Muğla
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

YAĞMA HA­SA­NIN BÖREĞİ ... D A T Ç A - B E L E D İ Y E S İ ..(2)

07 Ağustos 2023, Pazartesi 17:44
YAĞMA HA­SA­NIN BÖREĞİ ... D A T Ç A - B E L E D İ Y E S İ ..(2)

Foto : O günün im­kan­sız­lık­la­rı, zor­luk­la­r içer­sin­ de Dat­ça­mı­za hiz­met etmek için çır­pı­nıp dur­muş, asa­let, ahlak, namus in­san­lık tim­sa­li 1970'?lerin Be­le­di­ye baş­ka­nı mer­hum N a i l - Ö z e r i m bü­yü­ğü­müz..
Pe­şi­nen şunu söy­le­ye­yim..
Datça Be­le­di­ye­si ma­hal­li bir tüzel ki­şi­lik­tir..?He­pi­mi­zin mül­kü­dür. Ve bu ortak mülk üze­rin­de he­pi­mi­zin ta­sar­ruf­ta bu­lun­ma , söz söy­le­me hakkı var­dır..
Datça Be­le­di­ye­sin­de na­mu­suy­la ça­lı­şan, ede­biy­le otu­ran ,Datça hal­kı­na hiz­met ve­re­bil­mek için çır­pı­nıp duran Be­le­di­ye per­so­ne­li­ne hiç­bir la­fı­mız, sa­taş­ma­mız , yok­tur.. Ola­maz da...
"Datça Don Ki­şo­t'u, " ye­ri­ne de ko­nul­sam benim sa­va­şım, kav­gam Datça Be­le­di­ye­si­ni özel mülkü zan­ne­den, çift­li­ği gibi kul­la­nan, at koş­tu­ran, Be­le­di­ye­mi­zi kene gibi emen Be­le­di­ye­mi­zin gö­be­ği­ne çö­rek­len­miş, ran­ti­ye şan­ti­ye pe­şin­de koşan bir güruh ile­dir..
Ve bu gü­ru­ha çanak tutan üst düzey be­le­di­ye yö­ne­ti­ci­le­ri ile­dir..
Bu öyle çir­kin bir man­za­ra­dır ki...
Ran­ti­ye -şan­ti­ye pe­şin­de koşan bir güruh, Datça Be­le­di­ye­si içer­sin ­de elin­de tes­pih, ağ­zın­da si­ga­ra, kol­tu­ğun­da bir tomar evrak, küs­tah ve cü­ret­kar ba­kış­lar­la, gör­gü­süz­ce ve ilkel tavır ve dav­ra­nış­lar­la gö­be­ği­ni ka­şı­ya­rak Be­le­di­ye ka­pı­sı­nı aşın­dır­mak­ta, be­le­di­ye içer­sin­ de deli da­na­lar gibi do­laş­mak­ta­dır­lar.
Datça Be­le­di­ye­si bu ha­liy­le hal­kın değil, mafya tipli bir gü­ru­hun at koş­tur­du­ğu cirit at­tı­ğı bir ilkel are­na­ya dö­nüş­müş­tür..
He­pi­mi­zin ortak mülkü Be­le­di­ye­miz ta­ri­hi­nin hiç­ bir dö­ne­min­de bu de­re­ce yoz­laş­tı­rıl­ma­mış aciz­leş­ti­ril­me­miş, şah­si­yet­siz ve se­vi­ye­siz du­ru­ma dü­şü­rül­me­miş­tir..
Şunu da pe­şi­nen söy­le­ye­yim...
Hiç ­bir kol­tuk, makam, izzet, ikbal pe­şin­de de­ği­lim..?Aile­min eko­no­mik, sos­yal du­ru­mu  ve mes­le­ği­min sağ­la­dı­ğı im­kan­lar ne­de­niy­le ço­cuk­lu­ğum­dan beri Dat­ça'­nın kay­ma­ğı­nı yemiş, en ka­li­te­li sü­tü­nü içmiş, Datça pi­ra­mi­di­nin do­ruk­la­rın­da do­laş­mış bir ki­şi­ci­ğim.. Dünya ni­met­le­rin­den, elimi, aya­ğı­mı çe­ke­li , izzet ikbal, şan şöh­ret pe­şin­de koş­ma­yı bı­ra­ka­lı yıl­lar oldu..
Bir-kaç gün önce Dat­ça­mı­zın so­run­la­rı­nı tar­tış­mak, Datça kül­tü­rü­ne ka­rın­ca ka­ra­rın­ca kat­kı­da bu­lu­na­bil­mek için ma­ka­mın­da gö­rüş­tü­ğü­müz Be­le­di­ye baş­ka­nı­nın
-Be­nim Datça kül­tü­rü­ne ,sa­na­tı­na ayı­ra­cak ne za­ma­nım, ne param var..?Bas­ket­bol, vo­ley­bol ,fut­bol gibi spor­tif fa­ali­yet­le­rin de- biri hariç hep­si­ni dur­du­ra­ca­ğım.." de­me­si ve bunu yü­zü­me şamar gibi in­dir­me­si bar­da­ğı ta­şı­ran son damla ol­muş­tur...
O "Biri hariç" de­di­ği spor te­si­sin­de ne­le­rin dön­dü­ğü­nü, Be­le­di­ye­nin ka­sa­sı­na ak­ma­sı ge­re­ken meb­lağ­la­rın bir takım gizli an­laş­ma­lar­la kim­le­rin ce­bi­ne ak­tı­ğı­nı, kim­le­rin tar­la­sı­nı su­la­dı­ğı­nı pek ala bi­len­ler­de­nim..
Bütün bu id­di­ala­rı­mı za­ma­nı ge­lin­ce teker teker ka­nıt­la­rıy­la bir­lik­te açık­la­ya­ca­ğım..
Datça Be­le­di­ye­si bugün if­la­sın eşi­ği­ne ge­ti­ril­miş, ayağa dü­şü­rül­müş du­rum­da­dır..?Ve Be­le­di­ye­mi­zin bu içler acısı du­ru­mu içi­mi­zi acıt­mak­ta­dır..
Datça Be­le­di­ye­si­ni bu hale dü­şü­ren­le­re isyan bay­ra­ğı­nı çek­miş, ki­şi­sel savaş açmış bu­lun­mak­ta­yım..?Tek ba­şı­ma da kal­sam bu kav­ga­mı ba­şı­ma neler ge­le­bi­le­ce­ği­ni bile bile sür­dü­re­ce­ğim..
Ben Datça'nın do­ruk­la­rın­da uçar­ken ka­nat­la­rı kı­rı­lıp de­ni­zin di­bi­ni boy­la­mış ve ora­dan bir ayak ha­re­ke­tiy­le elim­de kum­lar­la ayağa kalk­mış, ecel­le ölüm­le yeke yek pen­çe­leş­miş bi­ri­yim..
Kim­se­den kor­kum ürküm yok..
Datça Be­le­di­ye­sin­de dönen do­lap­lar­la il­gi­li öyle bilgi ve bel­ge­le­re ulaş­tım ki..?Datça Be­le­di­ye­sin­de dep­rem ya­ra­ta­ca­ğım..?Bi­na­yı kö­kün­den sar­sa­ca­ğım.. Ye­rin­den oy­na­ta­ca­ğım.. Bazı ki­şi­le­ri kol­tu­ğun­dan zıp­la­ta­ca­ğım..
Datça Be­le­di­ye ge­mi­si­nin dibi de­lin­miş, dü­me­ni kı­rıl­mış, yel­ke­ni yır­tıl­mış, mo­to­ru bo­zul­muş­tur..
Datça Be­le­di­ye­si­ni bu içler acısı du­ru­ma dü­şü­ren­le­re ya­zık­lar olsun..
Datça Be­le­di­ye­sin­de dönen do­lap­la­rı bilip de ses çı­ka­ra­ma­yan, kı­lı­nı kı­pır­dat­ma­yan CHP yö­ne­ti­ci­le­ri­ne ya­zık­lar olsun..
Datça Be­le­di­ye­si ölmüş.. Ce­na­ze na­ma­zı­nı kıl­dır­ma­yan, ölüyü göm­me­yen biz Dat­ça­lı­la­ra ya­zık­lar olsun..
Tüm re­zil­lik­le­ri ,ke­pa­ze­lik­le­ri ,se­vi­ye­siz­lik­le­ri, se­ci­ye­siz­lik­le­ri bil­di­ği halde "Dut yemiş bül­bül " gibi susan biz Datça'da ya­şa­yan Cem'i cümle Mu­ham­med kul­la­rı­na, İsa kul­la­rı­na, Musa kul­la­rı­na Ha­bil-ka­bil ev­lat­la­rı­na, Adem-Ha­va to­run­la­rı­na ya­zık­lar olsun..
Vah.. Datça Be­le­di­ye­si vahh...
Kim­le­rin di­li­ne düş­tün..?
Vah Datça vah...
Kim­le­rin eline kal­dın..
Ba­ka­lım..?Kim­le­rin elin­de...
P a t l a y a c a k s ı n ...
03-08-2023-Y.?Ziya Özalp
Not: Bu hi­le­siz, hur­da­sız, ya­lan­sız do­lan­sız, he­sap­sız ki­tap­sız, çı­kar­sız ya­zı­nın al­tı­na gö­zü­nü kırp­ma­dan, sö­zü­nü sa­kın­ma­dan imza ata­bi­lecek benim gibi "Dat­zia don Qi­jo­te "(Datça don kişot) la­rı­nı bek­li­yo­rum...


Okunma Sayısı: 503

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.