Muğla
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

su su su hasadı

06 Eylül 2021, Pazartesi 17:33

Beni bu kö­şe­den takip eden­le­ri­niz bi­lir­ler. SU ko­nu­su­nun önemi ve biz­le­ri bek­le­yen prob­lem­le­rin ,teh­li­ke­le­rin neler ol­du­ğu­nu de­fa­lar­ca yaz­dım dur­dum.
Di­lim­de tüy bitti desem yeri.Gö­rü­yo­rum ki,ba­zı­la­rı­mız­da far­kın­da­lık ya­ra­ta­bil­me­yi be­ce­re­bil­mi­şiz.
Ga­ze­te­miz­de de açık­ça an­la­tıl­dı­ğı gibi,bu pro­je­de, bir yıl­lık bir ça­lış­ma ön­gö­rül­mek­te.İnşal­lah su­lan­dı­rıl­maz. ..!!!
Şöy­le­ki:
İlçe­nin kul­la­nım suyu ,Kız­lan ve Ka­ra­köy Ma­hal­le­le­ri­mi­zin tarım alan­la­rı içine açıl­mış olan derin ku­yu­lar­dan kar­şı­lan­mak­ta,bu alan­lar­da yoğun ola­rak tarım ya­pıl­mak­ta ve ta­rım­da kul­la­nı­lan su da bu hav­za­da açı­lan derin kuyu/ar­tez­yen ler­den sağ­lan­mak­ta.Bu alan­la­rın aynı za­man­da ya­rı­ma­da­nın taban suyu hav­za­la­rı ol­du­ğu­nun ,kul­la­nı­lan kont­rol­süz tarım ilaç­la­rı­nın bu suya ka­rış­ma­dı­ğı ndan emin­mi­si­niz. ?Her iki hav­za­nın ,çıl­gın­ca ya­pı­laş­ma ile be­ton­la kap­lan­dı­ğı­nın ve bu­fur­ya­ya DUR di­ye­bi­lecek bir ira­de­ye/oto­ri­te­ye sa­hip­mi­yiz.?
Ya­pı­lar­da (genel ola­rak) sar­nıç­lı Konut pro­je­le­ri­nin , bir zo­run­lu­luk ola­rak uy­gu­la­ma­ya ko­ya­bi­lecek mi.?
Sa­yı­sı­nı kim­se­nin bil­me­di­ği ,açıl­mış/açıl­mak­ta olan ar­tez­yen­le­rin       du­ru­mu ne ola­cak.?
De­ni­ze ula­şan su altı kay­nak­la­rı (Ka­ra­köy Ma­ri­na ın batı is­ti­ka­me­ti) kul­la­nım su­yu­na en­teg­re edi­le­bi­lecek mi.?
El­bet­te ta­sar­ruf­lu su tü­ke­ti­mi önem­li.Bil­has­sa tatil köy­le­ri­mi­zin atık su­la­rı­nı arıt­ma­la­rın­da ,teş­vik /zo­run­lu­luk/ka­tı­lım sağ­la­na­bi­lir mi.?
Far­kın­da­lık güzel de, gün­lük gös­te­riş dav­ra­nı­şı biraz hafif geldi bana,
SAĞ­LI­CAK­LA...
YK


Okunma Sayısı: 2436

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.