Muğla
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

CELAL ŞENGÖR'LERE, CEMİL KILIÇ'LA SALDIRILMASAYDI

30 Eylül 2022, Cuma 12:39
Daha yüzlercesini, binlercesini sayabilirim. Dünyanın aydınlık yüzleri, bilim insanlarına saldırma yeni başlamış bir şey değil. Bu hep olmuş. Eğer bilim ve sanata saldırılmış olmasaydı, bilim insanları özgür olabilselerdi, dünyada hiç savaş olmayabilirdi. Dünya bugünkünden yüzlerce kez daha zengin olurdu. 
Ben Celal Şengör'ü insan olarak sevmem. O dışkıyı öven, 12 Eylül'e saygı duyan birisidir. Ama iyi bir jeo fizikçidir. Son paylaşımı ise kendisine ait değil, Muazzez İlmiye Çığ'a aittir. Sayın Çığ daha önce açılan böyle davalardan aklanmış birisidir.
Cemil Kılıç benim gözümde gerçek Müslüman'dır. Çünkü yalan konuşmuyor.
Bir yerlerde okudum. Özetleyerek sizinle paylaşmak istedim:
 
*Milyonlarca yıl süren evrimden sonra, gelişimini 50 bin yıl önce tamamlayan insanoğlu; beyin ve zeka olarak genetik değişimine uygun hızla evrilseydi şu anda galaksiler arasında seyahat ediyor olurduk.
Peki neden böyle olmamış? Bunu da şöyle açıklıyor:
*İkinci Mısır İmparatorluğu dönemi fizikçi ve gök bilimci Kamose-Menes,anıt mezarların ve piramitlerin ölümden sonra, oralara gömülen kimseyi canlandıramayacağını söylediği için öldürüldü. Soyu devam etmedi.
-Antik Mısır'ın diğer bir filozofu Amentebat "insanları  mumyalayarak öbür dünyaya gönderemezsiniz" dediği için ailesi ile birlikte yok edildi. Soyu devam etmedi.
*Romalı Flavus Lucretius Claudius ,matematikçi, gökbilimci ve filozof; Roma Tanrılarının masal olduğunu söylediği için katledildi, Soyu devam etmedi.
-Antik Yunanlılar, zamanın en büyük filozofu Sokrates7i 2500 yıl önceYunan tanrılarına inanmadığı için öldürdüler. Soyun devam etmedi.
 
*Giardano Bruno, İtalyan filozof, kapalı evren görüşünü ilk reddedenler arasında. Dünya güneş etrafında dönüyor dediği için Kilise tarafından Roma'da diri diri yakıldı. Soyu devam etmedi.
-Sadece Avrupa engizisyon mahkemelerinde 50 bin aydın, düşünür, filozof, sanatçı yakıldı. Soyları devam etmedi.
*Paleolitik çağdan itibaren son 40 bin yılda istatistiksel olarak  sayıları 143 milyon olarak hesaplanan üstün zekalı insan"Dinlere, Tanrılara, dogmalara, tabulara,masallara" inanmadığı için öldürüldü ve hiçbirisinin soyu devam etmedi.
 
            VE SONUÇ: Soyları devam etseydi bugün dünya insan nüfusunun yüzde 5'i değil yüzde 35'i üstün zekalı olacaktı. Öyle olunca;
-İskenderiye ve Endülüs kütüphaneleri yanmamış olacaktı.
-Bilim, sanat, felsefe üreten değerli insanlarla birlikte bugün –fosil yakıt yakmadan-daha temiz bir dünyada yaşıyor olacaktık
-Bizim de zeka seviyemiz bugünkü aptal halimizle kıyaslanmayacak kadar yüksek olacaktı. 
*Akşam sokağa çıkınca birbirinize bakın ve bilin ki hepimiz geride kalan düşük zekalı insanların torunlarıyız. Akıllı, üstün zekalı nesil tarih boyunca yobazlar ve faşistler tarafından öldürüldü. Akıllı ve zeki insanların genleri bizlere aktarılamadı…
Peki dünyada böyle olmuş da, Türkiye'de, Anadolu'da başka mı olmuş? 
-Pir Sultan Abdal'ın soyu var mı?
-Nesimi'nin soyundan kim kalmış?
-Ya Hallacı Mansur soyundan bildiğiniz var mı?
Daha yakına gelelim;
-Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Ümit Kaftancıoğlu, Turan Dursun, Abdi İpekçi. Daha onlarcasını sayabilirim. Bunların soyları devam ediyor gibi görünüyor olabilir. Benim anlattığım soy, fikir soyudur.
Bu ülke bir daha Muammer Aksoy gibi bir hukukçu(aynı zamanda Türkiye'nin petrol ve madenlerinin millileştirme mücadelesini veren) bir aydın görmedi. Uğur Mumcu gibi bir gazeteci daha yetişmedi. Kaftancıoğlu gibi bir folklor araştırmacısı çıkmadı. Bir Sabahattin Ali daha yetişmedi…Ya Madımak'ta yakılanlar…Yok edilen 68 kuşağı…Denizler, Mahirler gibi…
Dünya böyle fikir , zeka fakiri olurken, ülkem kapkaranlık bir zeka fukaralığına itildi.

Okunma Sayısı: 4001

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.