Muğla
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

AV­RU­PA’NIN MAG­NO­LİA’SI; HEM SAĞ­LIK­LI HEM DE BES­LE­Yİ­Cİ

25 Mayıs 2018, Cuma 10:34

Öncelikle geçen haftaki yazımızı beğenerek, bizi youtube “Samimi Mutfak” kanalımızdan abone olarak, takip eden okurlarımıza çok çok teşekkür ediyorum.  Bu yazımızda da besleyicimi besleyici, tatlımı tatlı, ama aynı derecede lezzetli ve sağlıklı bir tarifle sizlerleyiz. Umarım geçen haftaki yazımızda sonucunda uyarılarını yaptığımız yaz sebebiyle sıvı alımına dikkat ediyorsunuzdur. Tabi her zaman söylediğim gibi, hastalık gelmeden önce sağlığın, yaşlılık gelmeden önce gençliğin kıymeti bilinmeli.  İşte tam da bu noktada, Samimi Mutfak köşemizde de zamanı durdurup, geriye alamasak da, içerisindeki muz ve çilek, hatta isteğe göre kivi veya böğürtlenle sunulabilen bir Avrupa klasiği olan Magnolia Tatlısı ile sizin zamana meydan okumanızı sağlıyoruz. Yazın en çok dert ettiğiniz konuların başında gelen dikkat dağınıklığı, denge kaybı, tansiyon gibi rahatsızlıklar da bu tatlı ile hafifleyecek. Magnolia her ne kadar puding pötibör bisküvi, muz ve çilek ana maddelerinden oluşsa da, genel olarak oldukça hafif ve oldukça besleyici bir yaz tatlısıdır. İşin en güzel tarafı ise bu tatlı sayesinde hem tatlı krizlerinin önüne geçmeniz, hem de sağlıklı bir şekilde beslenmeniz mümkündür. Gelin isterseniz tatlının iç dolgu malzemelerinden birisi olan muzun faydalarına bakalım.  Sonra da tarifimize göz atalım. Tropikal bölgelerde yetişen muz, kalp, damar, kemik, göz sağlığı gibi birçok konuda faydalı bir meyve olarak en çok Hindistan'da üretilmektedir. Dünyada elma ve portakalın toplamından bile daha fazla tüketilen muz tam bir besin deposudur. Muz kabuğundan yaprağına kadar insan sağlığı için son derece faydalı bir meyvedir. Özellikle;
- Kan basıncını düşürür:
- Zayıf kaynaklı hastalıkları önler
- Cilt sağlığını korumaya yardımcı
- Enerji seviyesini artırır
- Mideyi yatıştırır
- Vücut ağırlığını kontrol eder
- Kaslardaki krampları gevşetir
- Uyuşukluğu dindirir
- Bağırsakları düzenler
- Kemik erimesi ve kanseri önler
- Kalp krizini engeller
- Hamilelikte sabah hastalıklarını
düşürür
- Depresyona karşı savaşır
- Sindirime yardımcı olur
- Astım riskini azaltır
- İshalden kurtulmaya   
yardımcı olur
- Yaşlanma karşıtı ajan olarak davranır
Tüm yukarıdaki etkileri ile birlikte vücutta posa görevi yaparak vücut su dengesine katkı sağlamaktadır. İşte bu kadar önemi bulunan muz, benzer şekilde kivi ve çilek içeren bu efsane süt tatlısı mutlaka mutfaklarımızda yer alması gereken bir mucize gibi sizlerin onu keşfetmesini bekliyor. O zaman lafı fazla uzatmadan çocuğumuzun elinden tutup mutfağa geçiyoruz ve tüm samimiyetimizle “samimi mutfak “ köşe yazılarımıza yakışır şekilde hemen tarifimize geçiyoruz.
Maglonia Tatlısı Malzemeleri; -1 Paket kedi dili, -2,5 su bardağı süt, -1,5 kaşık elenmiş un, -1 kaşık pirinç nişastası, -½ adet yumurta sarısı, -3,5 çorba kaşığı şeker, -10 gram tereyağı, -2 adet muz, - ½ paket vanilya, -6 adet olgun çilek, -1,5 çorba kaşığı krema, -½ bardak fındık içi
Yapılışı; Öncelikle tereyağı ve krema hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye alın. Sür içerisindeki tüm maddeleri iyice çırpın ve kısık ateşte ocağa alın. Ocakta çok dikkatli olun ve altını tutmasına izin vermeden karıştıra karıştıra bir muhallebi olana kadar pişirin tahminen 10-12 dakika sürecektir ancak birden katılaşır dikkat edin.  Muhallebi olduktan sonra, daha önce uzun uzun yarım cm kalınlığında doğradığınız çilek ve muzları kenarda hazır edin. Kedi dillerini rondodan geçirin veya ufak ufak kırın ama fazla ezmeyin. Ilımak üzere kenara aldığınız muhallebinin içine önce tereyağı koyarak karıştırın sonra soğuta soğuta kremasını yedirin.  Oluşan karışımı geniş ağızlı bir bardağın tabanın biraz koyup üstüne bir kat kedi dili koyup sonra dilimlenmiş muz ve çilek koyup sonra bir kat daha muhallebi koyup, son olarak üzerine fındık ezmesi biraz çikolata rendesi koyarak buzdolabına atabilirsiniz. Artık bu besleyici ve sağlıklı tatlıyı soğutup yemenin tadını çıkartın. Afiyet, şeker bal olsun.
Sevgili okurlarım; bu gün de, “Samimi Mutfak” köşemizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu hafta hepimiz için son derece faydalı ve besleyici aynı zamanda sağlıklı bir tatlı olan Avrupalı misafirimiz Magnolia Tatlısını “Samimi Mutfak” farkıyla konuk ettik Lütfen sağlıklı bir yaşam için ve sevdiklerimize doğru beslenme alışkanlıklarını ve tekniklerini aktarabilmek için yazılarımızı ve youtube kanalımızı takip etmeyi, arkadaşlarınıza tavsiye etmeyi unutmayınız. Ayrıca burada anlattığımız tariflerimize youtube kanalımızdan ulaşabilmeniz mümkündür. Tek yapmanız gereken youtube arama bölümüne Samimi Mutfak yazmaktır. Bu hatırlatmayı da yaparak, hepinize huzurlu, sevgi ve saygı dolu bir yaşam diliyorum. Bir başka yazımızda doğru beslenme teknikleri ve doğru tariflerle yeniden görüşmek üzere hoş kalın, hoşça kalın, sağlıklı bir yaşam için bizi takip etmeyi unutmayın. 


Okunma Sayısı: 8017

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.