Muğla
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

İBB (İSTAN­BUL BÜ­YÜK­ŞEHİR BELEDİYESİ ) BURS VERME KO­ŞUL­LA­RI

07 Ekim 2021, Perşembe 16:46

Bu yazı , bi­rin­ci ola­rak, bir du­yu­ru amacı ta­şı­mak­ta­dır. Belki İstan­bul'da bil­di­ği­niz, ta­nı­dı­ğı­nız öğ­ren­ci veya bu ko­şul­la­rı ta­şı­yan­lar ola­bi­lir.
İkin­ci­si ise, daha ön­ce­le­ri bu­ra­lar­da tar­tış­ma ko­nu­su ya­pı­lan BURS VERME öl­çüt­le­ri­ni ye­ni­den du­yur­ma amacı ta­şı­mak­ta­dır.
Ben, İstan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si'nin burs verme ko­şul­la­rı­nın ta­ma­mı­nı yaz­ma­ya­ca­ğım. İste­yen in­ter­net or­ta­mın­dan hep­si­ni öğ­re­ne­bi­lir.
İşte benim için önem­li olan öl­çüt­ler(kri­ter­ler)
*Öğ­ren­ci­nin İstan­bul'da ika­met etme zo­run­lu­lu­ğu,
*Ön li­sans veya li­sans üstü eği­tim gör­me­si,
* Dev­let Üni­ver­si­te­si veya Özel Üni­ver­si­te­ler­de %100 burs­lu ol­ma­sı…Bu­ra­da öl­çü­te dik­kat et­me­ni­zi is­ti­yo­rum; %100 burs­lu. Yani zeki öğ­ren­ci öl­çü­tü. Çünkü bu özel üni­ver­si­te­le­re burs­lu gir­mek biraz zor­dur. Ba­zı­la­rı”..​Zaten burs­lu, be­le­di­ye böy­le­le­ri­ne neden burs ver­sin ki…” di­ye­bi­lir. He­pi­miz bi­li­yo­ruz ki, o burs veren üni­ver­si­te­le­rin ver­di­ği burs çay pa­ra­sı bile de­ğil­dir. Öğ­ren­ci­nin tek avan­ta­jı yurt so­ru­nu yok­tur. O üni­ver­si­te­le­rin ta­ma­mı­nın burs­lu öğ­ren­ci­ler için yurdu var­dır.
*Ara sınıf ve son sınıf öğ­ren­ci­le­ri için yıl sonu ba­şa­rı pu­anı­nın en az 100 üze­rin­den 53, ya da 4 üze­rin­den 2 ol­ma­sı(%50) ge­rek­mek­te­dir.
Tabii so­nun­da burs ve­ri­le­me­ye­cek­ler lis­te­si de var.
Kim­se­nin iti­raz ede­me­ye­ce­ği öl­çüt­ler ko­nul­muş. Kim­se­nin başı ağ­rı­maz. Kimse kal­kıp,”taraf tut­tu­lar, yan­daş­la­rı­na ver­di­ler….” Di­ye­mez…
         Bil­mem an­la­ta­bil­dim mi?


Okunma Sayısı: 5236

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.