Muğla
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

PLAJ­LA­RI­MIZ /DAT­ÇA­MIZ / BİZ

13 Ağustos 2018, Pazartesi 16:35

Ge­ce­le­ri , mer­kez­de pi­ya­sa yapan biri ol­ma­dı­ğım­dan,bir ve­si­le ol­maz­sa sevgi yolu gü­zer­ga­hın­dan kum­luk mev­ki­in­den ge­çe­rek li­ma­na doğru yü­rü­dü­ğüm pek nadir olu­yor. Ya­şa­mak gibi, amacı /he­de­fi ol­ma­yan bir şey için de zaman har­ca­ma­nın ho­var­da­lı­ğı­nı ya­pa­cak kadar za­ma­nım­da yok.
Geçen hafta için­de sa­nı­yo­rum 02 Ağus­tos günü ak­şa­mı, Datça Müzik Se­ven­ler Der­ne­ği­nin Türk Halk Mü­zi­ği Kon­se­ri evime dö­nü­şüm ,kum­luk mev­ki­in­den oldu. Ma­şal­lah Dat­ça­mı­za gelen zi­ya­ret­çi­le­ri­mi­zin yo­ğun­lu­ğu gü­zel­de,yü­rü­yüş yolu bu­ra­da­ki La­kan­ta­la­rın ön bah­çe­si olmuş.De­ni­ze kadar uza­nan ala­nın ,tüm bu iş­let­me­le­re tah­sis edil­miş ol­du­ğu­nu san­mı­yo­rum. Zaten bir kıs­mı­nın­da , evcil hay­van­la­rı­mı­zın ika­me­ti­ne tah­sis edil­di­ği­ni gö­rün­ce , yü­rü­yüş ya­pa­cak olan­lar için pek alan kal­mı­yor.Bil­has­sa İlko­kul ile deniz ara­sın­da­ki alan­da­ki çe­kil­mez ko­ku­nun da bir ne­de­ni ol­ma­lı.Aynı ben­zer kanal ko­ku­su­nu ,ana cadde üze­rin­de ,kasap , ec­za­ne ,as­ke­ri loj­man sı­ra­sın­da da günün her saati his­se­de­bi­lir­si­niz.

Diğer bir husus da ,özel kotra ve bot­la­rın bağlı ol­du­ğu kor­don­da da,ge­ce­le­ri , hatta gün­düz­le­ri ser­best­çe yü­rü­mek be­ce­ri­ni­ze kal­mış.Bu­ra­da bu­lu­nan Ka­fe­ler'in de­ni­ze de­ni­ze kadar ya­rat­tık­la­rı iş­ga­li­ye yo­ğun­lu­ğu ,pek güzel gö­rün­tü ver­me­mek­te­dir.

Genel ola­rak biz her yerde,her or­tam­da,Dat­ça­mı­zın her ye­rin­den de­ni­ze gi­re­bi­lir­si­niz deriz.?Ancak,Ilıca Su de­ğir­me­nin­den ,Bur­gaz mev­ki­ine kadar tüm sa­hi­lin arada ke­sin­ti­ler olsa da ,gece ve gün­düz ti­ca­ri iş­let­me­le­rin kul­la­nım ve kont­rol­le­ri­ne (yasal veya fiili durum ola­rak) ve­ril­miş /bı­ra­kıl­mış ol­ma­sı ,in­sa­na şu so­ru­yu sor­du­ru­yor: DATÇA DA HALKA AÇIK PİLAJ KAL­MA­YA­CAK MI ? Ne der­si­niz.?
Yıl­lar­dır bu kö­sem­den bil­has­sa yerel yö­ne­ti­mi­mi­ze hatta zaman zaman kamu gö­rev­li­le­ri­mi­ze se­si­mi du­yur­ma­ya ça­lı­şı­yo­rum. Sözlü ola­rak da de­ği­şen bir şey ol­mu­yor. Uzun lafın kı­sa­sı :CE­MA­AT NE DERSE DESİN , İMAM BİLDİĞİNİ OKU­YOR.!!!!

El­bet­te ,bu il­çe­de ya­şa­yan biz­le­rin suçu yok mu.? Say­mak­la bit­mez.
Kı­sa­ca­sı he­pi­miz pek masum de­ği­liz.
Sağ­lı­cak­la..


Okunma Sayısı: 5401

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.