Muğla
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BİR YIL BİTER­KEN ŞUN­DAN/BUN­DAN/ONDAN

04 Ocak 2021, Pazartesi 17:05

ir ­kaç gün sonra bir yılı daha son­su­za gön­de­ri­yo­ruz.
Yi­tir­dik­le­ri­mi­zin ya­nın­da, pek ka­za­nı­mı­mı­zın ol­du­ğu­nu söy­le­mek biraz zor. Bütün dün­ya­mı­zı felç eden ve tes­lim alan bu sal­gın,2020 yı­lı­na dam­ga­sı­nı vurdu ve et­kin­li­ği 2021 yı­lın­da da devam edecek gibi gö­rü­nü­yor. Aşı uy­gu­la­ma­sı yakın bir za­man­da ül­ke­miz­de de baş­la­ya­cak gibi gö­rün­se ­de, başta sağ­lık per­so­ne­li­miz olmak üzere ,pek çok va­tan­da­şı­mı­zı her gün kay­be­di­yo­ruz.
Her alan­da ken­di­ne ye­te­bil­me­nin yani MİLLİ ola­bil­me­nin öne­mi­ni daha iyi an­la­dık gibi.​Sağ­lık ala­nın­da da , ila­cı-aşı­sı-sağ­lık ku­rum­la­rı ve el­bet­te ye­ter­li sağ­lık per­so­ne­li­nin ne kadar önem­li ol­du­ğu­nu gör­dük. Öz­ve­ri ile hiz­met veren tüm sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­mı­zı saygı ve min­net­le tak­dir etmek is­te­rim.
Geçen ay içe­ri­sin­de yi­tir­di­ği­miz ,Dat­ça­'nın en önde gelen sağ­lık adamı OP.​Dr. TUR­GUT DÜN­DAR' ı bu­ra­da an­ma­dan ge­çe­me­ye­ce­ğim. Tek­rar et­mek­ten bık­ma­dan, adı­nın ve anı­la­rı­nın ,Dat­ça­mızda bir sağ­lık mer­ke­zin­de ya­şa­tıl­ma­sı­nın so­rum­lu­lu­ğu he­pi­mi­zin­dir.​Bu ko­nu­da Sayın Kay­ma­kam­lı­ğı­mız /Be­le­di­ye­miz ve Has­ta­ne yet­ki­li/so­rum­lu­la­rı­mı­zın ön­cü­lü­ğün­de ,sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­mı­zın, şa­hıs­la­rın des­te­ği­nin­de sağ­la­na­rak el­bir­li­ği ile somut bir­ şe­yin ya­pıl­ma­sı ge­rek­mez mi.? BU HER­ŞEY­DEN ÖNCE :Dat­ça­mı­zın ve Dat­ça­lı­mı­zın VEFA bor­cu­dur bence.

KU­RAK­LIK
Genel ola­rak tüm ül­ke­miz­de su sı­kın­tı­sı/ku­rak­lık ka­pı­mı­zı ça­la­cak gibi.​Ku­rak­lık demek: gıda sı­kın­tı­sı de­mek­tir.​Datça­mız­ dada ,ilk yağ­mur­lar yağ­ma­ya baş­la­mış ol­sa­ da, YE­TERSİZ. Geçen yıl­lar­da da ol­du­ğu gibi, yağ­mur de­ni­ze aktı gitti ve ak­ma­ya ­da devam edi­yor.​Bir mi­ras­ye­di gibi, biz­le­re miras ola­rak kal­mış olan ye­ral­tı su­la­rı­nı hoy­rat­ça kul­lan­ma­ya /tü­ket­me­ye devam edi­yo­ruz.​Yarıma­da­mı­za düşen yağ­mur su­yu­nu ,ze­min­de veya su top­la­ma hav­za­la­rın­da bi­rik­tir­mek için neden bir­ şey­ler yap­mı­yo­ruz. Ha­zı­ra DAĞ DA­YAN­MAZ DER­LER, mi­ra­sın­da bir sonu var el­bet­te.
Ya­pı­laş­ma ile ba­zı­la­rı­mı­zın öğün­dü­ğü, ba­zı­la­rı­mı­zın ya­rı­ma­da­mız be­ton­la­şı­yor diye fer­yat et­ti­ği Dat­ça­mı­zında: SAR­NIÇ­LI YAPI an­la­yı­şı­nın bir pren­sip ola­rak yerel yö­ne­ti­mi­miz­ce neden gün­de­me ge­ti­ril­mez an­la­mak­ta güç­lük çe­ki­yo­rum. Yağ­mur su­yu­nun ko­nut­la­rın SAR­NIÇ ola­rak ay­rı­lan yer­le­rin­de bi­rik­ti­ril­me­si­nin/de­po­lan­ma­sı­nın za­ma­nı geldi.​Bunun tipik ör­ne­ği­ni kar­şı­mız­da­ki pek ­çok adada gö­rü­yo­ruz.

HAS­TA­NE KAV­ŞA­ĞI
Ana Bul­var üze­rin­den Has­ta­ne­ye dönüş de is­ti­nat du­va­rı­nın ol­ma­ma­sı ne­de­ni ile ya­maç­tan akan kır­mı­zı top­rak ,küçük taş­lar­la bul­va­ra ak­ma­ya yine baş­la­dı. Tra­fik akı­şı­nı ak­sa­ta­ca­ğı gibi, maz­gal­la­rın­da tı­kan­ma­sı­na sebep ola­ca­ğı­nı gör­me­mek için kör olmak lazım. Bu­ra­sı ve de­va­mın­da in­şa­at için ya­pıl­mış olan haf­ri­yat ,ÇAN­LI­BE­LEN te­pe­si­nin ka­na­yan ya­ra­sı gibi.
SANAYİ ÇEV­RESİ
Sa­na­yi si­te­mi­zin ,Betçe ve Ka­ra­köy yö­nü­nün içler acısı hali devam edi­yor.​Sa­na­yi /oto atık­la­rı ya­nın­da son za­man­lar­da mer­kez ma­hal­le­le­ri­miz­den ağaç bu­da­ma­la­rın­dan top­la­nan çalı çırpı atık­la­rın­dan bir yan­gın çık­ma­sın­dan kor­ka­rım. Çalı çır­pı­nın ve odun­su atık­la­rın neden öğü­tü­le­rek güb­re­ye dö­nüş­tü­rül­me­si­ne te­nez­zül edil­mez ki.?

TRAFİK
Bil­has­sa mer­kez ma­hal­le­miz­de , tek ­yö­ne dön­dü­rü­len tra­fik akı­şı­nın bir ta­kip­çi­si ol­ma­lı. Bil­has­sa Tra­fik yet­ki­li­le­ri­mi­zin bi­raz­cık has­sa­si­yet­le­ri, hatta ilk gün­ler­de uya­rı­cı bi­çim­de somut dav­ra­nış­la­rı,(ce­za­lan­dır­ma­dan) top­lu­mu­mu­zun bi­linç­len­me­si­ne neden ola­bi­lir. İş Ma­ki­na­la­rı (kam­yon­lar/beton mik­ser­le­ri) nın yol­lar­da yap­tık­la­rı tah­ri­ba­ta ,tek ­yön­de iş­le­yen yol­lar­da kal­dı­rım­lar­da ek­len­di.!!!
Bu ­yıl­dan 2021 yı­lı­na dev­ro­lan bazı kay­gı­la­rı­mı siz­ler­le pay­laş­tım.
Bu yıl kar­şı­laş­tı­ğım so­run­la­rın ge­lecek yıla dev­ret­me­me­si di­lek­le­rim­le her­ke­se MUTLU SAĞ­LIK DOLU HER­KESİN BİRBİRİNİ SE­VE­CEĞİ GÜZEL BİR YENİ YIL DİLERİM.
SAĞ­LI­CAK­LA..


Okunma Sayısı: 3379

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.