Muğla
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DİN-FAİZ VE KAPİTALİZM

24 Ocak 2020, Cuma 10:45

Son gün­ler­de Di­ya­net(hı­ya­net) iş­le­ri baş­kan­lı­ğı faizi helal ! demiş. Ona ge­le­ce­ğim. Ancak bir iki nok­ta­nın al­tı­nı çiz­mek is­ti­yo­rum;
Ka­pi­ta­lizm,dine kar­şı­dır! Ancak,dini en çok kul­la­nan da odur. Dine kar­şı­dır, çünkü ”ka­pi­ta­liz­min ah­la­kı pi­ya­sa­dır” Onun için her şey kar üze­ri­ne,artı değer üze­ri­ne ku­rul­muş­tur. Ancak uyu­ya­cak kit­le­le­re de ge­rek­si­ni­mi var­dır. İşte orada dini kul­la­nır. Gün gelir dinin ba­şın­da­ki ister haham,ister papaz,ister de biz­de­ki gibi baş imam olsun, din ki­tap­la­rı­na ters düşen her şeyi yap­tı­rır. Örnek mi?
Ku­ra­nı kerim de faiz haram mıdır,helal mıdır?
Gelin bir­lik­te ba­ka­lım:
Küçük bir anım­sat­ma; bi­li­yor­su­nuz Kuran'da veya başka ha­dis­ler­de faiz ye­ri­ne RİBA geç­mek­te­dir. Ba­zı­la­rı­nı kan­dır­mak için,biz ri­ba­ya,ya da ye­ri­ne göre faize kar­şı­yız di­ye­bi­lir­ler!
“Faiz yi­yen­ler,ancak şey­ta­nın do­ku­nup çarp­tı­ğı kim­se­nin kalk­tı­ğı gibi kal­kar­lar. Bu,on­la­rın alış­ve­riş de faiz gi­bi­dir. De­me­le­rin­den ötü­rü­dür. Oysa Allah, alış­ve­ri­şi helal,faizi haram kıl­mış­tır. Kime Rabbi'nden öğüt gelir de( o öğüde uya­rak fa­iz­den) vaz­ge­çer­se,geç­miş­te olan ken­di­si­nin­dir ve işi de Allah(a kal­mış­tır. Kim tek­rar faize dö­ner­se onlar ateş hal­kı­dır, orada ebedi ka­la­cak­lar­dır” BA­KA­RA SÜRESİ , SURE2, AYET 275”
“Allah, faizi mah­ve­der, sa­da­ka­la­rı art­tı­rır. Allah(ha­ram­da ısrar eden) hiç­bir gü­nah­kar ka­fi­ri sev­mez” BA­KA­RA SÜRESİ, SÜRE ,2 AYET 276”
“Ey ina­nan­lar,Allah'tan kor­kun, eğer ina­nı­yor­sa­nız fa­iz­den(henüz alın­ma­yıp) geri kalan kısmı bı­ra­kın(al­ma­yın” BA­KA­RA SÜRESİ, SURE,2,AYET 278”
“Ey ina­nan­lar, kat kat faiz ye­me­yin. Allah'tan kor­kun ki, kur­tu­lu­şa ere­si­niz”
AL-İ İMRAN SÜRESİ, SSÜRE:3,AYET 130”
“Men edil­dik­le­ri halde faiz al­ma­la­rın­dan ve hak­sız yere in­san­la­rın mal­la­rı­nı ye­me­le­rin­den ötürü, iç­le­rin­den inkar eden­le­re de acı bir azab ha­zır­la­dık” NİSA SÜRESİ SÜRE, 4,AYET: 161”
Eyy di­ya­net iş­le­ri baş­ka­nı, sen de hiç utan­ma sı­kıl­ma yok mu? O ka­dar­cık da kal­ma­dı mı? Kesin hü­küm­ler or­ta­day­ken,sen nasıl olu­yor da,faiz “Haram de­ğil­dir” di­ye­bi­li­yor­sun!? Peki bu zatı muh­te­re­mi al­kış­la­yan­lar,siz nasıl Müs­lü­man­sı­nız? 


Okunma Sayısı: 3356

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.