Muğla
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

“BURASI DİNGO'NUN AHIRI MI?

09 Mayıs 2024, Perşembe 18:27

“Girenin çıkanın belli olmadığı, karmaşık durum ve yerleri ifade etmek için ”Dingo'nun ahırı mı burası” şeklinde kullanılmaktadır. Herkes söyler de,böyle bir yer var mıdır? Kimdir bu Dingo?
    Uzatmadan hikayemizi anlatalım:
    “Osmanlı'nın son zamanlarında meşhur Şişhane yokuşunun rahat çıkılabilmesi için,bir atlı tramvay ekibi kurulur. Bu sistem yokuşu aşarak Beyoğlu'na ulaşmak isteyenler için kolaylık sağladıysa da,yokuşun epeyce dik olmasından dolayı atlar çabuk yorulmaya başlar. Durum böyle olunca da arabacılar,gün içerisinde atlarını ahırda dinlenmeye bırakmak zorunda kalırlar.
    Bu ahırı işleten ise,DİNGO adında birisidir. Rum kökenli olan DİNGO,gün içerisinde çok fazla alkol tükettiği için genelde sarhoştur ve ahırın işlerini düzgün bir şekilde yürütemez. Arabacılar ahırın tüm işlerini Dingo'nun yerine yapmak zorunda kalırlar. Bundan dolayı da ahırda hep bir kalabalık ve karmaşa olur. Hatta bazen o kadar karmaşa olur ki,dinlendi sanılan atlar tekrar koşturulur ve çatlayarak ölür.  Tabii sonrasında arabacılarla Dingo arasında kavgaların çıkması da cabasıdır.
    Atlı tramvay seferlerinin daha da artmasıyla,bu durum daha da sık yaşanır ve herkesçe bilinir hale gelir. Zamanla da birçok kimse tarafından,karmaşık durumları ifade etmek için “DİNGO'NUN AHIRI” benzetmesi dillere dolanır.
    GERİ ZEKALI KİMMİŞ? ANDIMIZI OKUTMAYAN MI,ANDIMIZI OKUYAN MI?
    Burası Dingo'nun ahırı mı diye öğrencilere çıkışan bir müdür (hocafendi!) bir derse girmiş,derste öğrencilere dönerek:
    -Kendisini geri zekalı hisseden varsa ayağa kalksın!
    Sınıfta çıt yok. Nihayet biri kalkınca  müdür sormuş:
    -Sen kendini geri zekalı mı hissediyorsun?
    -“Hayır” demiş çocuk, ”Sizin tek başına ayakta kalmanıza gönlüm razı olmadı!


Okunma Sayısı: 123

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.