Muğla
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

İLGİLİ MA­KA­MA

09 Ekim 2018, Salı 13:45

Bi­ri­le­ri veya bazı Ku­rum­la­rın/Ma­kam­la­rın dik­ka­ti­ni çeker ümidi ile , iki üç haf­ta­dır ,İlgili ma­ka­ma di­ye­rek göz­lem­le­ri­mi ak­tar­ma­ya ça­lı­şı­yo­rum.Ne ses veren nede ilgi du­ya­na rast­la­ma­dım. Var­sın ya­nı­lı­yor­sun di­ye­ne de saygı du­ya­ca­ğım.

Var­sın biz yine doğru bil­di­ği­mi­zi yazıp söy­le­me­ye devam ede­lim.

İlçe mer­ke­zi­miz­de , ya­rı­ma­da­mı­zın pek çok ye­rin­de de ,kal­kın­ma­mı­zın de­li­li ola­rak bö­bür­le­ne­rek ,hatta ka­pı­la­rı­na da VİLLA ya­za­rak dik­ti­ği­miz ya­pı­la­ra ba­ka­rak övü­nü­yo­ruz.Yılda bir­kaç ay otur­du­ğu­muz bu ya­pı­la­ra dün­ya­nın pa­ra­sı­nı har­ca­dık,har­ca­ma­ya da devam edi­yo­ruz.?Deniz araç­la­rı­mı­zı sığ­dı­ra­bi­le­ce­ği­miz bir deniz ba­rı­na­ğı­nı bile 70/80 yıl­dır ya­pa­ma­dık.Hava ra­por­la­rı­na ina­na­rak ,ço­ğu­nu de­niz­den ka­ra­ya çek­tik.O da teğet geçti gibi gö­rü­nü­yor. İnşa et­ti­ği­miz Hü­kü­met Ko­na­ğı­mı­zı bile ka­lı­cı bi­çim­de ya­pa­ma­dık.Yap­tı­ğı­mı­zı yı­kı­yo­ruz,do­ğa­nın yap­tı­ğı­nın da içine ettik.?Ne­yi­miz­le övü­nü­yo­ruz.?

Yıl­lar­dır yazıp du­ru­yo­rum, ül­ke­mi­zin ve Dat­ça­mı­zın en büyük ge­rek­si­ni­mi SU. Doğal dü­ze­ni boz­ma­dan, ih­ti­ya­cı­mız kadar suyu kul­la­na­ca­ğız el­bet­te.?Bu kadar hoy­rat­ça key­fin­ce son­daj ya­pa­bil­me öz­gür­lü­ğü hangi ül­ke­de var acaba?

İLGİLİ/SO­RUM­LU ma­kam­lar ve tem­sil­ci­le­ri or­ta­lar­da yok.150 /200 mt de­rin­lik­ten su çek­mek­le övü­nül­dü­ğü­nü duy­duk­ça hay­ret edi­yo­rum.
Bu yaz mev­si­min­de ,ev­le­ri­miz­de su ke­sin­ti­si ya­şa­ma­dık.ANCAK , ya­rı­ma­da­mız üze­rin­de hangi can­lı­la­rın su rız­kı­nı kes­ti­ği­mi­zin far­kın­da olduk mu.? Kaç zey­tin ve bil­has­sa Badem ağa­cı­nın ku­ru­du­ğu­nu bilen var mı.?Bu kış mev­si­mi­ni de ye­ter­li yağış al­ma­dan ge­çi­rir­sek,neyle kar­şı­la­şa­ca­ğı­mı­zı söy­le­me­ye dilim var­mı­yor.

İl mer­ke­zi­miz­le mutat va­sı­ta­lar­la ulaş­ma ko­nu­sun­da kar­sı­la­şı­lan so­run­lar, apay­rı der­di­miz. Ay­rı­ca araç sa­hip­le­ri­nin ,65 yaş üstü va­tan­daş­la­rı­mı­zı, üc­ret­siz ola­rak ta­şı­ma yü­küm­lü­lü­ğü ayrı bir sı­kın­tı.Her iki ko­nu­da, hiz­met alan­lar­la , hiz­met ve­ren­le­rin ortak bir nok­ta­da,hak­ka­ni­yet­li bir bi­çim­de bu­luş­ma­la­rı ge­rek­mek­te­dir. Ko­nu­nun karar ve­ren­ler­ce ,daha adil bir bi­çim­de çö­züm­len­me­si ge­re­kir.
Has­ta­ha­ne­miz ayrı bir dert kö­şe­miz.Hiz­met alan­lar­la hiz­met ve­ren­le­rin tam an­la­mıy­la hoş­nut ol­ma­la­rı­nı bek­le­mek hayal el­bet­te. Ancak birde bu­ra­da ça­lı­şan­la­rı din­le­sek de ,ondan sonra bir yar­gı­ya var­ma­mız ge­rek­mez mi.? Çünkü on­lar­da içi­miz­den bi­ri­le­ri.

Kim­se­le­ri suç­la­ma­dan,in­cilt­me­den , so­rum­lu­luk­la­rı­mı­zı , gö­rev­le­ri­mi­zi ha­tır­la­mak ve ha­tır­lat­mak ana he­de­fi­miz ol­ma­lı.

Kalın sağ­lı­cak­la.


Okunma Sayısı: 6077

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.