Muğla
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

HANGİ RENK RÜYA ?

04 Eylül 2023, Pazartesi 16:32

Harun'la girdiğimiz iddiada yazlık evlerimizin olduğu sahilin karşısındaki küçük ve üzerinde yaşam olmayan adaya hangimiz önce varacak şeklindeydi. Kaybeden öbürüne balık ziyafeti çekecekti. Masmavi denizde rüzgar sörfü yapıyoruz. Benim sörf tahtamın yarısı mavi yarısı beyaz. Yelkenim mavi beyaz şeritli. Direk mavi. Çatal yine mavi ve beyaz renklerle. Hafif ve arkamdan gelen rüzgarla adaya ilk olarak varma mücadelesi veriyorum. Harun'un rüzgar sörfünün parçaları mor ve yeşil renklerde. Bana göre benimkinin renklerinin yanında hiç güzel değil. Harun rüzgarı iyi kapamamış, hatta bir de denize dü?üp vakit kaybedince onu geçiyorum ve adaya ilk ben ulaşıyorum. Hurraaa ! Kazanmamı tam keyifle kutlarken, birden uyanıyorum ve bu güzel rüya da burada bitiyor.
Genelde sabahları 8'den erken kalkarım, bu sabah ise 10'u geçmiş, hala uyuyormuşum, eşimin yatak odasının kapısını açmasıyla uyandım. Bana " Maşallah bu ne uykusu, artık kalk da kahvaltı edelim. Ağzın kulaklarına varmış, kim bilir ne pembe rüyalar görüyordun!? " dedi. Ben de cevap olarak " Hayır pembe değil mavi rüyalar görüyordum. Sörf yapmayı bilmem ama ruyamda masmavi bir denizde ve renkleri de mavi sörfümle rüzgar sörfü yapıyordum, keşke uyandırmasaydın" diye cevap verdim.
Pembe rüya demek adet olmuş ama ben mavi rüya demekte kararlıyım. Pembe rüya görmek, rüyada mutlu, keyifli, gönlümüze hoş gelen şeyler görmek anlamında kullanılır, yani gördüğümüz şeylerin rengi illa pembe değildir. Ama bir de rüyada belli renkleri görmek vardır ve bunların da özel anlamları ve açıklamaları vardır. Bunlar niye böyledir ben bilemem ama bu konuda araştırma yapmış olanların, uzmanların genel yargı ve yorumları bu yöndedir. Ben sadece bu bilgileri bir araya topladım.
Rüya tabirlerini önemseyenler ve hayatındaki gelişmeleri rüya tabirlerine göre değerlendirenler için rüya tabirleri çok önemli olmaktadır. Rüyada bir renk görmek ve görülen rengin neyi ifade ettiğini, olumlu veya olumsuz yorumunun ne olduğunu birçok insan merak etmektedir. 
Şimdi  bir  bakalım  acaba  rüyada  pembe  renk görmek  ne anlama  gelir?  Rüyada  pembe  renk görmek  rüyayı  gören  kişinin  sevgi  dolu  ve  neşeli, keyifli   bir  karakter  olduğuna  işaret  ederken  yakın  bir  zamanda  neşeli  ve  güzel  vakit  geçireceğine  de işaret  etmektedir. Rüyada  pembe  renk görmek  birşeylerden  hoşlanmak, güzel  his  ve  duygular  yaşamak  şeklinde  yorumlanmaktadır.
Rüyada  pembe  renk görenler  için  özellikle  rüyada  görülen  pembe  rengin  hangi  eşyanın, nesnenin  rengi  veya  neyin  üzerinde  olduğuna  göre rüya  yorumları  değişebilmektedir.
Rüyada  pembe  elbise  giydiğini  görmek  kişinin  bulunduğu  ortamlarda  sevinçli  ve  neşeli  olacağına  ve  hayatı  güzel  algılayacağına  işarettir.
Rüyada  pembe  çiçek  görmek  kişinin  beklemediği  bir  anda  sanki  çocuklar  gibi  sevinç  yaşayacağına  ve  güzellikler  ile  karşılaşacağına  yorulmaktadır. Rüyada  pembe  çiçek  hediye  verildiğini  görmek  ve  de özellikle  karşı  cinsten  biri  pembe  çiçek  veriyorsa  kişiye  ilgi  duyduğuna  işarettir. Rüyada  pembe  ev  görmek  kişinin  evlilik  hayalleri  olduğuna  ve  yaşamak  istediği  hayallere  çok  kısa  zamanda  ulaşacağına  dair  bir  işarettir. Rüyada  pembe  ayakkabı  giydiğini  görmek  kişinin  istek  ve  hayallerine  ulaşacak  yolu  bulacağına  yorumlanmaktadır. Rüyada  pembe  renk eşyalar  görmek  kişinin  iç  dünyasında  sevinçli  ve  neşeli  olduğuna  işaret  etmektedir. Ayrıca  o  kişinin  gerçek  hayatta  fazla  kararlı  olmadığına  ve  hayalperest  karakterli  olduğuna  ve  çevresini  de bu  özellikte  kişilerle  oluşturduğuna  yorumlanmaktadır.  Rüyada  hayvanları  veya  canlıları  pembe  görmek  kişinin  o canlıları  çok  sevdiğine  ve  koruma  hisleri  taşıdığına  işaret  etmektedir.  Rüyada  pembe  renk bulutlarda  uçtuğunu  gören  kişinin  ise  isteklerinin  ve  hayallerinin  gerçekleşeceği  ve  mutlu  olacağı  şeklinde  yorumlanır.
Rüyaların  anlamları  ayrıca  kişiden  kişiye  göre  de değişebilir, yani  bir  bakıma  kahve  falında  fala  kimin  baktığına  bağlı  olduğu  gibi.  Rüyaların  içeriği, rüyayı  gören  kişinin  kişisel  deneyimleri,  yaşam  koşulları, ilgi  alanları  tarafından  büyük  ölçüde  etkilenir. Bu  nedenle, rüyalarınızın  anlamını  yorumlarken, kişisel  durumunuzu  ve  bunun  rüya  ile  bağlamını  dikkate  almak  oldukça  önemlidir.
  "Pembe  rüyalar" deyimi  hoş  ve  anlamı  büyük  de olsa  "pembe" kelimesi  nedeniyle  bana  biraz  kadınımsı  bir  deyim  gibi  geliyor. Biz  erkekler  için  " mavi  rüyalar", hani  deniz  rengi  olduğu  için, "yeşil  rüyalar", tabiat, ya  da futbol  sahaları  rengi  olduğu  için,  ya  da "sarı  rüyalar", bize  mutluluk, enerji  veren  güneşin  rengi  olduğu  için, daha  anlamlı  olmazmıydı?
Bilmem  TDK buna  karışır  mı, ya  da onun  yetki  alanımıdır, ama  acaba  TDK'ya  başvurup  bunlardan  birinin,  yani  başka  " ,,,, rüyalar" terimlerinin  de  özellikle  erkeklerin  kullanımı  için  kabul  edilmesini  istesem  mi diye  düşünüyorum. Ama hem kendim  yazdım  hem de "sarı  rüyalar" teriminden  hemen  şimdi  vaz  geçiyorum. Nedeni  de çok  değer  verdiğim  bir  kişi  olmasına  rağmen  çok  sarı  inat  bir  bayan  arkadaşımın  olması. Yani erkekler  için  bir  terim  ararken  sonunda  hep  onu, yani  bir  bayanı  hatırlacak  bana  "sarı  rüyalar".  O zaman  elimde  hala  iki  güzel  alternatif  var. "Mavi rüyalar" ve  " Yeşil  rüyalar". Hangisi  olursa  olsun  biz  erkekler; hatta  bence  bir  sürü  bayan  için  de çok  güzel  ve  anlamlı  olacak. Haydi  hayırlısı.  Ama  bazı  bayanlar  da bu  arada  çıkıp  "eflatun", ya  da "kırmızı“ daha  kadınımsı,  onlar  için  de başvuralım  derse  bu  işin  sonunu  getiremeyiz.  Bence  en azından  "mavi  rüyalar" ve" yeşil  rüyalar"  terimlerini  herhangi  bir  resmi  onay  olmadan  "pembe  rüyalar" a eş  anlamlı  kullananlar  olursa,  ben  hem mutlu  olacağım  hem de  benim  gibi  farklı  düşünenler  varmış  diyeceğim.  Tabii  bu  arada  TDK'yı  bu  işe  bulaştırmak  düşüncem  sadece  bir  şaka  idi.
Şimdi içinizden birileri çıkıp, ya amma uzattın, gel "renkli rüyalar" diyelim, hem baylar hem de bayanlar kullansın, gerisini boş ver derse, ben varım.
Konuya benim pembe rüya yerine mavi rüya demeği yeğlemem ile başladım ama sırf rüya konusuna takılmayıp biraz da farklı renklerin genelde  ne şekilde yorumlandığını ele alacağım.
Yine pembe ile başlarsak, pembe rengi kimler sever? Pembe rengi seven insanlar, ki bunlar genellikle kadınlardır, duygusal, neşeli, sorumluluklarının bilincinde ve biraz ürkektir, fakat çekingenliklerini fazlaca belli etmezler. Pembe oldukça romantik ve hoş bir renktir. Ayrıca sakinleştirici ve kalplerimizi yumuşatıcı bir etkisi vardır. Renklerin psikolojisinde bir umut belirtisidir. Sıcak ve rahatlatıcı hislere ilham veren, peşinde olduğumuz şeylerin yoluna gireceği duygusu uyandıran olumlu bir renktir. Pembe, duygusal enerjilerimizi ve öfkemizi yatıştırır.
Acaba hangi renk zengin gösterir? Mor asalet, ihtişam, zenginlik ve lüksün rengidir. Morun açık tonları ilham vericidir ve konsantrasyonu artırır. Bu nedenle iş ve çalışma odalarında tercih edilebilir. Şirketler pazarlamada güzellik destekleyici veya yaşlanmaya karşı diye piyasaya sürdükleri ürünler için genelde mor renk kullanılır. Birçok iddialı marka moru yaratıcılık ve hayal gücünü temsil etmek için kullanır. 
Kıskançlığın rengi nedir? Pozitif etkileri çoğunlukta olmasına rağmen, koyu sarı kıskançlığın ve ihanetin rengi olarak da bilinir. Aşkdaki öfkenin, arzunun ve tehlikenin simge rengidir. Sarı inat arkadaşımın şu anda kulakları çınlamıştır herhalde, ama sarı ayrıca akıl ve zeka rengidir, yani yine ona da uyar. Umut, ilham ve yöneticilik duygularını pekiştirir. Yani yine o. En parlak ve dikkat çekici renktir. Ama daha bitmedi, sarı ayrıca hüzün ve özlemin rengidir. Sonbahar mevsiminin tüm hüzünlü güzelliğinde onun her tonunu görmek mümkündür.
En şanslı renk nedir?  Çinliler kırmızının uğurlu renk olduğuna inanırlar. Çin'deki çocukların, Çin yeni yılında içi para dolu kırmızı zarfları neden topladıklarını şimdi anlıyormusunuz? Kırmızı, Çin'de şansın rengidir. Sevinç, hayatta refah ve başarı anlamına gelir.
Huzurun rengi nedir biliyormusunuz? Mavidir o. İnsana huzur veren bir renktir mavi. Mavi için genellikle uyum, sadakat ve verimlilik de denebilir. Mavi renk aynı zamanda sağlık ürünlerinde oldukça fazla kullanılır. Sağlamlığı da temsil eden mavi rengi kullanmalarındaki neden, insanlarda sağlıklı ürün izlenimini ve güvenini bırakabilmektir.
Doğayı sembolize eden yeşil renk, rahatlık ve huzurun rengi olarak bilinir. Vejetaryenliği de temsil eder yeşil renk. Yani gittikçe artan bir şekilde kullanılmaktadır.
Hangi renk başarıyı arttırır? Başarının rengi mor ve eflatundur.
Beynimizde problem çözme alanlarını uyaran eflatun çalışma odası renkleri arasında yer alır ve kişinin üretkenliğini destekliyor diye belirtilir.
Aşkın rengi ne renk dersem tabii hemen herkes doğru cevap verecek.
Kırmızı... O aşkın ve arzunun rengidir. Mutluluğu temsil eder ve kişinin ruhsal iştahını açar. En uyarıcı renk olarak kabul edildiği için insanların üzerinde canlandırıcı, kışkırtıcı, arzuları artırıcı ve heyecan verici bir etki yaratır.
Yazımın başında eşim beni uyandırıp güzel rüyama son verdiğinde ben ona „Hayır pembe değil mavi rüyalar görüyordum“ dedim ya, şimdi içinizde eşime beni uyandırıp güzel rüyamı kestiği için kızıp kızmadığımı soranlar olduğunu duyar gibi oluyorum. Kızmak ne demek, eşim benim herşeyim, hayatımın tek anlamı; ne yaptım biliyormusunuz, kahvaltıdan kalkar kalkmaz hemen köşedeki çiçekçiden bir kırmızı gül alıp eşime verdim ve üzerine bir mavi kağıda „Mavi rüyalarım bitsin ama bu gülün renginin anlamı da olan aşkımız hiç bitmesin“ yazdım. Anlamlarını derlediğim bütün diğer renklerde iddialı olamam, yani renkler ve zevkler ve anlamları tartışılır veya tartışılmaz onu tam bilmem ama benim için hakikaten kırmızı renk aşkın ve arzunun rengidir. 
Hayatınız hep renkli, hatta çok renkli olsun. Datça bizlere bütün güzel renkleri sunuyor. Orada yaşamak ya da tatil yapabilmek ne büyük şans ve mutluluk değil mi?
 27.08.2023


Okunma Sayısı: 921

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.