Muğla
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ÇATAL MAH­ZEN'İN ÖY­KÜ­SÜ..(1)

30 Ocak 2023, Pazartesi 18:16
ÇATAL MAH­ZEN'İN ÖY­KÜ­SÜ..(1)

Biz ç a t a l -m a ğ a r a deyip ge­çi­yo­ruz.. Ama tapu kaydı gibi ka­rış­tır­dı­ğım kayıt ve bel­ge­ler­de ç a t a l - m a h z e n ola­rak ge­çi­yor..
Ayvaz kasap. Ha ma­ğa­ra ha mah­zen aynı hesap. ?Mah­zen de ye­ral­tı de­po­su falan demek.
Şimdi Datça Be­le­di­ye­si giysi yar­dım evi ola­rak kul­la­nı­lı­yor.?Kullanıl­ma­yan her türlü giysi ve ­sa­ir ev eş­ya­sı­nı ha­yır­se­ver va­tan­daş­lar sa­ğol­sun­lar bu­ra­ya bı­ra­kı­yor­lar..
İhti­ya­cı olan va­tan­daş­lar da kuru bir te­şek­kür kar­şı­lı­ğın­da bu eş­ya­la­rın iş­le­ri­ne ya­ra­yan­la­rı­nı alı­yor­lar.
De­ğer­li genç­lik ar­ka­da­şım, in­ci­le­rin in­ci­si  İ n c i (Yük­sel) de bu­ra­yı pa­zar­te­si, çar­şam­ba ve cuma gün­le­ri açıp gö­nül­lü ola­rak hiz­met ve­ri­yor.. Sağol­sun var olsun. ?Datça Be­le­di­ye­si­ne de­ te­şek­kür­le­ri­mi­zi su­nu­yo­ruz. Çift ol­du­ğu için biz­ler ç a t a l- m a ğ a r a deyip ge­çi­yo­ruz..
Ha­tır­la­ya­bil­di­ğim ka­da­rıy­la bu­ra­sı bir za­man­lar Datça me­mur­lar ku­lü­bü ola­rak kul­la­nıl­mış­tı.. Hatta 1968 yı­lın­da de­niz­den gelip, Dat­ça­'mı­zı zi­ya­ret eden Cum­hurbaş­ka­nı­mız C e v d e t  S u n a y , bu ma­ğa­ra­mı­zın önün­de, deniz için­de­ki çay bah­çe­sin­de ağır­lan­mış­tı. Hatta ken­di­si­ne hiz­met veren, şimdi Muğla Huzur evin­de bit­ki­sel hayat süren K o r s a n -A d e m' imiz (Adem Coşar) Cum­hurbaş­ka­nı­mı­zın üze­ri­ne ay­ra­nı bu­ra­da dök­müş­tü. O za­man­lar 14-15 yaş­la­rın­da velet olan ben­ce­ğiz bu olaya biz­zat ta­nık­lık et­mi­şim­dir.. Cumhur­baş­ka­nı­mı­zın si­nir­le­nip , Kor­san Ade­mi­mi­ze beyaz asa­sı­nı sal­la­ma­sı­nı hiç unu­ta­mam..
Çatal ma­ğa­ra­mı­zın ma­zi­si çok derin..
İster­se­niz önce...
Es­ki­ler­den duy­du­ğu­muz ka­da­rıy­la bu­ra­nın geç­miş­te "T u z - d e p o s u " ola­rak kul­la­nıl­dı­ğı­nı, ve bu amaç­la ya­pıl­dı­ğı­nı zik­re­de­lim ve öy­kü­mü­ze ge­lecek bö­lüm­de devam ede­lim (sü­recek)


Okunma Sayısı: 242

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.