Muğla
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

AMİR VE MEMUR EŞLERİNİN TANIŞTIRILMASI

29 Mart 2022, Salı 11:36
Aynı toplantıda, memurun eşini gören amirin onunla tanışmak istemesi bir nezaket kuralıdır. Böyle bir istek olduğunda, ev sahibi kadın, erkeği kadının ayağına götürmez,bir bahane yaratarak kadını götürüp, onunla tınıştırır. Bu tanıştırma:"…hanımı tanıyor musunuz efendim?" gibi bir güzel sözle olur. 
Tanıştırılacak kadın el ile işaret edilir, tanıştırılacak erkeğe gösterilir. Tanıştırılırken erkeğin değil, yalnızca kadının adı söylenir. 
Bir erkek, sosyal durumu birbirinden ayrı iki kadını birbiriyle tanıştırırken durumca aşağı olanı yüksek olana takdim eder. Durumları eşit ise genci yaşlıya,bekarı evliye takdim etmelidir. 
Yalnız, bekar bile olsalar, amir pozisyonunda olan, statüsü yüksek kadınların, aşağıdaki kadınlardan ve erkeklerden yüksek biri durumu söz konusudur. Tanıştırmada buna dikkat edilmelidir. Bu tanıştırmada yalnız tanıştırılan kadının adı söylenir. "…Genel müdürün eşini ya da yüzbaşı Ahmet'in eşini takdim edebilir miyim?" denir. Ötekinin adı söylenmez
Sosyal ya da resmi durumları yüksek olan kişiler istemedikçe ya da onlardan izin alınmadıkça kendileriyle hiçbir kadın tanıştırılamaz. Sosyal ve resmi durumları eşit olan tadınları tanıştırırken herhangi birinin adını ilkönce söylemenin zararı yoktur. Yalnız ev sahibi kadın iki kadını tanıştırırken kendi akrabasının adını ilkönce söylemelidir. 

Okunma Sayısı: 9231

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.