Muğla
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ŞUN­DAN BUN­DAN ONDAN,,

13 Temmuz 2021, Salı 11:06

Uzun­ca bir za­man­dır hiç canım yaz­ma­ya var­mı­yor.
Şöy­le­ki:
Dat­ça­mız­da ; gö­re­bil­di­ğim , du­ya­bil­di­ğim ta­ra­fı­ma ak­ta­rı­lan o kadar olum­suz­luk­lar var ki ,han­gi­si­ni dile ge­tir­me­li bil­mem.
Yi­ne ­de göz­lem­le­ri­mi­zi sı­ra­la­ya­lım ba­ka­lım. Belki il­gi­li­le­ri­mi­zin gö­zü­ne batar, ku­lak­la­rı duyar.
Aylar sonra bugün (07.07.2021) akşam üstü , kum­luk mev­ki­in­de otu­ran ve hak­kın rah­me­ti­ne yü­rü­yen bir bü­yü­ğü­mü­zün aile­si­ne ta­zi­ye zi­ya­re­ti so­nun­da, Kum­luk pla­jı­nı takip ede­rek ,yat ve gezi tek­ne­le­ri­nin bağ­lan­dı­ğı is­ke­le­ye doğru yü­rü­düm. Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı park ve yü­rü­yüş yol­la­rı ma­şal­lah LE­BA­LEP. El­bet­te ka­na­li­zas­yon pompa nok­ta­sı ve de­va­mın­da o NEFİS ARO­MATİK kanal ko­ku­su yerli ye­rin­de.​Barış PARKI diye tah­sis edip dü­zen­le­me­ye ça­lış­tı­ğı­mız park alanı !!! ka­de­ri­ne TERK. Ba­kım­sız­lı­ğı diz boyu. DE­MEKKİ DÜN­YA­MIZ­DA OL­DU­ĞU GİBİ ,Dat­ça­mız­da­da Barış ka­de­ri­ne terk edil­miş. Ge­çen­ler­de yaz­dı­ğım gibi, bu alana Barış söz­cü­ğü­nü /an­la­yı­şı­nı tem­sil edecek bir bir ob­je­nin yeri niçin ol­ma­sın.
Hele birde ge­ce­le­ri ışık­lan­dı­rı­la­bi­lir­se, bu­ra­ya güzel bir renk kat­maz­mı.

De­fa­lar­ca il­gi­li ma­kam­la­rı ve bil­has­sa yerel yö­ne­ti­mi­mi­zi sözlü /ya­zı­lı ola­rak bil­gi­len­dir­me­mi­ze rağ­men, doğal SİT alanı ola­rak ko­run­ma­sı ge­re­ken yer­le­re ge­rek­li öze­nin gös­te­ril­me­di­ği­ni gö­rü­yo­ruz. Bil­has­sa HI­ZIR­ŞAH Ma­hal­le­mi­zin hu­dut­la­rı için­de, gerek şahsi Mül­ki­yet ge­rek­se Dev­le­te ait ara­zi­le­ri ki­ra­la­yan­la­rın (49 Yıl.​Vb,) ,ya­pı­laş­ma veya ağaç­lan­dır­ma amaç­lı tarla açma key­fi­ye­ti­nin sı­nır­la­rı YOK.​Yeşil MAKİ yor­gan ör­tü­sü­nün ka­zı­na­rak ,çıp­lak top­rak hale ge­ti­ril­me­si­ni yo­lun­muş bir TAVUK mi­sa­li­ne ben­zet­me­de bir kusur ol­ma­ma­lı. Hele bazı alan­la­rın ya­pı­laş­ma amaç­lı oyu­la­rak veya hatta TAŞ Ocağı ola­rak iş­le­til­me­si­ne bir DUR diyen ol­ma­lı.
De­fa­lar­ca uyar­ma­mı­za rağ­men, za­man­sız ve yok eder­ce­si­ne KEKİK, ADA­ÇA­YI ve DEFNE top­la­ma­nın bir ku­ra­lı ve so­rum­lu­su / yet­ki­li­si ol­ma­lı. İlçede görev yapan Tarım Teş­ki­la­tı­mı/Mar­ma­ris Orman İşlet­me­si Mi.
BAL ÜRETİMİ İLE UĞ­RA­ŞAN­LAR kan ağ­lı­yor. Bir Duyan yok MU.?

Arkeo PARK ola­rak dü­zen­len­me­ye ça­lı­şı­lan Hı­zır­şah KÜL­TÜR EVİ kar­şısı da yine, KADERİNE TERK. Ma­şal­lah içine koy­du­ğu­muz MOBİL WC pek uygun olmuş. Artık sö­zü­mün bit­ti­ği yer.
Oto Sa­na­yi si­te­si­nin bu­lun­du­ğu ala­nın çev­re­si ,bu ha­liy­le yan­gın çı­ka­bi­lecek yer­ler­den biri. Allah ko­ru­sun çı­ka­bi­lecek yan­gı­nın ne­re­de du­ra­bi­le­ce­ği­ni bi­le­me­yiz.
Ay­lar­dır Dat­ça­mı­za bir damla YAĞ­MUR düş­me­di. Önü­müz­de­ki ay­lar­da bir su sı­kın­tı­sı ka­pı­da. Bu ko­nu­da ferdi çaba ve gay­ret­le­re ,so­rum­lu ma­kam­lar­dan ve Sivil top­lum ör­güt­le­rin­den des­tek de YOK. Açı­lan ve açıl­mak­ta olan Ar­tez­yen­le­rin olum­suz et­ki­le­ri­ni dü­şü­nü­yor­mu­yuz. Bir elekt­rik gi­de­ri­ne kar­şı­lık sı­nır­sız su kul­la­nım hakkı .OLMAZ BÖYLE ŞEY.
Top­rak al­tın­da­ki su ,her­ke­sin malı. LÜT­FEN.​Bu kadar su sı­kın­tı­sı bu­lu­nan il­çe­miz­de, bil­has­sa tarım amaç­lı ol­ma­yan­la­ra neden sayaç ta­kıl­maz.

Ortak se­si­mi­zin her­ke­sin du­ya­bi­le­ce­ği bir DATÇA FM rad­yo­mu­za ih­ti­yaç yok mu. ?
Kalın Sağ­lı­cak­la...


Okunma Sayısı: 3170

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.