Muğla
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DAT­ÇA­LI EŞ­ŞEK­LER­LE RÖ­POR­TAJ (15)

10 Ekim 2022, Pazartesi 17:05

Foto :  Eme­cik- Ala­va­ra­'da soh­bet et­ti­ğim özgür ve özgün ruhlu eş­şek­ler'­den en asi ruhlu, en dik başlı olan anar­şist de­li­kan­lı eşşek.
Her canlı tü­rün­de siv­ril­me, yü­cel­me, baş­ka­la­rı­nı ala­şa­ğı etme, lider olma, hük­met­me, pi­ra­mi­din en te­pe­si­ne tır­man­ma sev­da­lı­sı veya de­li­si bi­rey­ler var­dır..
Re­sim­de gö­rü­len eş­şe­koğ­lu eş­şek­te bun­lar­dan bi­riy­di ve ser­se­ri ruhu, dik baş­lı­lı­ğı, ilkel ce­ha­le­ti , kaba kuv­ve­te meyli ile diğer eş­şek­le­ri et­ki­si al­tı­na al­mış­tı.. Belli ki ge­le­ce­ğin li­de­riy­di, re­isiy­di...
Diğer eş­şek­le­ri ga­le­ya­na ge­ti­rip ne­re­de ise beni linç et­ti­ri­yor­du..
in­sa­ni, şey­ta­ni ze­ka­mı kul­la­nıp, biraz da yaşlı bilge eş­şek­le­rin ru­hu­nu ok­şa­yıp el­le­rin­den zor kur­tul­dum..
Asi de­li­kan­lı bas­tır­dık­ça bas­tı­rı­yor­du..
--Ken­di­ni­ze bir de "eş­ref-i mah­lu­kat" sı­fa­tı ya­kış­tı­rıp, diğer canlı tür­le­ri­ni di­le­di­ği­niz gibi kul­la­nı­yor, asıp ke­si­yor, yiyip içi­yor, ne­sil­le­ri­ni yok etmek için eli­niz­den ge­le­ni ya­pı­yor­su­nuz..
Utan­ma­dı­nız mı ata­la­rı­mı­zı asıp kesip, Yunan ada­la­rı­na, Mar­ma­ris'in lüks otel­le­ri­ne , geyik, ka­ra­ca, ya­ba­ni keçi eti ni­ye­ti­ne sat­ma­ya..?
Yaşlı bilge eş­şek­ler­den biri da­ya­na­ma­dı..
--Ev­la­dım .. fevri dav­ran­ma.. Çe­ne­nin ya­yı­nı gev­şet­me.. ​Biraz eşşek ol.. İnsan gibi dav­ran­ma..
İnsan­lar ara­sın­da da iyi­ler kö­tü­ler var.. ​Ama şim­di­ler­de iyi­ler pek azal­dı.. Başka in­san­la­ra kö­tü­lük et­me­yen­ler dahi iyi sa­yıl­ma­ya baş­la­dı.. Kö­tü­le­rin yap­tık­la­rı­nın acı­sı­nı bu za­val­lı ,ga­ri­ban ar­ka­daş­tan mı çı­kar­ta­cak­sın..? Bak bu ga­ri­ban bir za­man­lar Datça ya­rı­ma­da­sı­nın tek Avu­ka­tıy­mış.. Fır­sat­la­rı de­ğer­len­di­re­me­miş, ak­lı­nı kul­la­na­ma­mış, zen­gin ola­ma­mış, şimdi ya­zar­lık-çi­zer­lik falan gibi karın do­yur­ma­ya­cak şey­ler­le uğ­ra­şıp ken­di­ni avut­ma­ya ça­lı­şı­yor..
--Her koyun kendi ba­ca­ğın­dan ası­lır.. Kendi sa­lak­lı­ğı­na yan­sın..​ Bana ata­la­rı­mı­za ya­pı­lan­la­rın he­sa­bı­nı ver­sin..
--Bun­lar ata­la­rı­mı­zı kendi zevk­le­ri için belki de öl­dü­re­si­ye gü­reş­ti­ri­yor­lar, kavga et­ti­ri­yor­lar­dı..
Artık bu ka­da­rı da faz­lay­dı..​Ken­di­mi bu kadar da ez­di­re­mez­dim.​Her şeyi göze alıp , biraz da be­lim­de­ki ta­ban­ca­dan ce­sa­ret ala­rak açtım ağ­zı­mı  yum­dum gö­zü­mü..
--Ba­na bak de­li­kan­lı eşşek.. ​Gençli­ği­ne verip şim­di­ye kadar yap­tı­ğın ha­ka­ret­le­re ses çı­kar­ma­dım.. "Yavaş atın çif­te­si pek olur" der­ler..​ Benim sab­rı­mı ta­şır­ma..​Biz eş­şek­le­ri değil, öküz­le­ri gü­reş­ti­rir­dik..
Ga­li­ba hid­de­ti­me ka­pı­lıp, duy­gu­la­rı­mın esiri olup, far­kın­da ol­ma­dan genç eş­şe­ğin eline bü­yü­cek bir koz ver­miş­tim..
Bu sefer o açtı ağ­zı­nı.. yumdu gö­zü­nü...
--Ulan bu Avu­kat ger­çek­ten sa­la­ğın teki...​Bo­şu­na buna "Deli Avu­kat" de­me­miş­ler...Şunun söy­le­di­ği laf­la­ra bak..​Kaş ya­par­ken göz çı­ka­rı­yor. Ulan insan oğlu insan..! Öküz­ler de Al­la­h'ın kulu değil mi.. ? On­la­rın da canı yok mu..? Kendi vah­şi­ce, ilkel zevk­le­ri­niz için on­la­rı gü­reş­tir­me­ye, bir­bi­ri­ne kır­dır­ma­ya utan­ma­dı­nız mı.!
As­lın­da ton­ga­ya düş­me­miş­tim.. ​Geçmiş­te Datça ya­rı­ma­da­sın­da, özel­lik­le 30 Ağus­tos Zafer bay­ram­la­rın­da öküz­le­ri ki­lo­la­rı­na boy­la­rı­na göre sı­nıf­lan­dı­rıp gü­reş­tir­me­mi­zin man­tık­lı ne­den­le­ri vardı..(sü­recek)


Okunma Sayısı: 1232

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.