Muğla
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ŞUN­DAN BUN­DAN ONDAN -

03 Ekim 2022, Pazartesi 17:05

Son yıl­lar­da za­ma­nın ne kadar çabuk geç­ti­ği­nin far­kı­na va­ra­mı­yo­rum. Yet­miş küsür yıla varan zaman yol­cu­lu­ğu­mun , yıl­lık du­rak­la­rın­dan biri olan 12 Eylül ta­ri­hi­ni de ya­şa­dım gitti. Bu arada do­ku­zun­cu yıla varan emek­li­lik yı­lı­nı da ya­şa­ma­ya baş­la­dım, doğ­du­ğum bu il­çem­de. Her Şeyin ka­za­nı­mı­nın müm­kün ola­bil­di­ği şu dün­ya­mız­da, bir ­tek şeyi satın ala­mı­yo­ruz. Ölçüp bi­çe­me­di­ğim, baş­la­ma ve bitiş çiz­gi­si­ni ön­gö­re­me­di­ği­miz şey evet ZAMAN.
İşte bu ne­den­le ;hani ço­cuk­lu­ğu­mu­zun bir te­ker­le­me­si­ni/ bil­me­ce­si­ni ha­tır­lı­yo­rum: MAVİ ATLAS İĞNE BAT­MAZ MAKAS KES­MEZ TERZİ BİÇMEZ METRE ÖLÇ­MEZ nedir ? Der­se­niz, bi­len­ler bil­me­yen­le­re söy­ler­ler.!!!!!!
Neyse ge­le­lim gü­nü­mü­ze:

İli­miz­de iki yıl­dır ya­şa­nan yan­gın fe­la­ket­le­ri­nin, biri bi­ti­yor, bir di­ğe­ri baş­lı­yor. Son ola­rak ULA il­çe­sin­de­ki yan­gın ,in­şal­lah başka bir yö­re­miz­de, hatta ül­ke­miz­de ya­şan­maz. Bu yıl il­çe­mi­zin BETÇE yö­re­sin­de ya­şa­nan yan­gın ye­ri­ni gör­me­mek için, o ta­ra­fa gi­de­bil­me­yi hep er­te­li­yo­rum. Mar­ma­ris yö­re­sin­de gör­dü­ğüm fe­la­ke­ti gö­rün­ce, do­ğa­ya bak­ma­ya hiç ­bi­ri­mi­zin yü­zü­nün ol­ma­dı­ğı­nı dü­şü­nü­yo­rum. Kı­sa­ca­sı, geç­miş ku­şak­la­rın biz­le­re ema­net et­ti­ği Allah'ın biz­le­re lüt­fu­na iha­net ettik. İşte bu ne­den­le ,Dat­ça­'mı­za ya­şa­mak için ge­len­le­re, ön­ce­lik­le bu yan­gın yeri gös­te­ril­me­li ve ha­tır­la­tıl­ma­lı. Bu ema­ne­ti ko­ru­yup kol­la­ma­yan, yal­nız­ca bu ya­rı­ma­da­nın ta­şı­nı top­ra­ğı­nı yal­nız­ca bir rant aracı ola­rak gö­ren­le­re, sa­hip­len­dik­le­ri alan­la­rın yal­nız­ca ema­net­çi­le­ri ol­duk­la­rı ha­tır­la­tıl­ma­lı. Kor­ka­rım bu gi­diş­le ce­hen­ne­mi bu dün­ya­da ya­şa­ya­ca­ğız.

Ay­lar­dır yıl­lar­dır de­fa­lar­ca ya­zı­yo­rum, söy­lü­yo­rum. Yerel yö­ne­tim ve diğer kamu hiz­met bi­rim­le­ri­nin gö­re­vi, yal­nız­ca gün­lük ha­ya­tı ko­lay­laş­tır­mak, kon­for­laş­tı­mak ol­ma­ma­lı. İmar bü­ro­su şek­lin­de­ki hiz­met­le­rin dı­şın­da, bil­has­sa Yaşlı ku­şa­ğın­da hiz­me­tin­de ol­du­ğu­nu artık gös­ter­me­li. Kos­ko­ca yarım ada­mız­da bir yaşlı bakım evi yok. Öner­di­ğim kamu bina ve me­kan­la­rı­na ya­kış­tı­rı­lan ya­pı­lar, yal­nız­ca TURİZM' e yö­ne­lik. İNSANA VE YAŞ­LI­YA SAYGI NE­RE­DE.? Ül­ke­miz­de hiz­met veren bazı YEREL YÖNETİMLERİN bu ça­ba­la­rı­nı /somut hiz­met ör­nek­le­ri­ni gö­rün­ce, im­re­ni­yo­rum doğ­ru­su.

Bık­ma­dan usan­ma­dan yaz­ma­ya ha­tır­lat­ma­ya devam ede­ce­ğim. Isı­nan dün­ya­mız-kar­bon sa­lı­nı­mı ,SU ve Ener­ji ya­rın­la­rı­mı­zın en büyük so­ru­nu ola­cak. ​Datça Mızda GÜNEŞ ve Rüz­gar en güzel ener­ji kay­na­ğı. Mev­cut ve yeni ya­pı­la­cak bi­na­lar­da ,bu do­na­nı­mın mi­ma­rı bir koşul ola­rak uy­gu­la­ma­da aran­ma­lı­dır. Hatta buna ,evsel sar­nıç­la­rın ek­len­me­si ,bu şe­kil­de olan ya­pı­la­ra be­lir­li oran­da vergi in­di­ri­mi ya­pı­la­bil­me­si iyi ol­maz ­mı.?

Sayın il­gi­li­le­ri­mi­ze ha­tır­lat­mak is­te­di­ğim bir diğer konu ise: bazı ma­hal­le­le­ri­miz­de SÜT ve Süt ma­mül­le­ri üre­til­mek­te ve pa­zar­lan­mak­ta­dır. Bu üre­ti­ci­le­ri­mi­zin so­run­la­rı ve ma­mül­le­ri­nin sağ­lık­lı bir şe­kil­de olup ol­ma­dı­ğı ,hiç akıl­la­rı­na ge­li­yor mu acaba.?
Başka ko­nu­lar­da bu­luş­mak üzere, sağ­lı­cak­la...


Okunma Sayısı: 1344

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.