Muğla
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA KAZAN / ZİYA KEPÇE !!!!!!

14 Nisan 2020, Salı 11:53

 

İlçe­mi­zin renk­li si­ma­la­rın­dan ,şah­sı­na mah­sus ya­şa­mı­nı sür­dü­ren ,Sev­gi­li Dos­tum Av. Yusuf Ziya ÖZALP, bana göre, Dat­ça­mı­zın Ev­li­ya Çe­le­bi­si. Ay­rı­ca benim ku­şa­ğı­mın renk­li si­ma­la­rın­dan Rah­met­li kar­de­şim Savaş ÖZALP 'in küçük kar­de­şi .El­bet­te bu­ra­da rah­met­li ba­ba­la­rı Lütfi Am­ca­yı an­ma­dan ge­çe­mem.

İstan­bul Üni­ver­si­te­si Hukuk Fa­kül­te­si­ni bi­ti­re­rek taç­lan­dır­dı­ğı yük­sek öğ­re­nim eği­ti­mi­ni ,Dat­ça­mı­za yer­le­şe­rek Dat­ça­mı­zın yerel Avu­ka­tı ola­rak uzun yıl­lar sür­dür­dü.Şimdi ise,geçen yıl­lar res­to­ras­yo­nu­nu ta­tam­lan­dır­dı­ğı baba evin­de ,emek­li ola­rak ha­ya­tı­nı sür­dü­ren sev­gi­li dos­tum­la , son yıl­lar­da da­ha ­da kay­naş­tık. Kader mi kıs­met mi diye ta­nım­la­dı­ğım iki ev­li­li­ği ,bu ev­li­lik­le­ri­nin birer mah­su­lü­ne rağ­men yal­nız ya­şa­ma ka­rar­lı­lı­ğı ,onun öze­li­dir.Hiç­bi­ri­mi­zi il­gi­len­dir­mez.
Uzun yıl­lar ,yaşam or­tam­la­rı­mı­zın ayrı ve uzak ol­ma­sı se­be­bi ile ,bir­bi­ri­mi­zi ta­nı­ma ve an­la­ma ko­nu­sun­da ben çok zaman kay­bet­mi­şim.Ben buna kayıp yıl­la­rım di­yo­rum.?Sev­gi­li Rah­met­li Can YÜCEL ile ya­şa­dı­ğı soh­bet or­tam­la­rı­nı ,birer Aka­de­mik ders or­ta­mı ola­rak ya­şa­dı­ğı­nı,ya­zı­la­rın­dan ve özel soh­bet­le­ri­miz­den öğ­re­ni­yo­rum.Dat­ça­mız­da bu­lu­na­bil­di­ğim son yıl­lar­da be­ra­ber yap­tı­ğı­mız çevre ta­nı­ma ge­zi­le­ri­miz­de, il­çe­mi­zi ve in­san­la­rı­mı­zı ta­nı­ma ko­nu­sun­da ne kadar cahil ol­du­ğu­mu an­la­dım.Edin­di­ğim iz­le­ni­me göre ;o üçün­cü ev­li­li­ği­ni Dat­ça­mız ile yap­mış.Mes­le­ği ge­re­ği,in­san­lar­la yap­tı­ğı di­alogdan edin­di­ği ka­za­nım­la,kay­nak­lar ve doğa ara­sın­da bir ko­ordi­nas­yon sağ­lı­ya­rak ,O DAT­ÇA­MI­ZIN EVLİYA ÇELEBİ'Sİ olmuş bit­miş Bunu son ki­ta­bın­da gö­rü­yo­ruz.Ya­ka­la­ya­bil­di­ği yerli /ya­ban­cı kay­nak­lar
ile ,gü­nü­müz ara­sın­da bir köprü olma gö­re­vi­ni in­şal­lah uzun yıl­lar sür­dü­rür.
O tatlı soh­be­ti­ni ,ka­le­min­den akı­ta­rak,ya­zı­ya dökme be­ce­ri­si,rah­met­li Cevat ŞAKİR (Ha­li­kar­nas Ba­lık­çı­sı) nı çağ­rış­tı­rı­yor.Mi­to­lo­ji­ye­de olan tut­ku­su­na ,birde Mu­si­ki ek­le­me be­ce­ri­si ayrı bir me­le­ke. İnşal­lah bu be­ce­ri­si­ni de,daha geniş or­tam­lar­da iz­le­ye­bi­le­lim.

Yal­nız, insan sev­di­ği­ne sitem eder­miş, bu ve­rim­li­lik ça­ğın­da: ya­şa­mı­nı ak­sa­tan ,sağ­lık so­run­la­rı ya­ra­tan tut­ku­la­rın­dan kur­tu­la­rak,ara­mız­da ol­ma­sı ve Datça Kazan O kepçe ola­rak ka­za­nın di­bi­ne ulaş­tık­ça/ka­rış­tır­dık­ça, ,kep­çe­si­ne çıkan kül­tür de­ğer­le­ri ile biz­le­ri ihya et­me­si­ni te­men­ni edi­yo­rum. Ben buna inan­mak is­ti­yo­rum.
ARA­MIZ­DA DAHA NİCE YIL­LAR SAĞ­LIK­LA KAL­MA­SI DİLEK­LERİMLE.
Sağ­lı­cak­la..


Okunma Sayısı: 1667

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.