Muğla
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BEN­DEN SÖY­LE­MESİ - ÖNERİ YORUM

19 Ekim 2023, Perşembe 16:22

Bu kö­şe­den il­çe­miz hak­kın­da­ki göz­lem­le­ri­mi yıl­lar­dır pay­la­şır du­ru­rum.?Be­ğe­nip gö­rüş­le­ri­me ka­tıl­dı­ğı­nı ifade eden­le­ri duy­duk­ça se­vi­ni­yo­rum. Ancak ben daha çok ,söy­lem­le­ri­me ka­tıl­ma­yan­la­rın dü­şün­ce­le­ri­ni öğ­ren­mek is­te­rim. Bel­ki­ de ben ya­nı­lı­yo­rum, ola­maz mı.?
Neyse..
Bu ya­rı­ma­da­da ya­şa­yan biri ola­rak ,gö­re­bil­di­ğim du­ya­bil­di­ğim , ortak he­pi­mi­zi il­gi­len­di­re­bi­lecek ko­nu­lar­da­ki dü­şün­ce­le­ri ak­tar­ma­ya devam ede­lim.

Çok kurak geçen, geçen kış mev­si­mi ,tüm ya­rı­ma­da­mı­zı olum­suz et­ki­le­di. Ku­rak­lık tüm do­ğa­yı olum­suz yönde et­ki­le­di­ği gibi, kul­lan­ma su­yun­da ­da çan­la­rın çal­dı­ğı­nı bazı yet­ki­li­ler­den du­yu­yo­rum. Bazı derin ku­yu­la­rın su­la­rı­nın ta­ma­men çe­kil­di­ği­ni dö­nü­şüm­lü ola­rak derin ku­yu­la­rın kul­la­nıl­dı­ğı­nı söy­lü­yor­lar. Önü­müz­de­ki kış mev­si­mi­nin de kurak geç­me­si ha­lin­de so­nu­cun ne ola­bi­le­ce­ği­ni söy­le­mek is­te­mi­yo­rum. Bu ne­den­le sev­gi­li il­gi­li yet­ki­li ve so­rum­lu­la­rın şim­di­den akıl­cı ve ka­lı­cı ya­tı­rım­la­ra yö­nel­me­le­ri­ni te­men­ni ede­rim. Bu ne­den­le de­fa­lar­ca yazıp söy­le­di­ğim gibi, de­ni­ze ula­şan kay­nak su­la­rı­nın ka­za­nı­la­rak sis­te­me bağ­lan­ma­sı elzem gö­rü­nü­yor. Yal­nız­ca mev­cut su kay­nak­la­rı­nı hoy­rat­ça kul­lan­mak­ta­ki ıs­ra­rı­mız çözüm yolu de­ğil­dir.

Kış mev­si­mi bas­tır­ma­dan, doğal dere yol­la­rı­nın açık tu­tul­ma­sı te­miz­len­me­si, den­ge­siz bir yağ­mur­da su bas­kın­la­rı­nın ve­re­bi­le­ce­ği maddi /ma­ne­vi ka­yıp­la­rı­nın ol­ma­sı­na engel ola­bi­lir. Bil­has­sa KARGI DERESİ' nin hali pe­ri­şan. Ka­ra­ke­sik mev­kii­nin geçen yıl­lar­da kar­şı­laş­tı­ğı durum or­ta­day­ken.

Ben tek­rar yazıp ha­tır­la­mak­tan bık­ma­ya­ca­ğım HAS­TA­NE KAV­ŞA­ĞI' ğın­da­ki he­ye­lan teh­li­ke­si halen or­ta­da.

Akıl­lı kav­şak ile Kargı de­re­si /Sa­na­yi si­te­si bağ­lan­tı­sı­nı sağ­la­yan kı­sa­cık
bağ­lan­tı yo­lu­nun, alt ya­pı­sı ta­mam­lan­dıy­sa, as­fal­tı için ne bek­le­nir. Ağır iş ma­ki­na­la­rı­nın to­zu­nu ye­te­rin­ce yut­ma­dık mı.?

Önü­müz­de­ki ay­lar­da Güz Do­ma­te­si se­zo­nun­da in­şal­lah üre­ti­ci­le­ri­mi­zin yüzü güler.?Pazarlan­ma­sı ko­nu­sun­da yerel yö­ne­ti­min bir ön­cü­lü­ğü ol­ma­dı­ğı gibi, O ÜNLÜ mar­ket zin­cir­le­rin­den bir des­tek de gö­re­mi­yo­ruz. Su ko­nu­su ­da bu üre­ti­ci­le­ri­mi­zin so­ru­nuy­muş. Üre­tim gir­di­le­ri­nin uçur­du­ğu ma­li­yet fi­yat­la­rı­­na, ula­şım ve pa­zar­la­ma so­ru­nu ek­le­nin­ce ,üre­ti­ci yine ara­cı­ya tes­lim.
İlçe mer­ke­zin­de yerel hiz­met­le­ri ko­or­di­ne eden bir baş­vu­ru ma­sa­sı halen yok. Bu hiz­me­tin ge­rek­li­li­ği­ni de­fa­lar­ca yaz­dık söy­le­dik. İlçede 24 saat hiz­met veren ;Em­ni­yet, Jan­dar­ma ,Has­ta­ne ve Sahil Gü­ven­lik dı­şın­da bir hiz­met nok­ta­sı var mı? Ya­sa­lar­da açık­ça be­lir­til­me­miş ol­sa­ da ,bazı şey­ler üze­ri­mi­ze va­zi­fe olsun.

Esen Ada da res­to­ras­yo­nu­nun ya­pıl­dı­ğı gö­rü­len eski Hü­kü­met ko­na­ğı­nın, ka­çın­cı defa böyle ele alın­dı­ğı­nı bende unut­tum. Yine ona­rı­lıp tek­rar ka­de­ri­ne terk edi­lir­se üzü­lü­rüm. İçinde de­vam­lı ya­şan­ma­dı­ğı sü­re­ce , gün­lük et­kin­lik­ler için ya­pı­lı­yor­sa, bana göre çözüm değil.

Geçen hafta üç gün süren MÜZİK ETKİNLİĞİ güzel oldu. Bunun her yıl ödül­lü bir müzik ya­rış­ma­sı bi­çi­min­de ya­pıl­ma­sın­da bir engel ol­ma­sa gerek. Bu ko­nu­da KENT KON­SEYİ mizin dü­şün­ce­si nedir acaba.? Ka­tı­lım­cı­la­ra ve emeği geçen her­ke­se TE­ŞEK­KÜR­LER.

Şim­di­lik sağ­lı­cak­la.


Okunma Sayısı: 325

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.