Muğla
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

CUMHURİYET KURULURKEN YA ORADA ATATÜRK OLMASAYDI? -İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN!

12 Ekim 2023, Perşembe 12:51

Cumhurbaşkanı , bir gün , Dolmabahçe'de çalışmaktaydı. Müthiş bir lodos vardı. Dalgalar sarayın duvarlarına öyle vuruyordu ki, sanki sarayı yıkacak gibiydi. Ara sıra pencerelerden dışarı seyrediyordu. Sarayda sadece yakın adamlarından Nuri(Ulus) vardı. 
    M.Kemal ve Nuri Bey, birden denizin ilerisindeki, bir kayığa dikkat kesilmişlerdi. Dalgalar arasında, lodosla boğuşan bir adam. Çaresiz. Lodos koskocaman dalgaları adamın kayığına vurdukça, dalgalar kayığın üzerinden aşarken, C.Başkanının ve Nuri'nin ağzı yüreğine geliyordu! Artık, ikisi de dikkat kesilmiş, adamın mücadelesinin sonucunu bekliyordu. Sonunda olan oldu. Kocaman bir dalga geldi, kayık ve adamı altına aldı. Birdenbire,adamcağızla, sandal gözden kayboldu. Bunu gören Nuri, Cumhurbaşkanının orada olduğunu unutarak bağırdı:
    -Ah! Adam gitti!
    Bunun üzerine Paşa'da yerinden sıçradı. Pencereye koştu. Kayıkçının yüzde yüz tehlikede olduğunu anlayarak, hemen Nuri'ye şöyle buyurdu:
    -Koş, adamı kurtarsınlar!
    Nuri, o sırada oradan geçen, taşıt motorlarından birinin, önünü kesmeleri için polislere düdük çalmaların söyledi. Motor kaza yerine yanaştı. Deniza halat attı. Adamcağız güç bela halata tutunarak motora tırmandı.
    Paşa:
    -Adamı bana getirin! Diye buyurdu.
    Zar zor rıhtıma çıkarılan adamcağızın bir koluna bir polis, öbür koluna Nuri girerek , onu Paşa'nın katına götürdüler. 
    Adam, bir rüsumat(Gümrük İdaresi)  sandalcısıydı. Gümrük Müdürlüğü'nden maaşı az önce almış, Üsküdar'a gidiyordu. Ora gümrüğüne bağlıydı.
    Paşa, adamın hamama sokulmasını,doktora muayene ettirilmesini, buyurdu. Sarayın alaturka hamamında yıkattılar. Saray doktoru Selahattin Bey'e Muayene ettirildi. Adama çay ve konyak verilerek, ısınmasına çalışıldı.
    Paşa, adamla çok yakından ilgilenerek, ona kendi çamaşırlarından ve giysilerinden, ayakkabılarından birer takım verilmesini buyurdu. En sonra, sırtına Paşa'nın paltolarından da bir tane giydirilerek, otomobille Cerrahpaşa Hastanesi'ne gönderildi. Paşa, hastaneye yatan kazazedenin ailesine de polis aracılığıyla haber yolladı. Trabzonlu olan rüsumat sandalcısına, Paşa bir miktar parayla, sigara da verdi. 


Okunma Sayısı: 249

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.