Muğla
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

bakele

17 Aralık 2021, Cuma 11:54

İskele Ma­hal­le­mi­zin Esen Ada mev­ki­in­de bu­lu­nan eski Hü­kü­met bi­na­mı­zı iki gün önce tek­rar zi­ya­ret ettim. Tu­va­le­te dönen içi­nin mez­be­le­li­ği bir yana, ma­şal­lah du­var­la­rın­da ya­zı­lıp, çi­zi­lme­miş bir boş­luk bı­ra­kıl­ma­mış. Ka­mu­ya ait , yıl­lar­ca çe­şit­li kamu hiz­met­le­ri­nin yü­rü­tül­dü­ğü bu ya­pı­nın du­ru­mu içler acısı. Ka­de­ri­ne terk edil­se iyi de, biz in­san­lar ola­rak ,hiç do­ku­nul­ma­dan ka­de­rin­de kal­ma­sı­na bile razı ol­ma­mı­şız. ​Bu so­rum­suz­luk hiç kuş­ku­suz he­pi­mi­zin.. Bu­ra­sı­nın bakım /ona­rı­mı­nın ya­pı­la­rak hiz­me­te alın­ma­sı için kaç proje ya­pıl­dı, ya­pıl­mak­ta bil­mi­yo­rum. Genel büt­çe­den medet uma­rak çözüm üret­me ça­ba­la­rı­nın so­nu­cu ortada.​ Ne za­ma­na kadar bu devam edecek. Çünkü çöp atık de­po­su ha­li­ne ge­ti­ril­miş ol­ma­sı ile her ba­kım­dan bir MİKROP ÜREME OR­TA­MI olmuş. Bir yüzük taşı gibi olan Esen Ada­nın or­ta­sın­da­ki bu mik­rop yu­va­sı­nın aci­len ıs­la­hı ge­rek­mez ­mi.?

Son yağ­mur­la olu­şan su bas­kın­la­rı­nın ya­rat­tı­ğı tah­ri­bat ona­rıl­ma­ya ça­lı­şıl­sa­ da, biraz geç ka­lın­ma­dı­mı. Hı­zır­şah Ma­hal­le­miz­de ka­nal­la­rın za­ma­nın­da çalı çırpı ve atık­lar­dan arın­dı­rıl­ma­ma­sı se­be­bi ile olu­şan taş­kın­lık ucuz at­la­tıl­mış gibi. İlçe­miz­de ilk alt­ya­pı ve arıt­ma te­si­si­nin ya­pıl­dı­ğı bu yer­le­şim ye­ri­miz­de ,yoğun bir ya­ğı­şın ol­ma­sı ha­lin­de du­ru­mun ne hal­le­re va­ra­ca­ğı­nı tah­min etmek is­te­mi­yo­rum.

So­ru­na bir çözüm üre­til­me­di­ği sü­re­ce ,Has­ta­ne kav­şa­ğın­da olu­şa­bi­lecek bir he­ye­la­nın , ana arter bul­va­rı­mı­zı ka­pa­ta­bi­le­ce­ği­ni ve tra­fi­ği teh­li­ke­ye so­ka­ca­ğı­nı ha­tır­lat­ma­ya devam ede­ce­ğim.

Her­ şe­ye rağ­men hayat devam edi­yor, edecek de.​ Yetki / so­rum­lu­luk im­kan­la­rı­nın çok kı­sıt­lı ol­du­ğu­nu bil­di­ğim yerel yö­ne­ti­mi­mi­zin ,hiç ol­maz­sa mer­kez İskele Ma­hal­le­miz­de , yerel hiz­met­le­ri il­gi­li ma­kam­la­ra ile­ti­min­de aracı ola­bi­lecek bir baş­vu­ru ma­sa­sı­nın bu­lun­ma­ma­sı bir eksiklik. ​Hiç ol­maz­sa gece saat 24 e kadar ,dilek ve şi­ka­yet­le­ri alıp, il­gi­lilere ile­te­bi­lecek bir nö­bet­çi­nin görev ya­pa­bi­le­ce­ği bir ku­lü­be­nin ya­pı­mı pek sorun ol­ma­sa gerek.!!!!!

Bir diğer husus ise, Pazar ala­nı­nın bu­lun­du­ğu yerin ya­kı­nın­da bir taksi du­ra­ğı­nın bu­lun­ma­ma­sı , alış­ve­riş­le­ri­ni ta­mam­la­yan­la­rın ara­dı­ğı bir hiz­met olmakta.​Alış­ve­riş­le­ri­ni ta­mam­la­yan yaş­lı­la­rı­mı­zın bek­le­di­ği bir hizmet.​Yalnız Cu­mar­te­si gün­le­ri­ne özgü olmak üzere ,mü­na­ve­be­li ola­rak taksi durak­la­rı­mız­dan birer tak­si­nin pazar çı­kış­la­rın­da hiz­met ver­me­sin­de bir engel ol­ma­sa gerek.

Çö­zü­mü nasıl olur bil­mem, hiç ol­maz­sa mer­kez­de bir anons teş­ki­la­tı, günün be­lir­li sa­at­le­rin­de hiz­met ver­me­si iyi olur ka­nı­sın­da­yım. Ay­rı­ca ara­da ­bir tek­rar­la­dı­ğım ,DATÇA FM Rad­yo­mu­zun se­si­ni tek­rar duyma ta­le­bi­mi­zi tek­rar­lı­yo­rum.
Kalın sağ­lı­cak­la....


Okunma Sayısı: 3460

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.