Muğla
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

EYLEM Mİ/ SÖY­LEM Mİ?

28 Eylül 2021, Salı 12:52

Ben ol­say­dım diye baş­la­nan söy­lem­le­re her zaman ol­du­ğu gibi artık hiç önem ver­mi­yo­rum. Doğ­ru­su­nu söy­le­mek is­ter­se­niz, umur­sa­mı­yo­rum da.

Önü­müz­de­ki gün­ler­de gün­ler ­de, so­nu­cu­nu al­ma­yı um­du­ğu­muz bir sos­yal yar­dım­laş­ma­ya des­tek ala­bil­mek ama­cıy­la, zi­ya­ret et­ti­ği­miz bir mes­lek ku­ru­lu­şun­dan ,söy­lem ağır­lık­lı epey tav­si­ye aldık.
Eylem ile söy­le­min ön­ce­li­ği ; han­gi­si önce gelir ,ki­şi­le­re göre de­ği­şir. Ancak ,söy­le­mi ta­mam­la­ma­yan eylem, boş laf­tan iba­ret­tir derim.​ Buna Ana­do­lu ta­bi­ri ile, LAF OLA BERİ GELE DER­LER.
İlçe­miz­de bazı mes­lek ku­ru­luş tem­sil­ci­le­ri­mi­zin, tem­sil et­tik­le­ri top­lu­lu­ğun so­run­la­rın­dan çok uzak yal­nız­ca po­li­tik söy­lem­le­ri­nin/dü­şün­ce­le­ri­nin rek­la­mı­nın ya­pıl­dı­ğı plat­form­lar ol­ma­sı el­bet­te üzücü. El­bet­te ya­şa­mın bir po­li­ti­ka­sı ola­cak­tır. El­bet­te bu tem­sil et­tik­le­ri ,ku­ru­luş bi­le­şen­le­ri­nin sesi olmak zo­run­da­dır. On­la­rın ya­kın­ma , kay­gı­la­rı­nı ve amaç­la­rı­nı yan­sıt­mı­yor ve eylem ola­rak or­ta­ya koy­mu­yor­sa, koy­ver git­sin .Buna ;ELE VERİR TAL­KI­MI,KENDİ YUTAR SAL­KI­MI der­ler.
İlçe­miz­de­ki mes­lek oda­la­rı ,tem­sil­ci­lik­ler hatta ko­ope­ra­tif­ler, ken­di­le­ri­nin ku­ru­luş ne­de­ni olan ki­şi­le­rin hatta çev­re­nin so­run­la­rı­na çözüm ol­ma­da ,duruş gös­te­rip ses çı­kar­ma­sı el­bet­te en önce bek­le­nen­dir. Ancak her­kes tem­sil et­ti­ği görev/hiz­met­ler için ko­nuş­sa ne güzel olur. Yani kı­sa­ca, KENDİ BA­ŞI­MI­ZI YAP­MAK YERİNE ,GELİN BAŞI YAP­MA­YA YEL­TEN­ME­SEK daha iyi olmaz mı.?
Önü­müz­de­ki gün­ler­de ,Datça Mızda üre­til­mek­te olan GÜZ DO­MA­TESİ hasat edi­lecek ,kış bas­tır­ma­dan pa­za­ra çı­ka­cak. Üre­ti­ci­le­ri­mi­zin ürün­le­ri­ni pa­zar­la­ma­da ki sı­kın­tı­la­rı mes­lek oda­la­rı­nın kay­gı­sı mıdır. Ürü­nün pa­zar­lan­ma­sı bir­kaç tüc­ca­rın, eline mi bı­ra­kıl­ma­lı. Büyük Şe­hir­le­ri­miz­de­ki (An­ka­ra/İstan­bul gibi) yerel yö­ne­tim yet­ki­li­le­ri ile hiç iliş­ki ku­rul­du ­mu acaba.
Bu sene BADEM yok ZEYTİN ise ye­ter­li değil.​Narenci­ye­nin ise, adı anıl­mı­yor. Kı­sa­ca­sı ağaç mah­sul­le­rin­den ümit yok. Bu ve ben­ze­ri ko­nu­lar­da İlçe­miz Tarım Teş­ki­la­tı­na da hiç görev dü­şü­yor mu.​Yal­nız­ca usu­len belge dü­zen­le­yip kayıt tut­mak ye­ter­ mi.?
Yerel Yö­ne­ti­min ise , yal­nız­ca imar/in­şa­at ala­nın­da meş­gu­li­ye­ti tar­tı­şı­lır. Tarım ala­nın­da ön­der­lik yap­ma­sı ,yerel tarım üre­ti­mi­ne des­tek ol­ma­sı­nın za­ma­nı gel­me­di­ mi .. ? Ana­do­lu­muz­da­ki bu alan­da­ki fa­ali­yet­le­ri du­yun­ca insan, im­re­ni­yor.
Şim­di­lik kalın sağ­lı­cak­la...


Okunma Sayısı: 2172

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.