Muğla
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BUN­DAN ŞUN­DAN ONDAN,

17 Aralık 2021, Cuma 11:47

Bugün 12.12.2021 Pazar. Demek Ki 2021 yı­lı­nı da tü­ke­ti­yo­ruz. Ya­şa­ma şan­sı­nı bu il­çe­miz­de ya­ka­la­mış biri ola­rak mut­lu­yum.
Ka­ra­köy ma­hal­le­mi­zin gi­ri­şin­de dü­zen­le­nen Boğa Gü­reş­le­ri et­kin­li­ği ,hele bir yav­ru­mu­zun te­da­vi­si ya­ra­rı­na ol­ma­sı et­kin­li­ğe ayrı bir anlam ka­zan­dır­dı. Katkı veren her­ke­se ve bil­has­sa bu gibi et­kin­lik­ler­de des­tek­le­ri­ni esir­ge­me­yen başta Sayın YİĞİT USLU olmak üzere her­ke­se te­şek­kür­le­ri­mi bil­dir­me­yi borç bi­li­rim. Tö­re­ni yaşa ve yaşat ki, ka­lı­cı ola­sın. Bu ya­rı­ma­da üze­rin­den kim­ler geldi kim­ler geçti. Yap­tı­ğı olum­lu iş­ler­le ka­lı­cı ola­bil­me­ye be­ce­re­bil­miş kaç kişi var acaba. ? USLU AİLESİNDEN başta sev­gi­li kar­de­şim Sayın Sadık USLU dan ,tu­rizm /ko­nak­la­ma iş­let­me­ci­li­ğin­de bir marka ol­ma­yı ba­şar­ma­sı ya­nın­da, bu Dat­ça­mı­za ya­ra­şır bir sos­yal ya­pı­ya da, im­za­sı­nı at­ma­sı­nı bek­li­yo­rum. Tak­dir /ter­cih el­bet­te ken­di­le­ri­nin.!!!!!
Yan­daş­la­rın­dan ,ya­şın­dan önce ol­gun­laş­mış Oğul Yiğit USLU nun ,bu mem­le­ke­tin / Dat­ça­mı­zın bir ferdi ola­rak, top­lu­mun sos­yal et­kin­lik ve yar­dım­laş­ma­la­ra gös­ter­di­ği örnek du­yar­lı­lık/des­tek, ay­rı­ca tak­dir ve teb­rik edi­lecek bir dav­ra­nış. Da­rı­sı di­ğer­le­ri­nin ba­şı­na....

Eko­no­mik sı­kın­tı­lar­la bo­ğuş­mak ta olan , kır­sal ke­sim­de ya­şa­yanla­rı­mı­zın prob­lem­le­ri gün­be­gün art­mak­ta. Süt ve süt ürün­le­ri üre­ten köy­lü­le­ri­mi­zin ,yem /saman fi­yat­la­rı­nın son yıl­lar­da art­ma­sı ne­de­ni ile üre­tim­den kaç­ma­la­rı ka­çı­nıl­maz. Hele gübre ayrı bir sorun. Akar­ya­kıt ise tüm ül­ke­miz çift­çi­si­nin , her yıl daha az alan­da tarım yap­ma­sı­na neden ola­bil­mek­te. ​Datça­mız­da ise, ağaç mah­sul­le­rin­den ,BADEM ve ZEYTİN' nin bu yılki ve­ri­mi­nin çok az ol­ma­sı , sayın il­gi­lile­ri­mi­zin il­gi­si­ni çe­ki­yor mu bil­mem. Ege böl­ge­miz­de bazı il­çe­le­ri­miz­de yerel yö­ne­tim­le­rin ,tarım ala­nın­da örnek ça­lış­ma­la­rı ,il­gi­lile­ri­mi­zin dik­ka­ti­ni çe­ki­yor mu bil­mem.?
Bana göre yerel yö­ne­ti­ci­le­ri­mi­zin gö­re­vi ,imar/yol /su hiz­met­le­ri ya­nın­da, hal­kı­nın ya­şa­mı­na do­ku­na­bi­lecek des­tek­ler­de ol­ma­lı. Alım ga­ran­ti­li ta­rım­sal üre­tim des­te­ği, bun­la­rın ba­şın­da.
Sahi hiç­bi­ri­miz il­çe­miz­de bir soğuk hava de­po­su­nun ve hatta bir mez­ba­ha­nın bu­lun­ma­dı­ğı­nı sor­gu­la­ma­yı dü­şün­mez.?
Var olan neden ya­pıl­dı/neden yı­kıl­dı.?
Şim­di­lik 


Okunma Sayısı: 3482

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.