Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA -/ DAT­ÇA­LI NE İSTİYOR

07 Mart 2024, Perşembe 17:58


Bu ya­rı­ma­da üze­rin­de ya­şa­mış olan in­san­la­rın iz­le­ri­ni, bin­ler­ce yıl ge­ri­le­ri kadar gö­tü­re­bi­li­yo­ruz.  İsim­le­ri­ni bi­le­bil­di­ği­miz insan top­lu­luk­la­rın­dan taaa LE­LEG­LER den bu­gü­ne kadar, gelen tüm in­san­la­rı bağ­rı­na bas­mış, on­la­rı bes­le­miş ba­rın­dır­mış, top­ra­ğı­na ka­ta­rak, son­suz­lu­ğa kadar mi­sa­fir etmiş, Datça Mız, bunun kar­şı­lı­ğı ola­rak biz­ler­den ne is­te­miş acaba:

Top­ra­ğı­mı ekip-bi­çin, üze­rim­de­ki yeşil yor­ga­nı yak­ma­yın, mey­ve­mi seb­ze­mi yiyin, su­yu­mu için ancak; onu kir­le­tip, de­ni­ze akı­ta­rak de­ni­zi­ de kir­let­me­yin.? Sebze ve meyve ye­tiş­ti­rir­ken tarım ilaç­la­rı ile ha­va­mı, su­yu­mu, top­ra­ğı­mı ze­hir­le­me­yin,

Birer Cen­net kö­şe­si de­di­ği­niz koy­la­rı, Yat Li­ma­nı, otel ve ben­ze­ri dün­ye­vi ya­pı­lar­la kırıp dö­ke­rek hatta de­ni­ze gö­me­rek (TOPAN ADA) ken­di­ni­ze dün­ye­vi cen­net ya­pa­rak mah­vet­me­yin.

Bin­ler­ce yıl önce siz­ler için top­ra­ğı­mın al­tın­da bi­rik­tir­di­ğim su­la­rı­mı, kul­la­nıp/kir­le­tip de­ni­ze at­ma­yın.

Tarım ya­pa­bi­lir minik ova­la­rı­mı, kir­le­tip BE­TON­LA kap­la­ma­yın.
Top­ra­ğın kabul et­me­di­ği mev­cut örtü ile uyum sağ­la­ma­yan ağaç­la­rı top­ra­ğı­ma dik­me­yin.

Ya­pı­laş­ma de­di­ği­niz imar çıl­gın­lı­ğı­nız­la, doğal ve do­ğa­ya es­te­tik ola­rak uyum­lu ya­pı­laş­ma ye­ri­ne, ya­ma­lı bohça gibi, bir gelin gibi süs­le­yip gü­zel­leş­tir­me­miz ge­re­ken bu ya­rı­ma­da­yı çir­kin­leş­tir­me­yin.

Dat­ça'­yı bir RANT ob­je­si ola­rak gör­mü­yor­sa­nız, yö­ne­ti­me talip olan­la­ra bun­la­rı so­ra­lım.
Ba­ka­lım ne di­ye­cek­ler.. Sağ­lı­cak­la.


Okunma Sayısı: 232

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.