Muğla
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BANA İYİ GELEN, SANA İYİ GELMEZ (6) -DAMAR İŞLEVLERİ ve KAN BASINCININ DÜZENLENMESİ

17 Aralık 2021, Cuma 11:48
-E-NOS(Endotelyal Nitrik Oksit Sentaz)
…Kendisine daha fazla kan geldiği halde genişleyemeyen damar içinde basınç artar. Buna hipertansiyon (Yüksek tansiyon) diyoruz…
-AGT(Anjiyotensinojen)
…Tuz tansiyon için risktir. Ancak sadece tuzla açıklanamaz…O nedenle tansiyonun kontrol altına alınması gerektiği, AGT genindeki özelliğine bakılarak daha kolay bir şekilde öngörülebilir…
Bu bölümde ayrıca Tromboz ve F5 (Faktör 5) üzerinde de ayrıca duruluyor. 
Doğum kontrol hapı kullanmak ve menopoz döneminde hormon tedavisi almak da tromboz riskini arttırmaktadır.
 
DİYABET VE GENLERİMİZ
Bu bölümde kan şekerinin düşmesi, yükselmesi, insülin hormonu üzerinde durulmaktadır. Pankreasın yorulması, şeker hastalığı ayrıntıları ile anlatılmaktadır.
Eğer zamanında önlem alınırsa diyabet önlemi alabilirmişiz. Ama hocam yine genetik kontroller istiyor. Yine altına çizerek, beslenmede de, sağlıkta da herkese tek tip uygulama olmaz diyor…
Elma tipi yağlanmanın daha riskli olduğunu, armut tipi yağlanmanın daha iyi olduğunu da bulacaksınız nedenleriyle….
Hani gazetelerde, TV programlarındaki zayıflama programları var ya, hocam buna taa başından karşı. Gelin yazdıklarına bir bakalım:
"…Oysa ki  o bireyin yapısına uygun olmayan bir programla kilo verildiğinde vücudumuz yağ ile birlikte kas ve su kaybetmiş, kemiklerden mineral kaybına uğramış olabilir…
TUTUMLU GENLERİMİZ.
Kimi insanların çok çaba harcasa da kilo verememesi durumlarını yadırgarız. Sesli ifade edemesek de, bir çoğumuz bu insanların gizli gizli yemek yediklerinden kuşku duyarız. Kimi zaman buzdolabı hırsızlığı gözlense de bazı vakalarda obez kişiye karşı haksızlık yapıyor olabiliriz…
Obezitenin önemli bir genetik alt yapısı var. Yapılan araştırmalar, bireyler arasındaki beden kitle endeksi veya vücut yağ oranı farklılıklarının üçte birinin genetik faktörlerden kaynaklanabileceğini ortaya koydu.
*Kişiye özel obezite tedavisi..
*GNB3(G protein beta alt birimi)
*ADRB2(beta Adrenerjik Reseptör 2)
*COMT(Katekol-0-metil transferaz) Bu bölümde bazı kişilerin tüm egzersizlere rağmen neden kilo veremediği anlatılıyor.
"…Buna göre, polimorfizme sahip kadınlar egzersizle kolay kilo veremezken, polimorfizm olmayanlar egzersize kilo kaybı şeklinde daha hızlı cevap verebilir…."

Okunma Sayısı: 2547

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.