Muğla
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA'DA KAYIP BİR MEDENİYET T R İ O P İ O N (15)

15 Mayıs 2023, Pazartesi 17:23
DATÇA'DA KAYIP BİR MEDENİYET T R İ O P İ O N (15)

Foto : Triopion medeniyeti alanında bulunan, şifa merkezi (Asklepios) ne ait yazıt..
Triopion medeniyetine ait şifa merkezi ile ilgili, uzunca bir süredir araştırmalarımızı sürdürmekteyiz.. Çok önemli belge, bilgi ve bulgulara ulaştık. İlgili resmi makamlara bunları ilettik. Bu konuda yazışmalarımız devam etmektedir.. Datça'da turizmi -özellikle kültür turizmini- her mevsime yaymayı hedeflemekteyiz..
Yukarıda resmi görülen Triopion Asklepios (Şifa merkezi) yazıtının bulunduğu yeri ve şifa merkezini kabaca tespit etmiş bulunmaktayız.. Bu konu ile ilgili elimizdeki kayıt ve belgeleri konuşturarak Gökçer Karaağaç kardeşim ile birlikte uzunca bir yazı dizisi hazırlığı içindeyiz..
Ayrıca Palamutbükü adasını da ayrı bir yazı dizisi içinde ele alacağız. Ve bunları paylaşacağız...
Bizlerden bu konuda yardımlarını esirgemeyen, hep yanımızda olan Faruk Sarı kardeşimize, Palamut bükümüzün gülleri , Yaşar Çuhadar ,Mehmet Ayhan ve Mehmet Canözü büyüklerimize huzurda teşekkürü borç biliriz.
Şimdilik kayıt ve belgelere dayanarak Palamut bükü adası ve Triopion medeniyeti ile ilgili kabaca bilgiler vermekle yetinelim..
"....Knidoslular' ın burayı (Palamut bükü ) adadan ana karaya uzanan bir setle birinci sınıf bir limana dönüştürdüğü görülür.
1956 yılında, kıyıda kurulan sahil güvenlik istasyonu, gerçekten de burada bir deniz altı duvarı olduğunu rapor etmiştir"
"....Sık sık oltaların takıldığı bu duvarı dalış yaptıkları sırada görmüşlerdir * Böyle bir duvar ya da ortasında girişi olan iki dalgakıran tüm yanlarından korumalı geniş bir demirleme yeri olabilir. Eğer bu gerçekten varsa, Palamutbükünün ,T r i o p i o n - L i m a n ı olduğuna kesin kanıttır.
Hatta burada liman hariç bir demirleme yeri olduğu ;
İNGİLTERE DENİZ KUVVETLERİ HARİTASINDA GÖSTERİLMİŞTİR.."
(sürecek)
Kaynaklar : 
1-Eski çağda menderes ötesi - George E. Bean
2-Montreal'den Dr. Wilder Penfield'in anlatıları


Okunma Sayısı: 153

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.