ŞUNDAN BUNDAN ONDAN
13 Temmuz 2026, Pazartesi 11:46Bir KABOTAJ BAYRAMINI DA yaşadık bitti gitti. Her olay gibi,kaç kabotaj bayramı gibi .tarihe not düşebileceğimiz olaylara şahit olacağız acaba.? İnanınız ve kutlu olsun gibi söylemler beni hiç tatmin etmiyor. Konunun ,bağımsızlığımızın temel taşlarından biri olan,köşe noktalarından biri olan kabotajın öneminin ,yalnızca göstermelik olarak bir festival /şenlik gibi anılması inanınız beni pek mutlu etmemekte. Düşününüz bu Cumhuriyetimiz kurulmadan/başlangıçta ,limanlarımız arasında her türlü taşımacılık ve seyahat özgürlüğümüzün olmadığını düşünürsek, nereden nerelere gelmişiz. İşte ben bu yüzden Cumhuriyetimizin kazanımlarından biri olan KABOTAJ HAKKININ öneminin herkes tarafından korunması ve kullanılmasının değerinin herkesce ve her kurumca benimsenmesini önemsiyorum. N e dersiniz.? HERŞEYE RAĞMEN KABOTAJ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN !!!!!!
İlçemizde yollar yollar tam bir şantiyeye döndü. Ulaşımı felç eden bu uygulama,bir süre daha zaman alacak gibi. Alt yapının tamamlanmamış olması ,bilhassa asfalt kaplama işlerini zorlaştırmakta. Bu nedenle, bazı yollarda yapılmakta olan işlerin geceleri yapılması biraz daha iyi olmaz mı acaba.? Yatırımcı /yükleniciler arasında bir koordune eksikliğine,birde biz vatandaşlarımızın vurdumduymazlığı ve sorumsuzluğu/hoşgörüsüzlüğü eklenince işler kaosa dönüyor.
Kilise-kültür evi bakımsızlığı neden mevzuat hazretlerinin hışmından kurtulamaz acaba. Yapılan kültürel etkinliklerinin bu mekanda icra edilmesi kimselerin hoşuna gitmemekte. Sorun nerde anlamak/anlatmak zor.
Bazıları duyar umudu ile:, yeni yapılmakta olan mezarlığın su ihtiyacının, eski Datça mahallemizin çeşmesini besleyen su kaynağından getirilecek suyun,mezarlık içinde uygun bir çeşme ile buluşturulması çok mu zordur acaba.? derim, iyi olur lafından başka duyduğum birşey yok.Bu konuda fedakarlıkta bulunmak isteyen DATÇALILARI DUYAR GİBİYİM. Biraz ilgi yeterde artar. Bu konuda hiç olmazsa mahalle muhtarımızın konunun takipçisi olması beklenir.
Bilhassa merkez İskele Mahallesinde trafik NAVİGASYON ile çelişmekte.Trafik işaretleri ile uyumsuz. Artık sorumlusu/yetkilisi KİMSE:? ARANIYOR-SORULUYOR.
Tekrardan bıkmayacağım ,birileri ilgi duyar umudu ile yazmaya devam edeceğim,KARGI SEMTİNDEKİ ŞAPEL. Garipliğin unutulmuşluğun örneği olarak gözümüzün önünde. Görülür duyulur,ilgilenilir ümidi ile. !!!
Şundan bundan ondan dedik. Unuttuklarımız bizleri affetsin. !!!
Okunma Sayısı: 258


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.