Muğla
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BİR ZAFER YIL­DÖ­NÜ­MÜ

21 Mart 2024, Perşembe 18:55

Her yıl ol­du­ğu 18 Mart 1915 ta­ri­hi tak­vi­mi­miz­de ka­yıt­lı bir gün gibi, ya­şa­dık de­me­ye dilim var­mı­yor. Evet bu tarih, Ça­nak­ka­le ka­pı­sın­dan ül­ke­mi­ze işgal amacı ile gir­me­ye ça­lı­şan em­per­yal  güç­le­re dur di­ye­rek, bu­ra­dan ge­çi­le­me­ye­ce­ği­ni gös­ter­di­ği­miz, hatta kabul et­tir­di­ği­miz bir ta­rih­tir. Hatta Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin temel taş­la­rı­nın otur­tul­ma­ya baş­lan­dı­ğı bir baş­lan­gıç ­mı de­me­li. Ça­nak­ka­le'de de­niz­de ve ka­ra­da can­la­rı­nı siper ede­rek bu ül­kemi­zi biz­le­re ka­zan­dı­ran, tüm şehit ga­zi­le­ri­mi­ze başta Mus­ta­fa Kemal ATA­TÜRK' e min­net ve şük­ran­la­rı­mı su­na­rım. Ruh­la­rı şad olsun

Ancak; Tür­ki­ye Radyo Te­le­viz­yon Ku­ru­mun­ca, dizi ola­rak ya­yın­la­nan bir ya­pı­tın çe­ki­mi­nin ya­pıl­dı­ğı Şe­hit­lik ve Anıt ala­nın­da, şehit ve ga­zi­le­ri­miz anı­lır­ken, bu sa­va­şın ka­de­ri­ni de­ğiş­ti­ren, ver­di­ği ka­rar­lar­la adeta düş­man­la­rın kim­ya­sı­nı boz­muş olan Ulu Ön­de­ri­miz ATA­TÜR 'ün is­mi­nin yasak savar gibi zik­re­dil­miş ol­ma­sı beni pek tat­min et­me­di. Pek çok alan­da ol­du­ğu gibi, milli de­ğer­le­ri­miz de,eroz­yon­ dan na­si­bi­ni al­mak­ta.

Neyse ge­le­lim Dat­ça­mı­za;

Yerel se­çim­le­re iki haf­ta­dan az bir süre kaldı. Ma­şal­lah gö­re­ve talip olan­la­rın va­at­le­ri dudak uçur­tu­yor. Buna Muh­tar­la­rı­mız­da dahil. Pek soran var mı bil­mem,TÜM BU HİZMET­LERİN KAY­NA­ĞI, yani de­ğir­me­nin suyu ne­re­den ge­lecek? Bil­has­sa Be­le­di­ye Baş­kan­la­rı mu­ci­ze­ler ya­ra­ta­bi­lir bir be­ce­ri­si olan in­san­lar de­ğil­dir. Bir or­kest­ra şefi gibi, elde olan im­kan­la­rı ya­sa­lar çer­çe­ve­sin­de, ehil ki­şi­ler­le ger­çek­leş­tir­mek.

Benim önem­se­di­ğim bir kurul da KENT KON­SEYİ. Akıl­cı ya­pı­la­bi­lir insan/doğa odak­lı pro­je­ler üret­mek ve bunu uy­gu­la­yı­cı­la­ra ak­tar­mak ve el­bet­te takip etmek.

De­fa­lar­ca tek­rar­la­mak­tan bık­ma­ya­ca­ğım, şehir mer­ke­zin­de kent baş­vu­ru ma­sa­sı. Yap­tı­rım gücü ol­ma­sa­ da, yerel hiz­met­le­rin ko­or­di­ne edi­le­bil­di­ği bir nokta. Bunun için yasal bir engel ol­ma­sa gerek.

DATÇA FM Rad­yo­muz hep ha­ya­lim­dir. İnter­net ve Sos­yal Medya çok po­pü­ler ol­sa ­da ,onun yeri başka.
Sos­yal Be­le­di­ye­ci­li­ğin ol­maz­sa ol­ma­zı insan ol­du­ğu­na göre, bir HUZUR/Bakım Evi. Duyan var mı acaba..
Şim­di­lik sağ­lı­cak­la.. 


Okunma Sayısı: 121

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.