Muğla
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BİLİM İLERİCİDİR, DEVRİMCİDİR. HU­RA­FE VE YO­BAZ­LIK GERİCİDİR.. KİNİN-KLO­ROKİNİN-PROF.?Dr. GAYE US­LU­ER

05 Mayıs 2020, Salı 11:13

Ko­ro­na­vi­rüs Tür­ki­ye'nin gün­de­mi­ne gel­di­ğin­de, Te­le­viz­yon­lar­da, her bi­şi­log bir sürü film adamı tü­re­di. Ancak, bun­la­rın ya­nın­da ger­çek bilim adam­la­rı­nı da gör­dük.
Bun­lar­dan biri de Prof. Dr. Gaye Us­lu­er. Tür­ki­ye'nin ye­tiş­tir­di­ği na­di­de bilim in­sa­nı ve si­ya­set­çi­dir(ma­ale­sef bı­ra­kın ik­ti­da­rı CHP bile kıy­me­ti­ni bil­me­miş­tir!)
Ko­ro­na­vi­rüs dün­ya­yı kasıp ka­vu­rur­ken, çıktı TV'le aynen şöyle dedi. Biz böyle has­ta­lık­lar­la mü­ca­de­le et­me­yi bilen bir top­lu­muz. Bu has­ta­lık­la da mü­ca­de­le ede­bi­li­riz. İlk ak­lı­ma gelen ki­nin­dir. Kinin sıtma has­ta­lı­ğın­da kul­la­nıl­dı­ğı gibi, bu grip­te de kul­la­nı­la­bi­lir….”
Gaye ho­ca­mın, bu sö­zü­nü bu­ra­da bı­ra­kıp, biraz ta­ri­he dal­mak is­ti­yo­rum.
Ben, Sam­sun Çar­şam­ba do­ğum­lu­yum, Ço­cuk­lu­ğum­da Çar­şam­ba'da Sıtma Era­di­kas­yon Şu be Şef­li­ği vardı(ERADİKAS­YON: Yok etme) Ar­ka­daş­la­rı­ma ve Çar­şam­ba'yı bilen dost­la­rı­ma ye­ri­ni de söy­le­ye­yim. Ab­dul­lah Paşa Ca­mi­si­nin çap­raz kar­şı­sın­da, Yani kö­şe­de, Pa­ti­lik­le­rin fı­rı­nın(daha üstü Meh­met Gün­te­kin kah­ve­si oldu). İşte kö­şe­de­ki bi­na­day­dı. O za­man­lar böyle çok yük­sek bina yoktu. Era­di­kas­yon Şube Şef­li­ği kal­dı­rı­lın­ca orası bir müd­det Hü­kü­met Ta­bip­li­ği ola­rak hiz­met verdi. Sevgi ve say­gıy­la an­dı­ğım, Dr. Mus­ta­fa El­de­mir orada hü­kü­met ta­bi­biy­di.
Era­di­kas­yon Şube Şef­lik­le­rin­de gö­rev­li­ler, hiz­me­ti hal­kın aya­ğı­na gö­tü­rür­ler­di. Hele bir Sıh­hi­ye Yaşar abi­miz vardı(Yaşar Sön­mez) Elin­de ko­ca­man bir sün­net çan­ta­sı, hala kinin da­ğı­tır­dı, kalan has­ta­lar için. Bizim köye(Bey­ler­ce) ge­lin­ce ba­ba­ma mut­la­ka uğrar, Ye­me­ği­mi­zi yer,ay­ra­nı­mı­zı içer­di. Elin­de çan­ta­sı olan­lar­dan kor­kar­dık. İğneci, sün­net­çi falan olur­du. Ama Yaşar Ağa­bey­den çe­kin­mez­dik. Dünya tat­lı­sı bi­riy­di. Ço­cuk­la­rın­dan ta­nı­dık­la­rım var. Onlar da güzel ço­cuk­lar.
Şimdi dün­ya­da bir ilaç­tan söz edi­li­yor. Klo­ro­ki­nin. Aslı ki­nin­dir.
KİNİN: Kı­na­kı­na(Cinc­ho­na) ağa­cın­dan elde edi­len,başta zıtma has­ka­lı­ğı olmak üzere bir­çok has­ta­lı­ğın te­da­vi­sin­de kul­la­nı­lır. Bun­lar­dan biri de grip­tir…
Fran­sa'da klo­ro­ki­nin ila­cı­nın ih­ra­cı dev­let baş­ka­nı ta­ra­fın­dan ya­sak­lan­dı. Artık Ko­ro­na­vi­rüs için de kul­la­nı­lı­yor.
Dünya Sağ­lık Ör­gü­tü(DSÖ) Temel ilaç­lar lis­te­si­ne al­mış­tır.
Sağ­lık Ba­ka­nı­mız da bu ila­cın kul­la­nıl­dı­ğı­nı söy­le­di.
İşte bu yazı bunun için ya­zıl­dı.
Sayın Gaye Us­lu­er, işin ba­şın­da bunu öner­di. Kim­se­nin ha­be­ri yok­ken. İşte bilim in­san­lı­ğı budur. Ya hu­ra­fi ve yobaz dav­ra­nan­lar! Onlar, bu ko­şul­lar­da hala um­re­ye gider, dö­nüş­le­rin­de de ka­ran­ti­na­ya gir­mez ve Tür­ki­ye'nin %50 sine vi­rü­sü bu­laş­tı­rır­lar.
Bilim in­san­la­rı ile­ri­ci­dir, dev­rim­ci­dir. O ne­den­le bizim gibi ge­ri­ci yo­baz­la­rın çok ol­du­ğu ül­ke­ler­de mağ­dur edi­lir­ler. Hor­la­nır­lar…Çok şükür kü­çü­cük bir virüs bu bilim in­san­la­rı­nın de­ğe­ri­ni or­ta­ya çı­kar­dı.
Başta sağ­lık(tıp) bi­li­min­de hiz­met veren tüm bilim in­san­la­rı­na selam olsun!


Okunma Sayısı: 2553

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.