Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ŞUN­DAN BUN­DAN ONDA.N

14 Ağustos 2023, Pazartesi 17:37

Yaz sı­cak­la­rı­nın tavan yap­tı­ğı şu gün­ler­de, yal­nız­ca bir ko­nu­ya odak­lan­ma­nın an­la­mı yok. Zaten eko­no­mi kıs­ka­cı­nın her ­gün da­ha ­da da­ral­dı­ğı­nı görüp ya­şı­yor­sak, he­pi­mi­zin ortak tek ko­nu­su EKO­NOMİ.
Ma­şal­lah sev­gi­li sayın yö­ne­ti­ci­le­ri­mi­zin be­ce­ri­le­ri ile, her bi­ri­miz eko­no­mist olduk. Bu­gün­ler­de artık bu ko­nu­da dok­to­ra ve yük­sek li­sans ya­pan­la­rın sa­yı­sı epey arttı. Bun­dan sonra hangi aşa­ma­ya ev­ri­li­riz, ?Allah bilir.
İle­ti­şim ça­ğı­nın art­tı­ğı bu gün­ler­de, in­ter­net sal­gı­nı­nın tüm dün­ya­mı­zı kasıp ka­vur­du­ğu, ger­çe­ği­ni he­pi­miz kabul edi­yo­ruz. Bu ala­nın­da ip­le­ri­ni elin­de tutan güç­le­rin oyun­ca­ğı oldu tüm dünya in­san­la­rı. Üret­me­yen yal­nız­ca tü­ke­ten top­lum­la­ra pom­pa­la­nan mesaj : BENİM MALIM DAHA İYİ, DAHA İYİSİ YOK al al fır­sat bu fır­sat gün­le­ri bun­lar, fır­sa­tı ka­çır­ma­yın slo­gan­la­rı­nın medya ile kö­pür­tül­dü­ğü bu dün­ya­da in­sa­nın yeri ne­re­de acaba.

Neyse ge­çe­lim bun­la­rı...
Yıl­lar­dır yazıp çizip söy­le­di­ğim gibi: Dat­ça­mız­da­da SU ko­nu­su ger­çe­ği artık gün­de­me otur­du gibi. Yan­lış ve eksik ola­rak ta­nım­la­dı­ğım il­çe­mi­zin bel­ki ­de en büyük su pro­je­si ça­lış­ma­ya baş­la­mış..!!! Baş­la­ma­sıy­la da elekt­ri­ğe ba­ğım­lı­lı­ğı­nın ce­re­me­si­ni geçen haf­ta­lar­da gör­dük. Zaten şe­be­ke ve ka­pa­si­te ba­kı­mın­dan ye­ter­siz olan elekt­ri­ğin yok­lu­ğu, su da­ğı­tı­mı­nı felç etti. Yaz­dık söy­le­dik, madem bu sis­tem­de ısrar edi­yor­su­nuz, sis­te­mi ça­lış­tır­mak için, güneş ener­ji­si veya rüz­gar­dan sağ­la­na­cak elekt­rik­le sis­te­mi ça­lış­tır­ma yön­te­mi­ni ter­cih edi­niz diye. Sorun or­ta­ya çık­tı­ğı zaman, Je­ne­ra­tör ter­ci­hi­nin TA­ŞI­MA SUYLA DEĞİRMEN DÖN­DÜR­MEK ol­du­ğu­nu ka­çın­cı kere söy­le­ye­ce­ğiz. Di­li­miz­de tüy bitti. SO­RU­NUN bir ki­şi­ye yı­ka­rak so­rum­lu­luk­tan kaç­mak iş değil. Ki­şi­ler si­hir­baz ol­ma­dı­ğı­nı, kur­ta­rı­cı­nın bir ki­şi­den bek­len­me­si­nin yan­lış ol­du­ğu­nu, ne zaman an­la­ya­ca­ğız. Sis­te­mi tam an­la­mıy­la ça­lış­tır­mak, ba­ğım­lı­lı­ğı as­ga­ri dü­ze­ye in­dir­mek, hatta ta­ma­men or­ta­dan kal­dır­mak­tır. Sahi şu Rüz­gar sant­ral­le­ri­nin Dat­ça­mı­za kat­kı­sı nedir.?

Diğer bir konu ise, bil­has­sa yağ­mur­la­rın bol ol­du­ğu za­man­lar­da, suyun yük­sek mev­ki­ler­de de­po­la­na­rak pom­paj is­tas­yon­la­rı­na ih­ti­yaç du­yul­ma­ma­sı için sis­te­mi­ni­zi plan­la­ma­nız. Hal­kı­mı­zın­da su tü­ke­ti­mi ko­nu­sun­da de­vam­lı uyar­mak, il­gi­li kurum ve ku­ru­luş­la­rın­da örnek dav­ra­nış gös­ter­me­le­ri­ni sağ­la­mak .Bu ko­nu­da mev­zu­at dü­zen­le­mek. Sahi ;SAR­NIÇ­LI KONUT imar mev­zu­atı­na neden alın­maz ki.?

Bir diğer konu ise: Kargı ve Ilıca mev­ki­in­de ki suyun de­ni­ze akıp git­me­le­ri­ne ne za­ma­na kadar ba­ka­ca­ğız...?
Sem­bo­lik, gös­ter­me­lik ağaç­lan­dır­ma et­kin­lik­le­ri, apay­rı bir konu. DOST­LAR ALIŞ­VERİŞTE GÖR­SÜN....!!!!!!!!!
Şim­di­lik sağ­lı­cak­la..


Okunma Sayısı: 390

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.