Muğla
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

SİVİL TOP­LUM KU­RU­LUŞ­LA­RI­MIZ/KENT KON­SEYİ

17 Mart 2022, Perşembe 15:44

Türk Top­lu­mu ola­rak , oldum olası , Kol­lek­tif ça­lış­ma­yı /ortak ça­lış­ma , karar alma bir­bi­ri­mi­zi din­le­me ira­de­si­ni be­ce­re­mi­yo­ruz.. Şe­hir­ler­de (artık il­çe­miz­de de) apart­man­da ya­şa­ma­nın, bir ­bi­ri­mi­ze hukuk için­de an­la­yış­la ola­ca­ğı­nı neden ka­bul­le­ne­me­yiz acaba. Bu dünya ve kent yal­nız­ca bize ait değil.
Ben ya­pa­rım ye­ri­ne, biz ya­pa­rız de­me­yi bir be­ce­re­bil­sek.
Dat­ça'­mız­da sivil top­lum ku­ru­lu­şu Der­nek veya diğer bir­lik­te­lik sta­tü­sün­de kaç ku­ru­luş var ,bil­mi­yo­rum.​Hepsi ko­nu­şur ko­nu­şur ko­nu­şur. Ben ol­say­dım diye türlü öne­ri­le­ri olur, hadi gel so­rum­lu­luk al, de­di­ği­niz­de ,or­ta­da kim­se­le­ri bu­la­maz­sı­nız. Nas­ret­tin HOCA/Ti­mur­lenk /FİL hi­ka­ye­sin­de ol­du­ğu gibi.
İşte bu ne­den­le söy­le­yen­le­rin­de , so­run­la­ra çözüm yolu ile kay­nak bulma ko­nu­sun­da öne­ri­le­ri­ni du­ya­maz­sı­nız. Hep kamu suç­la­nır, Be­le­di­ye/Dev­let yap­sın de­ni­le­rek , ko­nu­dan sıy­rı­lıp çı­kı­lır. Hal­bu­ki Dev­let/ Be­le­di­ye nedir.: SEN/BEN/O değil miyiz.

Bu ne­den­le eski bir kamu gö­rev­li­si ola­rak , so­rum­lu­luk­la­rı­mın ge­re­ği­ni tam ola­rak ye­ri­ne ge­ti­rip ge­tir­me­di­ği­mi/ge­ti­re­me­di­ği­mi halen sor­gu­la­rım. Şimdi bile es­ki­le­rin İSTİŞARE de­dik­le­ri ,konu hak­kın­da fikir da­nış­ma­nın önemi ve ge­re­ği­ni daha iyi an­lı­yo­rum. Hani der­ler ya: AKIL AKIL­DAN ÜS­TÜN­DÜR diye, BOŞ LAF DEĞİL.İşte bu ne­den­le, kent­ler­de hiz­met veren ,Başta Be­le­di­ye­le­ri­miz olmak üzere hep­si­nin ,Kent Kon­se­yi ve di­ğer­le­ri­nin görüş ve öne­ri­le­ri­ne kulak ver­me­si­nin ya­rar­lı ola­ca­ğı­na ina­nı­yo­rum. Bu sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı'­da, öneri , yal­nız­ca tek­lif değil çözüm yol­la­rı ile bir­lik­te sun­ma­la­rı ge­re­kir.​Yal­nız­ca ya­kın­mak , ol­ma­ma­lı.
Yö­ne­ten­le­rin de, hiz­met ver­di­ği top­lu­mun öne­ri­le­ri­ne her zaman önem ver­di­ği­ni ,uy­gu­la­ma­la­rı ile gös­ter­me­si ge­rek­ti­ği­ne ina­nı­yo­rum..
Sağ­lı­cak­la..


Okunma Sayısı: 4754

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.