Muğla
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ESKİLER­DEN ESİNTİLER.. KESİNTİLER..

24 Temmuz 2023, Pazartesi 17:33
ESKİLER­DEN ESİNTİLER.. KESİNTİLER..

Foto: Dat­ça-Kum­luk koyu -1973
Şu resmi Datça'nın h i p p i cen­ne­ti ol­du­ğu yıl­lar­da ta­nış­tı­ğım Avus­tur­ya­lı bir hippi ar­ka­daş çek­miş­ti, şöyle bir bakın da..
Kar­şı­da iki katlı be­le­di­ye bi­na­sı ve pav­yon ka­dın­la­rı­nın saç şekli gibi, seç­ti­ği­miz Be­le­di­ye baş­kan­la­rı­nın si­ya­si ren­gi­ne göre iki de bir adı de­ği­şip duran, son yıl­lar­da beton yı­ğı­nı­na dö­nüş­tür­dü­ğü­müz C u m h u r i y e t - m e y d a n ı ..
Dur ba­ka­lım.. Ne­re­de kal­mış­tık.. ? Yaş­lı­lık işte, şimdi ha­tır­la­dım..
Yıl.. 1981 idi ve elant­rik­ler git­miş­ti...
G i d i ş - O- g i d i ş ...
Ara­dan on gün geç­miş­ti...?Ne ara­yan vardı, ne soran. Ne şaşan, ne de ha­lin­den şi­ka­yet­çi olan.. O yıl­la­rın Dat­ça­sı işte .. Küçük bir sahil ka­sa­ba­sı ..?Kimi kime şi­ka­yet ede­cek­sin...?
Ba­şı­mız­da Be­le­di­ye baş­ka­nı ola­rak "Benim adım Hıdır, elim­den gelen budur " diyen , An­ka­ra­da­ki pa­şa­la­rın ata­dı­ğı bir emek­li Albay vardı.. Ve ger­çek­ten bu Hıdır la­fı­nı et­miş­ti..
Datça'nın elant­rik iş­le­ri­ne Be­le­di­ye ça­lı­şan­la­rın­dan adı gibi aslan, Belen köylü kap­ta­nı­mız Aslan Atil­la Yo­rul­maz ba­kı­yor­du..?Ve on par­ma­ğın­da yirmi ma­ri­fet vardı..
Be­le­di­ye­mi­zin elant­rik iş­le­ri­ne ba­kı­yor­du ama.. Eski Datça -Re­şa­di­ye ara­sın­da, g a r a - k e s i k mev­ki­in­de yol ke­na­rın­da­ki ana trafo mer­ke­zi­ne ka­rış­ma yet­ki­si yoktu.. Yük­sek ge­ri­lim iş­le­ri­ne bak­mak arı­za­la­rı gi­der­mek Muğla'nın yet­ki­sin­dey­di.. O yıl­la­rın usulü er­ka­nı böy­ley­di..
Ve o yıl­la­rın Dat­ça­'sın­da yağ­mur­lar bir başka türlü ya­ğı­yor, fır­tı­na­lar or­ta­lı­ğı kasıp ka­vu­ru­yor­du..?San­cı­lı , sı­kın­tı­lı kış gün­le­riy­di..
Ve de...?Mar­ma­ris Be­le­di­ye­sin­de elant­rik iş­le­ri­ne bakan ,yine Yazı köy as­lan­la­rın­dan Apo abi­mi­zin (Ab­dul­lah Akbaş) o meşum 1981 yılı sı­kın­tı­lı kış gün­le­rin­de , mem­le­ke­ti­ni gö­re­si gel­miş­ti...
Bu iki yazı köy as­la­nı ele ver­di­ler, milli bir­lik ve be­ra­ber­lik ruhu için­de yetki ve etki hu­dut­la­rı­nı zor­la­yıp, Kara ke­sik­te­ki ana trafo bi­na­sı­nın ki­li­di­ni kır­dı­lar, içeri dal­dı­lar..
Birde bak­tı­lar ki, Ana şar­ter atmış .. Arıza bu..
As­lan­lar gibi ana şar­te­rin kul­pu­na yük­len­di­ler..
Dat­ça'­mı­zı ka­ran­lık­lar­dan ay­dın­lık­la­ra çı­kar­dı­lar..
Olan... Ka­ran­lık­la­rı fır­sat bilip, in­ti­har eden bizim Ala­man tu­ris­te oldu..
Zaten "Hip­pi­lik öldü, mey­dan ne idi    ğü be­lir­siz P a n k ç ı 'lara kaldı...?Bu dün­ya­nın ta­dı-tu­zu kal­ma­dı.. İnti­har ede­ce­ğim" deyip du­ru­yor­du..
Belki öbür ta­raf­ta hu­zu­ra er­miş­tir...(son)


Okunma Sayısı: 273

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.