Muğla
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA NE­RE­YE KO­ŞU­YOR

06 Mart 2023, Pazartesi 17:20

Yö­ne­ti­me, yö­ne­ti­ci ola­rak talip olan­la­rın ne yap­ma­yı dü­şün­dük­le­ri­ni seçim ön­ce­le­ri o büyük ufki !!!! gö­rüş­le­ri­ni hep du­ya­rız. Ba­zı­la­rı­mız­da bu po­li­ti­ka­cı­la­rın pe­şin­de gi­de­riz. Ol­ma­ya­cak, ola­ma­ya­cak pembe ha­yal­le­re söy­le­yen­ler ina­nır mı bil­mem ama, zaten po­li­ti­ka­da : SEÇ­MENİ İKNA EDER­KEN KENDİSİNİ AL­KIŞ­LA­TABİLME SA­NA­TI de­ğil­mi­dir.!!!! Neyse ge­çe­lim bun­la­rı...
Sahi Dat­ça­mız ne­re­ye gi­di­yor/ro­ta­mız nedir ne ol­ma­lı­dır gibi. Bir zihin fır­tı­na­sı ya­pı­yor­mu­yuz.? Başta KENT KON­SEYİ MİZ olmak üzere, sev­gi­li yö­ne­ti­ci­le­ri­miz, sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­mız ortak bir mis­yon­da bu­lu­na­bi­li­yor muyuz acaba? Önü­müz­de­ki on/yirmi /otuz yılda Dat­ça­mız ne­re­de nasıl neyi ile ol­ma­lı­dır.?

İlgi­le­nen­le­ri­mi­zin bil­gi­si var­dır uma­rım. Önü­müz­de­ki yıl ilçe­miz DATÇA olalı 90 yıl ola­cak. Yani bir on yıl sonra il­çe­miz YÜZ ya­şın­da ola­cak. Ne­re­den ne­re­le­re gel­dik.

Üç ma­hal­le­den olu­şan mer­kez il­çe­miz, son yıl­lar­da ge­li­şen ya­pı­laş­ma çıl­gın­lı­ğı ile bü­yük­çe TEK bir ma­hal­le­ye doğru gi­di­yor. Bü­yük­şe­hir ya­sa­sı ile ismen ma­hal­le­ye dö­nü­şen köy­le­rin, yer­le­şim so­ru­nu­mu­zu çö­ze­bi­le­ce­ği­ni söy­le­ye­bi­lir­mi­si­niz.?

Ka­dast­ro hiz­me­ti­ni /tes­pi­ti­ni tam ola­rak so­nuç­lan­dır­ma­dan ya­pıl­mış/ ya­pı­lan imar planı ,ek­le­me­ler çı­kar­ma­lar, de­ği­şik­lik­ler ile ya­ma­lı boh­ça­ya döndü, dön­mek­te­ de. Son ola­rak Kargı mevki uy­gu­la­ma­sı, Ka­ra­köy ve Betçe yö­re­sin­de ya­pıl­ma­sı plan­la­nan lokal uy­gu­la­ma­lar ol­duk­ça dü­şün­dü­rü­cü.

Küçük Otel/Apart ya­pı­laş­ma­sı son gün­ler­de ol­duk­ça re­vaç­ta. Top­ra­ğı­nı sa­ta­rak bu alana ya­tı­rım ya­pan­la­rı önü­müz­de­ki gün­ler­de ne gibi sı­kın­tı­lar bek­li­yor acaba.? Ülke eko­no­mi­mi­zin çok kı­rıl­gan ol­du­ğu önü­müz­de iken, son dep­rem fe­la­ke­ti­nin so­nuç­la­rı bu alanı et­ki­le­ye­bi­lir mi.?

Kurak bir kış se­zo­nu ya­şı­yo­ruz. SU ge­rek­si­ni­mi ül­ke­mi­zin ol­du­ğu kadar il­çe­miz için­de bir sorun ola­ca­ğa ben­zi­yor. Bu ne­den­le yerel yö­ne­ti­min bu ko­nu­da ka­lı­cı ola­bi­lecek ku­ral­lar ge­tir­me­si gün­de­me gel­me­li. Dev­let ya­pa­mı­yor­sa, ya­pı­la­rı­mız­da SAR­NIÇ zo­run­lu­lu­ğu dü­şü­nü­lü­yor mu.?

Kır­sal ev /yaşam alanı mo­de­li kamu hiz­met­le­ri için büyük yük. Elekt­rik , su ve diğer alt­ya­pı ta­lep­le­ri güzel de, bunun kay­na­ğı ne­re­de.?
Kendi su­yu­nu temin için (ta­rım­sal/kul­la­nım) açı­lan ar­tez­yen­ler ,bence büyük sorun ola­cak gibi.,
Son dep­rem ör­ne­ği­ de göz önüne alı­nır­sa, ta­rım­sal alan­la­rın imara açıl­ma­sı prob­lem­li ol­ma­ya­cak mı.? Bu ne­den­le bence, Ka­ra­köy ve Kız­lan ma­hal­le­le­rin­de­ki taban ara­zi­le­ri­nin imar ala­nı­na dö­nüş­tü­rül­me­si­ne bir sınır ge­ti­ril­me­li. Yi­ti­ri­len tarım alan­la­rı ne­de­niy­le, bir demet May­da­no­zu bile il­çe­miz dı­şın­dan ge­tir­mek zo­run­da ka­lı­yo­ruz. Bu ne­den­le bazı yerel yö­ne­tim­le­rin­de gör­dü­ğü­müz gibi, yö­ne­ti­min ta­rım­sal üre­ti­me des­te­ği­ de ,bir kamu hiz­me­ti ola­bil­me­li.
Ha­ki­ka­ten, ül­ke­miz gibi, her alan­da Dat­ça­mız : var­mak için NE­RE­YE KO­ŞU­YOR..?
Kalın sağ­lı­cak­la...


Okunma Sayısı: 253

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.