Muğla
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ADI VAR KENDİ NERDE

29 Nisan 2024, Pazartesi 18:16


Dost­lar alış­ve­riş­te gör­sün mi­sa­li, Dat­ça­mı­zın­da bir KENT KON­SEYİ var el­bet­te.? Beledi­ye­miz­de taş­la­rın ye­ri­ne otur­ma­sın­dan sonra, bu kon­se­yin­de tek­rar teş­kil edi­le­ce­ği­ne dair dair bir duyum aldık. Te­men­nim geç­miş yıl­lar­da ol­du­ğu gibi, usu­len teş­kil edil­miş bir kurul olma sta­tü­sün­den sıy­rıl­mış, kent so­run­la­rı­nı tah­lil ,tes­pit ve çözüm öne­ri­le­ri üre­ten ,uy­gu­la­ma­la­rı/ic­ra­atı takip eden , bunu da, kent ya­şa­yan­la­rı ile pay­la­şan bir bir ça­lış­ma eki­bi­nin bu ku­rul­da görev al­ma­sı. El­bet­te başta Sayın Be­le­di­ye baş­ka­nı­nın ve Mec­li­si­nin, bu ku­ru­lun öne­ri­le­ri­ne kulak ver­me­si, ku­ru­lu ic­ra­atı­na ayak ­ba­ğı ola­rak gör­me­me­si. Ba­ka­lım gö­re­ce­ğiz.

Seçim olup ge­çe­li hemen hemen bir ay olu­ver­di. Ül­ke­miz­de yerel hiz­met­le­rin ya­rı­sın­dan faz­la­sı, mu­ha­le­fet par­ti­le­ri­nin so­rum­lu­lu­ğu­na tevdi edil­di.?Yerel hiz­met uy­gu­la­ma­la­rı­nın takip ve de­ne­ti­mi­nin yal­nız­ca Be­le­di­ye Baş­ka­nı­nın so­rum­lu­lu­ğun­da ol­ma­sı dü­şü­nül­me­me­li. Tüm Mec­lis üye­le­ri ,mec­li­se ge­ti­ri­len tek­lif ve öne­ri­le­rin dı­şın­da ,ken­di­le­ri  ­de öne­ri­de bu­lun­malılar.. Bunun için mec­lis­te oluş­tu­ru­lan ça­lış­ma grup­la­rı­nın fi­ilen, so­run­la­ra çözüm üret­me­le­ri şart de­ğil ­mi.
Üzü­le­rek ifade etmek is­te­rim ki, bil­has­sa yerel kamu gö­rev­li­le­ri­miz, şi­ka­yet/ta­li­mat gel­me­yin­ce ic­ra­at yap­mak­ta biraz tem­kin­li gi­bi­ler. Yö­ne­ti­ci­le­ri­miz yet­ki­le­ri­ni icra eden­ler­le pay­laş­mak­ta biraz çe­kim­ser­ler mi acaba.? Aman ben bu­laş­ma­ya­lım, bana ne,üze­ri­me va­zi­fe­mi gibi sa­vun­ma­la­ra sı­ğın­mak hoş değil. Bi­raz­cık üze­ri­ni­ze va­zi­fe olsun. ARTIK...

Bir başka konu; bil­has­sa imar uy­gu­la­ma­la­rın­da ön­ce­den hal­kın bil­gi­len­di­ril­me­si, buna rağ­men ya­sa­dı­şı bir uy­gu­la­ma ya­pı­lı­yor­sa ­da, uy­gu­la­ma anın­da mü­da­ha­le edil­me­si akıl yolu de­ğil­ mi.?

Benim bir başka öne­rim, el­bet­te Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­mi­zin bil­gi­si da­hi­lin­de, diğer Bü­yük­şe­hir be­le­di­ye­le­ri ile ,bilgi ve proje ba­zın­da ,hatta lo­jis­tik des­tek­le­ri­ni ala­bil­me ko­nu­su­nu bir dü­şün­me­li­yiz. Bu ko­nu­da kap­sam­lı bir ça­lış­ma ya­pıl­ma­sı ya­rar­lı olur ka­nı­sın­da­yım. Hatta buna yurt­dı­şı­nı ka­ta­bi­li­riz.?YURT­DI­ŞI TE­MAS­LA­RI TURİSTİK bir gezi OL­MA­MA­LI­DIR..!!!!!!!

Zaman çok çabuk gelip ge­çi­yor. SORUN ÇO­O­O­O­OK zaman az ve ola­nak­lar çok kı­sıt­lı...
SAĞ­LI­CAK­LA:::::


Okunma Sayısı: 207

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.