Muğla
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ŞUN­DAN BUN­DAN ONDAN ,,,

17 Ekim 2022, Pazartesi 17:14

Hep sev­di­ğim dost­la­rı­ma , ilk te­men­nim SAĞ­LIK OLSUN DİLEĞİMDİR. İnsan onu yi­ti­rin­ce veya sek­te­ye uğ­ra­yın­ca an­lı­yor, Geçen bir hafta bo­yun­ca beni evde tut­sak yapan ra­hat­sız­lı­ğı­mı çok şükür at­lat­tım. Beni te­le­fon­la ara­ya­rak geç­miş olsun di­lek­le­ri­ni ile­ten tüm dost­la­rı­ma ,son­suz te­şek­kür­ler. El­bet­te bu arada ilgi ve yar­dım­la­rı­nı esir­ge­me­yen Datça Mızın Mü­te­va­zi Has­ta­ne­si­nin , bil­has­sa ACİL Ser­vi­sin­de görev yapan iyi­lik me­lek­le­ri­ne son­suz te­şek­kür­ler. Tüm im­kan­sız­lık­la­ra ve geçim sı­kın­tı­la­rı­na rağ­men, in­sa­na hiz­me­ti her şeyin önün­de tutan on­la­rın hakkı öde­ne­bi­lir mi.?
Neyse her şeye rağ­men hayat devam edip gi­di­yor.

Şun­dan bun­dan ondan dedik, Betçe yö­re­si­ne SU ta­şı­ya­cak olan su bo­ru­la­rı­nı dö­şe­mek için ,Sa­na­yi mev­ki­in­den iti­ba­ren yol ke­nar­la­rı­na açı­lan ka­na­lın ,boru dö­şen­miş olan kıs­mı­nın ör­tü­le­rek as­falt­lan­ma­sı iyi olmuş. Yaz mev­si­min­de ye­di­ği­miz TOZ ka­rı­mız oldu.​Ko­nu­ya şah­sen kaygı ile bak­ma­ma rağ­men, iyi olur in­şal­lah de­mek­ten ken­di­mi ala­mı­yo­rum.

De­fa­lar­ca yazıp söy­le­me­me rağ­men, ana bul­var­dan Has­ta­ne­ye giriş kav­şa­ğın­da­ki HE­YE­LAN teh­li­ke­si yerli ye­rin­de du­ru­yor. Güçlü bir yağış ha­lin­de bu set­ten ko­ka­cak top­rak moloz ve taş­la­rın, bul­va­rı ka­pat­ma­sı büyük ola­sı­lık. Ay­rı­ca gö­rün­tü kir­li­li­ği -çir­kin­li­ği işin ca­ba­sı..
Zey­tin hasat mev­si­mi baş­lı­yor. İnşal­lah yağ­mur­lar­da za­ma­nın­da gelir de üre­ti­ci­nin yüzü güler. Ha­sa­t' ın ya­pı­la­cak mü­te­va­zi­de olsa bir et­kin­lik­le baş­la­tıl­ma­sı iyi ol­maz­ mı.? Bunun ör­nek­le­ri ço­o­o­o­o­o­o­ok. Aynı et­kin­li­ği güz do­ma­te­si için­de dü­şü­ne­bi­li­riz.

İlçe­mi­zin bazı yer­le­ri­nin imara açıl­ma­sı­na tem­kin­le yak­la­şı­yo­rum. Çevre et­ki­le­ri alt­ya­pı etüt­le­ri ya­pıl­ma­dan fiili du­ru­ma göre imar uy­gu­la­ma­sı­nın gi­de­ce­ği ikin­ci durak yargı olu­yor. İmara açıl­sın BETON DİKELİM an­la­yı­şı, bizi ne­re­le­re gö­tür­dü­ğü belli. Ta­rım­dan ko­pu­şun so­nuç­la­rı or­ta­day­ken, ge­mi­ler­le YAĞ ve Buğ­day ın yo­lu­nu bek­ler ola­ca­ğız. Yerel yö­ne­ti­min­den be­to­nu değil, ta­rı­mı ter­cih et­ti­ği­ni gör­mek is­te­rim. Bunun tipik ör­nek­le­ri­ni İzmir ,Aydın ve Ma­ni­sa il­çe­le­rin­de gö­rü­yo­ruz.(bu ko­nu­da ay­rı­ca di­ye­cek­le­rim ola­cak.) Ey KENT KON­SEYİ MİZ ka­mu­yu uyar­mak bizim gö­re­vi­miz de­ğil ­mi.? Zaman zaman may­tap gibi ya­pı­lan gün­lük et­kin­lik­ler den ka­lı­cı de­vam­lı iz bı­ra­ka­bi­lecek ça­ba­la­ra var­ mı­sı­nız.?

Datça Be­le­di­ye­mi­zin ku­ru­lu­şu 04.12.1933  Bu ko­nu­da alı­nan Ba­kan­lar ku­ru­lu ka­ra­rın­da Rah­met­li ATA­TÜRK ün im­za­sı bile var. Yani bu ta­rih­te 90. ya­şı­na gi­recek olan bir yerel yö­ne­tim. Güzel bir et­kin­lik­le anıl­ma­sı ya­kış­maz mı.? Tak­dir­le­ri­ne.......

Başka ko­nu­lar­da bu­luş­mak üzere......
SAĞ­LI­CAK­LA::::::


Okunma Sayısı: 635

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.