Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BENDEN SÖYLEMESİ

07 Aralık 2023, Perşembe 17:46

04 ?Ara­lık 2023, Datça Mız ilçe olalı 90 yı­lı­nı ta­mam­la­mış ola­cak. Yani il­çe­mi­zin Datça adı ile anıl­ma­sın­dan 90 yıl geç­miş. Artık 91 yı­lı­nı ya­şa­ma­ya baş­la­yan bir canlı gibi. Bu ta­ri­hin bir anı günü ola­rak, güzel an­lam­lı bir et­kin­lik­le her yıl kut­lan­ma­sı hu­su­su, sayın yerel yö­ne­ti­ci­le­ri­miz sözlü ve ya­zı­lı ola­rak ha­tır­la­tıl­ma­sı­na rağ­men, bil­di­ğim ka­da­rıy­la bir ses yok. İlçe­mi­zin is­mi­nin Datça ola­rak tes­cil edil­me­si, o büyük ön­de­ri­miz Mus­ta­fa Kemal ATA­TÜRK ün im­za­la­dı­ğı bir Ba­kan­lar Ku­ru­lu ka­ra­rı ile 04 ?Ara­lık 1933 günü kabul edil­miş­ti. Ben­den söy­le­me­si.

Eski Datça/İskele ma­hal­le­si ara­sın­da sa­na­yi si­te­si­nin bu­lun­du­ğu Kargı De­re­si­nin is­la­hi için üs­tün­kö­rü ya­pı­lan mü­da­ha­le, o ta­ri­hi di­ye­bi­le­ce­ğim Ba­ba­ya­nı Taş köp­rü­sü­nün kur­ta­rı­la­rak iş­lev­li hale ge­ti­ril­me­si, olur ­mu bil­mem? Kuv­vet­li bir yağış ha­lin­de ne ola­bi­lir gö­re­ce­ğiz.

Köy/Ma­hal­le­le­re kal­kan Mi­ni­büs­le­rin kul­lan­dı­ğı ma­hal­de­ki ka­fe­nin kal­dı­rı­la­rak ye­ni­den dü­zen­len­me­si gü­zel­de , ay­lar­dır bu­ra­sı­nın bek­le­yen yol­cu­la­rın kul­la­na­bi­le­ce­ği bir mekan ha­li­ne ge­ti­ril­me­sin­de­ki ge­cik­me, pek hoş ola­rak yo­rum­lan­ma­mak­ta. Tak­dir ve so­rum­lu­luk, sayın yet­ki­li­le­rin el­le­rin­de...!!!!!!

Güz do­ma­tes üre­ti­ci­le­ri­nin so­ru­nu­na bir çözüm sağ­lan­ma­sı için, il­çe­mi­zin Esnaf ve Sa­nat­kar­lar Odası ile Tarım Teş­ki­la­tı so­rum­lu­luk ta­şı­mı­yor mu. ? Bu konu aday Be­le­di­ye Baş­kan­la­rı­nın gün­de­min­de mi acaba.?
Ben her ayın ilk Pazar günü ku­rul­mak­ta olan ikin­ci el pa­za­rı­nın , ,her haf­ta­nın Pazar günü Re­şa­di­ye Ma­hal­le­miz­de ol­ma­sı te­men­ni­mi tek­rar edi­yo­rum. Bu ve­si­le ile Re­şa­di­ye­mi­ze bir can­lı­lık ge­ti­ri­le­bi­lir ka­nı­sın­da­yım.

Sözlü ola­rak pek çok kişi ve ku­rum­dan te­yi­di­ni al­dı­ğım, Ova­bü­kü / Pa­la­mut­bü­kü yol gü­zer­ga­hı­nın Andız fi­da­nı ile ağaç­lan­dı­rıl­ma­sı bence güzel bir proje. Ba­ka­lım önden kim yü­rü­yecek.

Yerel se­çim­ler için, Be­le­di­ye Baş­kan aday aday­la­rı or­ta­ya çık­ma­ya baş­la­dı. Ben hep­si­nin aynı masa et­ra­fın­da top­la­na­rak Datça Mız hak­kın­da ver­mek is­te­dik­le­ri hiz­met­le­ri duy­mak is­te­rim. İNŞAL­LAH...

Kent kon­se­yi­nin yol gös­te­ri­ci ça­lış­ma­la­rı hep bek­le­di­ğim bir çaba. Bunun her türlü yön­tem­le tüm Dat­ça­lı­la­ra ile­ti­le­rek des­tek alın­ma­sı te­men­nim­dir. Belki ba­zı­la­rı­mız daha ve­rim­li ola­bi­lir.!!!

Sözlü ola­rak te­yi­di­ni al­dı­ğım sev­gi­li dos­tum­dan, DATÇA FM Rad­yo­su­nun ne zaman ha­ya­ta GEÇİREBİLECEĞİNİ bek­li­yo­rum.

Ben­den söy­le­me­si.. SAĞ­LI­CAK­LA..


Okunma Sayısı: 240

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.