Muğla
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

GÜZEL HA­BER­LER

22 Ekim 2021, Cuma 11:30

Her ­gün olum­suz bir haber işit­mek­ten gına gel­miş­ti. İnşal­lah olur te­men­ni­si ile arzu et­ti­ği­miz ya­tı­rım­la­rın ne zaman sonuç ola­bi­le­ce­ği­ni duy­mak­ta güzel. Kı­sa­ca­sı ha­yal­le­ri­mi­zin ola­bil­me ola­sı­lı­ğı­nı da duy­mak da hoş olu­yor. 
İşte bun­lar­dan ba­zı­la­rı:
Esen adada bu­lu­nan eski Hü­kü­met bi­na­sı­nın ,res­to­re edi­le­rek ,bazı et­kin­lik­ler­de de­vam­lı kul­la­nıl­ma­sı ,kı­sa­ca­sı kamu hiz­me­ti için ka­za­nıl­ma­sı çok iyi ola­cak.​Ancak bunun kamu eliy­le ya­pı­la­bil­me­si, öde­nek yani kay­nak te­mi­ni/tah­si­si ile müm­kün olu­yor.​Kamu/​bütçe kay­nak­la­rı­nın sı­kın­tı­lı ol­du­ğu bu gün­ler­de ,in­şal­lah kağıt üze­rin­de kal­maz. Kı­sa­ca­sı ,bir ge­nel­ge ile bir başka ba­ha­ra er­te­len­mez. İşte bu ne­den­le; bu bina ve çev­re­si­nin Hu­zur-Ba­kım Evi ola­rak dü­zen­len­me­si­ni öner­di­ğim­i, Döner Ser­ma­ye Yön­te­mi ile sonuç al­ma­nın , bel­ki­ de gö­nül­lü des­tek ve­re­bi­lecek kurum ve ki­şi­le­rin him­me­ti ile daha kolay yol alı­na­bi­le­ce­ği ka­nı­sı­nı ta­şı­mak­ta­yım. Ay­rı­ca böyle bir tesis, bu­ra­da ça­lı­şa­cak­lar­la (belki 30/40 ki­şi­ye) de­vam­lı iş ka­pı­sı ola­bi­lecek ,Genel Dev­let büt­çe­si­ne yük ol­ma­ya­cak, için­de de­vam­lı ola­rak 24 saat ya­şa­na­ca­ğı için, bazı olum­suz olay ve dav­ra­nış­lar da vuku ol­ma­ya­bi­lecek, el­bet­te yaş­lı­la­rı­mı­za saygı nın sem­bo­lü olur dü­şün­ce­si­ni ta­şı­mak­ta­yım. Ay­rı­ca gelip git­me­ler­le ,Esen Ada üze­rin­de tüm yıl bo­yun­ca bir can­lı­lık ola­cak­tı.
Diğer bir husus ise, Rah­met­li Dok­to­ru­muz Tur­gut DÜN­DAR ağa­be­yi­mi­zin ,kamu hiz­me­ti­ne vak­fet­ti­ği Re­şa­di­ye Ma­hal­le­si Ben­zin­lik mev­ki­in­de­ki bina.​Tam ana yol üze­rin­de ,met­ruk hale gel­miş bi­na­nın ,yı­kı­la­rak ye­ni­den ya­pıl­ma­sı gibi bir niyet, ka­mu­da des­tek bulur mu bil­mem.Hü­kü­met bi­na­sı ve Öğ­ret­men Evin­de ol­du­ğu gibi, yı­kı­la­nın ye­ri­ne ye­ni­si­ni koy­mak zor. İşte bu ne­den­le ,bu­ra­sı­nın Be­le­di­ye­miz ve diğer gö­nül­lü des­tek ve­re­bi­lecek olan iş adam­la­rı­mız­la ,res­to­re edi­lip güç­len­di­ri­le­rek, bir KIZ Öğ­ren­ci yur­du­na dö­nüş­tü­rül­me­si bence daha uygun olur.​Bunun müm­kün ol­ma­ma­sı ha­lin­de, Has­ta­ne­mi­zin bir üni­te­si­ne dö­nüş­tü­rül­me­si ,hatta bir kıs­mı­nın 112 ACİL SERVİS ola­rak kul­la­nı­la­bi­lir hale ge­ti­ril­me­si ya­rar­lı ola­bi­le­ce­ği ka­nı­sın­da­yım.
Çok uzun za­man­dır ihmal edil­miş gibi olan, Re­şa­di­ye Ma­hal­le­miz­de­ki eski Kay­ma­kam­lık bi­na­sı­nın ,fonk­si­yon ka­zan­dı­rı­la­rak kul­la­nıl­ma­sı dü­şün­ce­si güzel.​Ancak bu­ra­sı­nın ­da , Esen Adada bu­lu­nan HÜ­KÜ­MET BİNASI gibi, res­to­re edi­le­rek ka­de­ri­ne terk edil­me­si ha­lin­de, ya­pı­lan mas­ra­fa yazık.
Kamu gö­rev­li­le­ri­mi­zin bü­rok­ra­si­yi can­lan­dır­ma gay­ret­le­ri güzel de, Dat­ça­mız­da be­to­na sev­da­lı iş adam­la­rı­mız ara­sın­dan ,bir Kazım Yıl­maz, Mu­am­mer Ge­re­me­li ve bir Ka­bak­larlı çık­ma­ya­cak mı.? Bek­le­yip gö­re­ce­ğiz...
Kalın Sağ­lı­cak­la...


Okunma Sayısı: 1914

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.