Muğla
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

AUD­REY HEP­BURN

03 Nisan 2023, Pazartesi 15:56
AUD­REY HEP­BURN

Datça zi­ya­re­ti..
En son ağ­la­dı­ğım ve İstan­bul - Be­yoğ­lu F i t a ş si­ne­ma­sın­da 1970' ?li yıl­la­rın baş­la­rın­da sey­ret­ti­ğim R o m a - T a t i l i fil­mi­nin unu­tul­maz si­ma­sı Aud­rey Hep­burn 1970' ?li yıl­la­rın or­ta­la­rın­da bir yaz günü ,tek­ne­si ile Dat­ça­mı­zı zi­ya­ret etmiş ve hiç kim­se­ye gö­rün­me­den, ken­di­si­ni ta­nıt­ma­dan o günkü sahil ba­lık­çı ka­sa­ba­sı Dat­ça­mı­zın so­kak­la­rı­nı ar­şın­la­mış­tır..
Biraz yaş­lan­mış­tı ama hala muh­te­şem­di...
Ken­di­si­ni ta­nı­yan bir yaşlı kurt kap­ta­nı­mı­za (!) eliy­le “susss" işa­re­ti yap­mış, en mü­te­va­zi, en sem­pa­tik ha­liy­le tek­ne­sin­den çıkıp Datça Li­ma­nı­nı şöyle bir do­laş­mış, ufak tefek alış­ve­riş­ler yap­mış ve et­ra­fı­na gü­lü­cük­ler da­ğı­ta­rak tek­ne­si­ne dön­müş­tür..
Hem de, ko­ru­ma­sı falan olmadan. Yanında sa­de­ce bir kadın ar­ka­da­şıy­la...
O yıl­lar­da (1975 yı­lıy­dı ga­li­ba )Dat­ça­mı­zın Taş­lık ko­yun­da­ki tek dis­ko­sun­da D?J'? lik yapan ben hakir ve fakir de...
Hay­ra­nı, hatta mef­tu­nu ol­du­ğum Aud­rey Hep­burn'u böy­le­lik­le kısa bir sü­re­de gör­mek  ve pe­şi­ne ta­kı­lıp , hay­ran hay­ran , doya doya sey­ret­mek şe­re­fi­ne nail ol­mu­şum­dur..
Ba­şın­da­ki zarif şap­ka­yı hiç unu­ta­mı­yo­rum..
Bana göre, bu hayat dolu, cıvıl cıvıl muh­te­şem kadın, ka­dın­da fi­zik­sel değil, ruh­sal gü­zel­li­ğin önem­li ol­du­ğu­nun adeta sem­bo­lü­dür..
Fo­toğ­ra­fı­nı gör­düm de...
Datça zi­ya­re­ti de bilinsin is­te­dim...
25.03.2023 -Y.?Ziya Özalp
 


Okunma Sayısı: 296

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.