Muğla
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

-BUN­DAN/ ŞUN­DAN/ ONDAN-

17 Aralık 2020, Perşembe 18:27

Her Gün de­ği­şen hayat gün­de­mi­miz­de ,bir ko­nu­ya bağlı kal­ma­dan, siz­le­re be­lir­li ko­nu­lar­da­ki göz­lem­le­ri­mi ak­tar­ma­ya gay­ret edi­yo­rum. İlgili Makam veya il­gi­li­le­rin ku­la­ğı­na gider mi bil­mem Ana Bul­va­rı­mız­dan gari.

DURUM AYNI
Ana bul­va­rın­dan Has­ta­ne­ye giriş kav­şa­ğı­nın du­ru­mu ,yıl­lar­dır yaz­ma­ma rağ­men de­ği­şen bir ­şey yok. İsti­nat du­va­rı­nın bu­lun­ma­ma­sı veya ,bir perde be­ton­la ya­rı­lan ya­ma­cın kont­rol al­tı­na alın­ma­ma­sı se­be­bi ile ,ya­maç­tan kopan küçük taş­lar ve top­rak ,kıp­kır­mı­zı ola­rak ana bul­va­ra ak­ma­ya baş­la­dı. Bu du­rum­da ,yağ­mur su­yu­nu top­la­yan ka­nal­lar tı­kan­dı­ğı gibi, cadde üze­ri­ne moloz taş­lar­da bi­rik­mek­te­dir. Yakın bir za­man­da bu­ra­da bir tra­fik ka­za­sı ola­bi­le­ce­ği­nin da­ve­ti­dir.​Aynı za­man­da yol üze­rin­de bi­ri­ken suyun, zaten dar olan cad­de­de tra­fi­ğin­de ak­sa­ma­sı­na neden ola­ca­ğı­nı söy­le­mek için kahin ol­ma­ya gerek var mı.?

LAHİTLER
Hı­zır­şah Ma­hal­le­miz­de bu­lu­nan iki LAHTİ ,daha uygun bir yerde ko­ru­yup kol­la­yıp hatta ser­gi­le­ye­bil­mek için, hangi Ma­ka­mın bil­gi­si­ne/il­gi­si­ne demek gerek acaba.​Biri kırık çat­lak hali ile bir çeşme ya­la­ğı gö­re­vi­ni yap­ma­ya ça­lı­şı­yor­sa­ da, di­ğe­ri­nin bir ka­za­ya/ih­ma­le kur­ban git­me­me­si tek di­le­ğim.

OPR.​DR. TUR­GUT DÜN­DAR
Dat­ça'­mı­zın sağ­lık ala­nın­da bir övün­cü ve yüz akı ola­rak, yıl­lar­ca sağ­lık ala­nın­da hiz­met ver­miş, ya­şan­tı­sı ve in­sa­na (bil­has­sa genç­le­re) örnek olan du­yar­lı­lı­ğı ne­de­ni ile, ya­şar­ken ya­pa­ma­dık ama hiç  ol­maz­sa ar­ka­sın­dan adı­nın ,sağ­lık ve ya sos­yal hiz­met veren bir mer­kez­de ya­şa­tıl­ma­sı ge­rek­mez mi.? Bu ko­nu­da ka­mu­muz ve Yerel yö­ne­ti­mi­mi­zin du­yar­lı­lı­ğı­nı bek­li­yo­ruz.

ZİBOĞLU MEH­MET SADIK
Bu ismi kaç kişi ha­tır­lar bil­mem ama, ben onun Ça­nak­ka­le Sa­vaş­la­rı­na ka­tı­la­rak ,Ana­far­ta­lar/Conk ba­yır­da ya­ra­la­na­rak GAZİ ol­du­ğu­nu ve Mem­le­ke­ti olan Dat­ça'­mı­za gel­di­ği bu­ra­da Ze­li­ha Nene ile ev­len­di­ği­ni, sü­la­le­si­nin de halen TAŞ­KI­RAN­LAR la devam et­ti­ği­ni belki sev­gi­li İş Ada­mı­mız Vedat TAŞ­KI­RAN bi­li­yor mu acaba. ?

YAĞ­MUR
Ara­lık­lı ola­rak da olsa, bir­kaç gün­dür devam eden yağ­mur iyi el­bet­te.​Ancak bu mev­sim­de gör­dü­ğü­müz kuş­lar­dan (bil­has­sa Ka­ra­ba­tak) eser yok.​Hoy­rat­ça kul­lan­dı­ğı­mız TARIM İLAÇ­LA­RI nın za­ra­rı­nı şimdi doğa ve kuş­lar ödü­yor ama. Bu ilaç­la­rın biz­le­re olan et­ki­le­ri­ni yıl­lar sonra ken­di­miz­de gö­re­ce­ğiz.

AĞAÇ DİKME MEVSİMİ
Kış mev­si­mi­nin gel­me­si ve yağ­mur­la­rın baş­la­ma­sı ile ,ağaç dik­mek yine farz oldu.​FACE denen İNT. or­ta­mın­da cirit ata­rak ses çı­ka­ran­la­rı­mı­zı gö­re­ce­ğiz. Bu ak­ti­vi­te­nin yılda bir defa ya­pı­lan gün­lük bir heves ola­rak ol­ma­ma­sı­nı te­men­ni edi­yo­rum. Bil­has­sa di­ki­lecek ağaç­la­rın ARI/BAL or­ta­mı­nın ge­niş­le­me­si­ne ve polen veren tür­le­rin se­çil­me­si­ne dik­kat edil­me­li. Bu ko­nu­da OVA­BÜ­KÜ/PA­LA­MUT­BÜ­KÜ sahil ve yo­lu­nun ağaç­lan­dı­rıl­ma­sı­na SES YOK. Ne­re­ler­de­si­niz o sev­gi­li DATÇA SEV­DA­LI­LA­RI/GÜÇ BİRLİKLERİ...

KENT KON­SEYİ
Yap­tı­rım gücü ol­ma­sa­ da ,fikir ve öneri üre­ten bir kurul ol­du­ğu­nu­zu ne zaman gös­te­re­cek­si­niz. Bu­yu­ru­nuz ne is­ti­yor­su­nuz DATÇA mız için bu­ra­sı sizin, ya­zı­nız söy­le­yi­niz.

Bu sal­gın dö­ne­mi pek çok ak­ti­vi­te­yi en­gel­li­yor ol­sa­ da, hayat devam edi­yor ve biz­ler bu­ra­da evet DAT­ÇA­DA YA­ŞI­YOR­SAK, YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY­LER OL­MA­LI. YAP­MA­LI­YIZ­DA..

Şim­di­lik kalın sağ­lı­cak­la..


Okunma Sayısı: 3155

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.