü­zü aşa­ğı­la­ma­yı ç a ğ d a ş l ı k sa­nan­la­rın canı çık­sın..
 


Okunma Sayısı: 169

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.