Muğla
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ALINGAN DEĞİL, ANLAYIŞLI OLUNUZ (GÖRGÜ KURALLARI (27))

14 Ocak 2022, Cuma 11:25
Sinirli insan ne kadar iticiyse, alıngan insan da toplum için o kadar iticidir. İnsanların pek çoğu patavatsızdır, damdan düşür gibi, lafının nereye gideceğini bilmeden konuşabilir. Böyleleri için alınmaya gerek bile yoktur.
Konuşurken, sakın şunları yapmayınız" Anladın mı","Biliyor musun?" gibi karşınızdakinin anlayış gücünden şüphe ettiğinizi gösteren hallerden uzak durmalısınız. Yine karşınızdakini dikkatli olması için dürtüklememelisiniz. 
Komşulardan ödünç öteberi almamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü artık köyler de bile marketler var. Ödünç para, kredi almak başka şeydir. Bir bardak sıvı yağ, bir bardak şeker vb. isteme zamanı çoktan geçmiştir. Eğer mutlaka ödünç bir şey almak istiyorsak, bunu çok fakirlerden istememeye özen göstermeliyiz. Tabii burayı okurken bazılarınızın gülümsediğini görüyorum"Sanki zenginler verir de" der gibisiniz. 
Buraya kadar anlattığım tüm maddeler NEZAKET üzerineydi. Bundan sonraki sayfalarımızda da yaşamın kapılarını açmak için, görgü kurallarını yazmaya devam edeceğiz.

Okunma Sayısı: 6536

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.