Muğla
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BEN­DEN SÖY­LE­MESİ

08 Nisan 2019, Pazartesi 20:13


Bun­dan ön­ce­ki yerel se­çim­de Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı­na se­çil­miş olan Sev­gi­li yaş taşım ter­ti­bim Şener TOK­CAN kar­de­şi­min is­ti­fa­sı ne­de­ni ile Be­le­di­ye Mec­li­si ka­ra­rı ile gö­re­vi devir alan Sev­gi­li Gür­sel UÇAR'ın ,bu defa Datça hal­kı­nın te­vec­cü­hü ile Datça Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı­na se­çil­miş ol­ma­sı­nı gö­nül­den kut­lar ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum.Yıl­la­ra varan yerel yö­ne­tim de­ne­yi­mi ile ba­şa­rı­lı olma­sı­nı te­men­ni ede­rim.

Dost acı söy­ler der­ler ya, ak­sa­yan yerel yö­ne­tim hiz­met­le­ri­ni gör­dü­ğü­müz zaman bun­dan bir alın­gan­lık duy­ma­ma­sı­nı di­le­rim.?De­di­ko­du fur­ya­sı­nın her zaman gün­dem­de ol­du­ğu yerel yö­ne­tim­ler­de ,yö­ne­tim ter­cih­le­rin­den anlam çı­ka­rı­lır. Her­ke­sin mem­nu­ni­ye­ti­ni ka­zan­mak müm­kün ol­ma­dı­ğı­na göre ,ter­cih­ler­de top­lum ya­ra­rı ön­ce­lik ol­ma­lı .Ben ve bizim gibi dü­şü­nen­ler­le yal­nız­ca öneri ve çözüm yol­la­rı­nı (ken­di­mi­ze göre) söy­le­riz. Ben­den söy­le­me­si di­ye­rek.

Tüm Be­le­di­ye­ler,hiz­met­le­ri­ni ve­rir­ken ,hiz­met için har­ca­ma ya­par­ken açık­lık/şef­faf­lık an­la­yı­şı­nı dile ge­tir­mek­te .Aynı gö­rün­tü­yü il­çem­de gör­mek is­te­rim.?Ge­li­ri gi­de­ri , ne­re­le­re ne mik­tar­da har­ca­ma ya­pıl­mak­ta.Çünkü hal­kın pa­ra­sı­nı har­cı­yor­su­nuz..?Bun­la­rın halk ta­ra­fın­dan da bi­lin­me­si­nin ne mah­su­ru ola­bi­lir.

Hiz­met­le­rin du­yu­rul­ma­sı için tüm ile­ti­şim ka­nal­la­rı­nın açık ol­ma­sın­da yarar var­dır. Ka­pa­tı­lan/iptal edi­len ANONS teş­ki­la­tı­nın tek­rar hiz­me­te alın­ma­sı ,bir­kaç va­tan­da­şı­mı­zın tep­ki­si­ni çekse de,gelin bunu halka so­ra­rak karar ve­re­lim. Geç­miş yıl­lar­da cılız im­kan­lar­la ve­ril­miş bir hiz­met olan DATÇA FM Rad­yo­mu­zu tek­rar is­ti­yo­ruz.Çok mu zor, çok mu kül­fet­li.
Mer­kez ana cadde dü­zen­le­me ça­lış­ma­sı çok ağır iş­li­yor. Ge­ce­ler de de ça­lış­ma sür­dü­rü­le­mez mi. ?
Şahsi mül­ki­yet ol­ma­sı­na sözüm yok. Ancak ILICA mev­ki­in­de bu­lu­nan SAR­NIÇ gö­zü­mü­zün önün­de yı­kı­lıp gi­decek.?Yine şahıs mül­ki­ye­ti diye ılı­ca­da­ki gö­let­ten ka­mu­nun ya­rar­lan­ma­sı ,mül­ki­yet hak­la­rı gö­ze­ti­le­rek sağ­lan­ma­lı.
Çö­zü­mü nasıl olur bi­le­mem ama, yine aynı mev­ki­ide bu­lu­nan TAŞ OCAĞI alanı bir ANFİ TİYATRO ya dö­nüş­tü­rül­me­si şart gö­rü­nü­yor.
Tek­rar­la­mak­tan bık­ma­ya­ca­ğım bir konu da: Hı­zır­şah yolu üze­rin­de­ki Kül­tür Evi ve Ta­ri­hi Ca­mi­ye mer­kez­den ula­şım yılan hi­ka­ye­si­ne dönen konu.Kül­tür evi­nin bah­çe­si­nin küçük bir açık hava mü­ze­si­ne dö­nüş­tür­mek için ,de­va­sa ya­tı­rı­ma gerek mi var.?
Bul­var­dan Has­ta­ne­ye giriş zor­lu­ğu­nu hep gö­rü­rüz de, el atmak için bir tra­fik ka­zası­nın,bir he­ye­la­nın ger­çek­leş­me­si­ni mi bek­li­yo­ruz.,
İlçe mer­ke­zi­nin çe­şit­li hey­kel­ler­le gü­zel­leş­ti­ril­miş ol­ma­sı güzel de, kum­luk mev­kin­de (halen ye­rin­de mi bir haf­ta­dır bak­ma­dım)ORFOZ balık hey­ke­li­nin Umumi Tu­va­let önüne kon­muş ol­ma­sı­na anlam ve­re­me­dim.!!!!
Sa­na­yi si­te­si gi­ri­şin­de ,yı­kı­lan soğuk hava de­po­su­nun bu­lun­du­ğu yer­de­ki atık oto las­tik har­ma­nı ,ya­rı­ma­da­mı­zın tam or­ta­sın­da­ki çöp­lü­ğü kim­se­le­rin gö­zü­ne neden bat­maz.?Ya­kın­da bu­ra­da yan­gın çıkar duman tü­ter­se far­kı­na va­rı­rız..
Şim­di­lik ben­den söy­le­me­si, kalın sağ­lı­cak­la...


Okunma Sayısı: 6783

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.