Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

23 NİSAN

25 Nisan 2024, Perşembe 16:21

23 Nisan, yıl­lar ne çabuk ge­çi­yor. Neşe do­lu­yor insan söy­le­mi­ni söy­le­me­ye baş­la­ya­lı /67/ 68 yıl geçip git­miş. Eski Datça ma­hal­le­miz­de, şimdi başka hiz­met­ler için kul­la­nı­lan İlko­kul bi­na­mız­dan be­ce­re­bil­di­ği­miz ka­da­rıy­la / Yav­ru­kurt kı­ya­fet­le­ri ile başta rah­met­li Öğ­ret­me­ni­miz Rafet AN­TAL­YA­LI nın ön­der­li­ğin­de, İskele Ma­hal­le­mi­zin, şimdi gezi tek­ne­le­ri­nin bağ­lan­dı­ğı kor­don/is­ke­le mey­da­nın­da, uygun adım­lar­la yü­rü­ye­rek ger­çek­leş­tir­di­ği­miz tören ge­çi­di­miz ve şiir oku­ma­la­rı­mız, rah­met­li Ana­mın se­si­min gür çık­ma­sı için bir hafta bo­yun­ca sa­bah­la­rı içir­di­ği ÇİĞ yu­mur­ta­lar, gö­zü­mün önün­den geçip gi­di­yor. İlçe Kay­ma­ka­mı­mı­zın ba­şı­nı çek­ti­ği pro­to­kol eş­ra­fı­na be­ğe­nil­mek için, üç İlko­kul öğ­ren­ci­le­ri­nin dü­zen­li yü­rü­yüş­le­ri­ni ko­or­di­ne eden yine İlköğ­re­tim Mü­dü­rü Rah­met­li Ni­za­met­tin TOK­CAN öğ­ret­me­ni­miz. Tören so­nun­da kum­luk pla­jın­da de­ni­ze gi­re­rek, yüzme se­zo­nu­nu aç­ma­mız, rüya gibi bir ­şey­di. Şimdi ara­mız­da ol­ma­yan­la­rı rah­met­le yad eder, ha­yat­ta olan­la­ra sağ­lık­lı uzun ömür­ler di­le­rim.
Kut­la­ma et­kin­lik­le­rin­de, Re­şa­di­ye Ma­hal­le­si İlko­ku­lu ile Datça Ma­hal­le­si İlko­ku­lu öğ­ren­ci­le­ri ara­sın­da­ki o tatlı re­ka­bet, dost­luk­la­rın ge­liş­me­si­ne ve­si­le­de ol­muş­tur.

Şimdi ise, in­ter­net de­di­ği­miz ma­ra­zi de­di­ğim has­ta­lık,  bir­bi­ri­miz­den uzak ol­ma­mı­za neden olan bir olgu ya­rat­ma­dı  ­mı.?

Haydi şimdi tüm bun­la­rı unu­ta­rak, 23 Nisan 1920 Tür­ki­ye­'miz Büyük Mil­let Mec­li­si­mi­zin açı­lış gü­nü­nü bir Bay­ram ola­rak kut­lan­ma­sı­na ve­si­le olan Rah­met­li Mus­ta­fa Kemal ATA­TÜRK 'ü min­net ve şük­ran­la anı­yo­rum. Hep­si­nin RUH­LA­RI ŞAD OLSUN..
YİRMİ ÜÇ NİSAN NEŞE DO­LU­YOR İNSAN. Bun­dan daha ötesi varmı..
SAĞ­LI­CAK­LA....


Okunma Sayısı: 204

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.