Muğla
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BUN­DAN ŞUN­DAN ONDAN!!!!

01 Kasım 2022, Salı 13:26

Bu kö­şe­den ya­pa­bil­di­ğim soh­bet­ler­de, son za­man­lar­da tek bir ko­nu­ya bağlı ol­ma­ma­ya gay­ret edi­yo­rum. Bu­gün­de gö­re­bil­di­ğim du­ya­bil­di­ğim fark­lı konu ve olay­la­rı siz­ler­le pay­laş­ma­ya, dü­şün­ce­le­ri­mi siz­ler­le pay­laş­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğım.
İlçe­miz­de hiz­met ver­me­ye ça­lı­şan Tarım Teş­ki­la­tı­mı­zı zaman zaman daha aktif ol­ma­la­rı ko­nu­sun­da do­lay­lı ola­rak uyar­ma­ya ça­lış­tım.

Ta­rı­mın önemi, ül­ke­mi­zin kal­kın­ma­sın­da , ön­ce­li­ği önde gelen ko­nu­la­rın ba­şın­da. Hele son bir­kaç yılda pan­de­mi, gıda ko­nu­su öne­mi­ni biz­le­re bir daha ha­tır­lat­tı. Sal­gı­nın pik yap­tı­ğı za­man­da bile, üre­tim­den kop­ma­yan çift­çi­le­ri­mi­zi tak­dir­le kar­şı­lı­yo­rum. Hele kü­re­sel em­per­yal eko­no­mi­nin boğ­ma­ya ve or­ta­dan kal­dır­ma­ya ça­lış­tı­ğı tarım ça­lı­şan­la­rı­mız yani çift­çi­le­ri­miz, tüm eko­no­mik zor­luk­la­ra rağ­men ayak­ta dur­ma­ya ça­lı­şı­yor. Hele Dat­çamız­da bir de be­to­na karşı ve­ri­len savaş....!!!

Geçen hafta so­nun­da bir ­kaç ko­nu­da bilgi al­ma­ya git­ti­ğim ilçe Tarım Teş­ki­la­tı­mı­zı tüm va­tan­daş­la­rı­mı­za öne­ri­rim. Masa - ma­kam­la­rı­na ken­di­le­ri­ni an­ga­je et­me­miş olan ça­lı­şan­lar, ken­di­le­ri­ne baş­vu­ran­la­rın so­run­la­rı­nı, kendi so­run­la­rı gibi gör­dük­le­ri­ni göz­lem­le­dim. So­ru­nu biz­zat ye­rin­de gö­re­rek, tav­si­ye­le­ri­ni alan­da ve bü­ro­la­rın­da an­lat­ma­la­rı tak­di­re şayan.​Ye­ter ­ki ken­di­le­ri­ne imkan ta­nın­sın, alan açıl­sın ve gü­ve­nil­me­si­ni bek­li­yor­lar. Onlar hiz­me­te hazır.​Teb­rik­ler doğ­ru­su.

İlçe­miz­de yanan orman alan­la­rı­nın tek­rar ağaç­lan­dı­rıl­ma­sı ko­nu­sun­da bazı gi­ri­şim­le­rin ya­pıl­dı­ğı du­yu­mu­nu aldım. İnşal­lah bü­rok­ra­tik en­gel­le­ri kal­dı­ra­bi­lir isek bu yılı kay­bet­me­miş olu­ruz.​Bu ko­nu­da KENT KON­SEYİ MİZ önden yü­rü­yü­şü ,kamu bi­rim­le­ri­mi­zin des­te­ği ve el­bet­te sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­mız hatta sivil ini­si­ya­tifle­ri­mi­zin, ça­ba­la­rı ile sonuç ala­bi­li­riz. Geçen yıl öner­di­ği gibi, OVA­BÜ­KÜ-PA­LA­MUT­BÜ­KÜ sahil yo­lu­nun ya­ma­ca da­ya­lı bir yö­nü­nün ,ANDIZ veya ILGIN fi­de­le­ri ile ağaç­lan­dı­rıl­ma­sı, bir yeşil kuşak ka­za­nı­mı olur. Hatta PA­LA­MUT BÜK ADA­SI­NIN deniz su­yun­dan mü­te­es­sir ol­ma­yan Ilgın ile ağaç­lan­dı­rıl­ma­sı­na ne der­si­niz. Söz­ ko­nu­su ağaç­la­rın fazla su ta­lep­le­ri yok..!!!

Ay­lar­dır yarım ada­mız suya has­ret. Sahi siz hiç YAĞ­MUR HA­SA­DI' nın ne ol­du­ğu­nu duy­du­nuz mu.?

İnşal­lah ya­ğış­lı bir kış mev­si­mi ge­çi­ri­riz.!!!!!!!!!!!!!!!
YK
Sağ­lı­cak­la...


Okunma Sayısı: 518

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.