Muğla
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ÇO­CUK­LA­RI­NA SAHİP ÇI­KA­MA­YAN BİR ÜLKENİN GE­LE­CEĞİ YOK­TUR!

04 Ekim 2019, Cuma 16:03

*Siz Dat­ça­lı İkra Sıla'yı tanır mı­sı­nız? Daha il­ko­kul bi­rin­ci sınıf öğ­ren­ci­si..
*Datça'da kaç Sıla daha var..?Onu bilir mi­si­niz?
*Bu ço­cuk­la­ra sahip çı­ka­lım..

 


Ga­ze­te­de oku­dum. “..?Dat­ça­lı İkra Sıla, İzmir Çeşme We­ekend Run(bizim edi­tö­re de kız­dım. Yahu tamam We­kend Run di­yor­lar da,sen bari HAFTA SONU KO­ŞU­SU de!) 2019'dan bi­rin­ci­lik­le döndü.
İkra Sıla, 4-6 gru­bun­da,4-6 yaş gru­bun­da 300 met­re­yi 56 sa­ni­ye­de ta­mam­la­ya­rak 33 kişi ara­sın­da ilk ta­mam­la­ya­rak,Datça'ya bi­rin­ci­lik ma­dal­ya­sıy­la döndü.
Aynı ya­rı­şın fark­lı ka­te­go­ri­le­rin­de ya­rı­şan ab­la­sı 4.sınıf öğ­ren­ci­si İkra Sıla'nın ab­la­sı da 27 kişi ara­sın­da 1lk on'a(10) gi­re­rek 8.?nci ola­rak ya­rı­şı ta­mam­lı­yor.
Oh! Ne güzel işte! Ne var bunda di­ye­cek­si­niz…İşte ne varsa de­va­mın­da var.
Gör­dü­ğü­nüz gibi gen­le­rin­de at­le­tizm do­la­şan bir aile ile karşı kar­şı­ya­yız. Belki Tür­ki­ye'nin ge­le­cek­te­ki at­le­tizm şam­pi­yo­nu ola­cak­lar. Ama bu gi­diş­le ola­maz­lar,ol­dur­maz­lar!
Aslen Ri­ze­li olan Türk­çe öğ­ret­me­ni Meh­tap Oku­muş ile İşlet­me me­zu­nu Halil İbra­him Oku­muş'un kız­la­rı bu ço­cuk­lar..
Kendi ola­nak­la­rıy­la,ço­cuk­la­rı­na ant­re­nör bile tut­muş­lar. Gerek okul mas­raf­la­rı,gerek oraya git,bu­ra­ya gel mas­raf­la­rıy­la baş ede­mez ol­muş­lar.
Ant­re­nör is­te­mi­yor­lar..?Alet ede­vat is­te­mi­yor­lar…Para pul is­te­mi­yor­lar. Peki ne is­ti­yor­lar?
Gelin aile­den din­le­ye­lim:
“ Kızım bana baba bana ant­re­nör bul,ben koş­mak is­ti­yo­rum de­yin­ce,At­le­tizm Fe­de­ras­yo­nu'na yazı yaz­dım,fe­de­ras­yon Muğla'daki seç­me­ler için ant­re­nör gön­der­di. Şu an 21 öğ­ren­ci var haf­ta­da üç gün Pa­zar­te­si,Salı,Per­şem­be gün­le­ri,Datça Ata­türk Spor Sa­lo­nun­da, Ant­re­nör Sinan Acar eş­li­ğin­de ça­lı­şı­yor­lar. Bu üç günde Kazım Yıl­maz İlko­ku­lu önün­den ser­vis kal­kı­yor. Ser­vis üc­re­ti öde­mek­te zor­la­nı­yo­ruz. As­lın­da 80'in üze­rin­de öğ­ren­ci ka­zan­dı bu ele­me­le­ri… Ancak,ve­li­ler özel ser­vis üc­re­ti yü­zün­den ço­cuk­la­rı­nı gön­de­re­mi­yor­lar…Kay­ma­kam­lık ya da öteki yet­ki­li­ler­den so­ru­nu­mu­zun çö­züm­len­me­si­ni bek­li­yo­ruz…”
Diye özet­le­ye­bi­le­ce­ği­miz bir haber…
Bu olay bazı yerel yö­ne­tim yet­ki­li­le­ri­ne ulaş­tı­rıl­mış. Bil­di­ği­niz gibi, “pa­ra­mız yok”,”ye­ter­li ara­cı­mız yok”,”baş­ka­la­rı spon­sor olsun…” daha neler neler..
Tamam Datça be­le­di­ye­si­nin büt­çe­si bel­li­dir. Ço­cuk­la­ra ser­vis­lik ya­pa­cak araç­la­rı­nın ol­ma­ma­sı da nor­mal­dir.
Akıl ve­re­cek­le­ri­ne,ön­ce­lik­le,din­le­yip,bir­lik­te çözüm bulma yön­tem­le­ri araş­tı­rıl­ma­sı ge­rek­mez mi?
Ne gibi di­ye­cek­ler ola­cak­tır.
Bu­yu­run ben bir öneri su­nu­yo­rum:
-Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si'ne ait hiz­met yapan oto­büs­le­ri­miz var. Bun­la­rın hiz­me­ti­ne hiç do­kun­ma­dan,o ço­cuk­la­rı spor sa­lo­nu önüne ta­şı­ya­bi­li­riz,ora­dan da ala­bi­li­riz.
Nasıl mı?
Ço­cuk­la­rın Kazım Yıl­maz İlko­ku­lu önün­den spor sa­lo­nu­na ha­re­ket­le­ri 15.15 miş. Ora­dan dö­nüş­le­ri de 17.30(Bu sa­at­ler oto­büs ha­re­ket sa­at­le­ri­ne denk ayar­la­na­bi­lir..)
Özbel'den Kargı'ya giden oto­büs,De­niz­li­ler önün­den tüm sa­at­le­re on da­ki­ka kala yani 14.50,15.50 kal­kı­yor. 14.50 de kal­kan oto­büs PTT önün­de 1510 da olu­yor. Bu ço­cuk­la­rı ala­bi­lir.

Sonra Kargı’dan her saatin 20 geçesi ,yani 12.20,13.20,17.20 gibi kalkıyor. Spor Salonu önünde 17 30 oluyor. Çocukları oradan tekrar geri getirebilir.

            Gidiş gelişlerde her seferde en az üç(3) veli görevlendirilmeli. Biniş ve iniş kapıları yanında ve en son binecek şekilde. Bunu da veliler kendi aralarında ayarlayabilir.

            Datça Belediyesi,Büyükşehir ile temasa geçip,bu çocuklara sadece antrenman dönemi için ücretsiz gidiş-dönüş özel kartı verilebilir…

            Hem sorun çözülmüş olur. Hem de otobüs seferleri aksamamış olur. Kaldı ki,kış sezonunda çok sıkışık bir durum olmuyor.

            Eğer bana da bir görev düşerse seve seve yapmaya hazırım. Datça’dan, beş yıl on yıl sonra bir dünya şampiyonu çıktığını bir düşünün…Katkısı olanların gururu tüm başarıların yanında sönük kalır.

            Unutmayın,bugünün küçüğü,yarının büyüğüdür! Biz unutsak bile onlar unutmaz!


Okunma Sayısı: 6249

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.