Muğla
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BANA İYİ GELEN, SANA İYİ GELMEZ - (7) KANSERLER VE GENLERİMİZ.

21 Aralık 2021, Salı 12:18
Kanser, basit bir tanımlamayla, vücuttaki hücrelerin kontrol dışı çoğalmasıdır. Kontrolsüz çoğalan hücreler, köken aldıkları veya kan dolaşımı ile ulaştıkları dokuları istila ederek, işlev kaybı yaratırlar. 
Bu konu altında Hücrenin Yaşam ve Ölüm Döngüsü içinde;
Nekroz, Anoksi, Nekrotik Doku , Apoptozisve kanser ilişkileri bir güzel anlatılıyor. 
Kanser oluşumuna gelince;
" Radyasyon, zararlı kimyasal maddeler, serbest radikaller denen oksitleyici maddeler gibi etkilerle hücrenin çoğalmasını, düzenleyen gen bölgelerinde hasar meydana gelebilir. Bu, hücrenin  çoğalmasını kontrol eden programı bozar ve hücre hızla bölünüp çoğalmaya başlar. Artık kanser gelişmektedir…"
OKSİDATİF STRES
Oksidatif stres başta kanser olmak üzere birçok hastalığın nedenidir.
*Damarlar,*Kalp,*Beyin ve Sinir Sistemi, * Akciğerler, *Çoklu organlar, * Cilt, *Gözler, *Bağışıklık sistemi, *eklemler, Böbrekler…gibi…
TOKSİK MADDELER
Toksinler vücudumuz için zararlı, zehir etkisi gösteren bileşiklerdir. Vücutta bulunduğu sürece dokulara ve hücrelere zarar verirler. ..
GSTM1,GSTT1,GSTP1(Glutatyon Genleri)
*Boşaltıcılar, enzimler,
*faz 2 detoksifikasyon
*Pestisitler
*İzotiyosiyonat
*Brasika   gibi birçok açıklama var bu bölümde…
" ..Bir kişide kansere yol açan genetik yatkınlıklar tespit edilir, bunlar doğrultusunda uygun yaşam tarzı sürdürülürse, her 3 kanserden 2 si önlenebilir…"
KEMİK ERİMESİ ÖNLENEBİLİR…
Özellikle kız çocuklarında osteoporoza yatkınlık sağlayan genetik özellikler varsa, erken yaşta tespit edilmelidir. Kemiklerin genç yaştan itibaren güçlendirilmesi önem taşır. Menopoz yaşına geldikten sonra vitamin ve mineral kullanmak osteoporozu önlemek açısından pek de etkili olmayabilir…
NUTRİGENETİK-NUTRİGENOMİK…
Bireylerin genetik yapıları doğrultusunda, besinlere verdiği yanıtlar farklıdır..Bir besinin belirli bir miktar alımı bazı bireyler için risk iken, diğerlerine yarar sağlayabilir…
Çocuklarınızı onların genetik yapısına göre beslerseniz en sağlıklı büyüme ve gelişmeyi sağlarsınız. Sizler de bunu uygularsanız kendinizi hastalıklardan korur, yaşlanmanızı geciktirebilirsiniz. 
Başkasının kullanıp, "bana iyi geldi" diyerek önerdiği gıdaları ve vitaminleri kullanmayın! Hipokrat'ın dediği gibi"besinler ilacımız, ilacımız besinler olsun."
Bilim, gün geçtikçe bu esasları hayatımıza sunuyor. Gelecekte besinler kişiye özel hazırlanacak.Biz şimdiden genetik yapımızı öğrenerek bu uygulamaya başlayabiliriz. 
YAŞAM DOSTUNDAN ÖNERİLER(8) Dr. Serdar Savaş Kitabı
BİTİRİRKEN…
Değerli Hocam, bu bölümde, gelecekten çok güzel haberler veriyor. Ben de satırına dokunmadan buraya aldım.
*Önümüzdeki on yıllarda bir genin faaliyetini arttıran,azaltan, hatta değiştiren ilaçlar yapmak mümkün olacak; her bireye özgü farklı ilaçlar gelişecek. Organ ve dokularımızda meydana gelen hasarı tamir eden, nanoteknolojik gen çipleri damarlarımızda dolaşacak. İnsan organlarının laboratuarlarda üretimi ve bozulanların yerine takılması mümkün olacak.
*Besin maddeleri, tamamen kendi genetik yapımıza uygun olarak üretilecek. Süpermarkette süt alırken, bileğimizdeki genetik kodu makineye okutup içine ihtiyaç duyduğumuz tüm minerallerin ve vitaminlerin katıldığı sütten bir bardak içmek, bu alandaki ihtiyacımızı karşılamaya yetecek.
*Aile hekimimiz hastalıklardan korunmamızı ve tedavimizi genetik kodumuza göre yapacak.
*Her birimizin nasıl daha iyi öğrendiğini genetik yapımız belirlediğinden,eğitim sistemlerimiz tamamen kişiselleşecek.
*Artık tek bedenin herkese uymadığı, her bireyin kendi yapısı içerisinde kendisine özgü koşulların maksimize edildiği bir dünyada yaşayacağız…
KİTAP BİTTİĞİNDE AKLIMDA EN ÇOK YER EDENLER…
-Her birimiz özeliz, biriciğiz ve tekiz…
-Gelecekte karşılaşacağımız hastalıkları önlemenin ilk adresi beslenmemizdir.
-Genetik yatkınlıklar hastalık değildir.
-Herkes aynı diyetle kilo veremez.
-Tek beden herkese uymaz. Çünkü herkesin giydiği pantolondan, ayakkabıya kadar bile bedenleri farklıdır!
-Başkasının kullanıp"bana iyi geldi!"diyerek önerdiği gıdalar ve vitaminleri kullanmayın. 
-Hipokrat'ın dediği gibi"besinler ilacımız, ilacımız besinler" olsun..
-Bir kişide kansere yol açan genetik yatkınlıklar tespit edilir, bunlar doğrultusunda uygun yaşam tarzı sürdürülürse, her 3 kanserden 2 si önlenebilir.
-Çocuklarınızı, onların genetik yapısına göre beslerseniz, en sağlıklı büyüme ve gelişmeyi sağlarsınız.
SON SÖZ NİYETİNE;
Başında da dediğim gibi, bu kitap herkesin evinde bulunmalı. İçindeki görseller, grafikler, şekiller, şemalar, açıklayıcı resimli bilgiler var. Ben özetin bile özetini anlatmaya çalıştım. Ne kadarını yaptım bilemiyorum. Sadece benim bilmem yetmez. Mutluluk paylaşmaktır. Ne kadar paylaştım bilmiyorum. Sağlıklı günler dilerim…

Okunma Sayısı: 2550

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.