Muğla
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

İNŞAL­LAH

10 Nisan 2018, Salı 13:32

Bir aydır il­çem­den uzak olsam da , her gün dö­ne­ce­ğim güne yak­la­şı­yo­rum.
Hani o ünlü Şair Kos­tan­tin Ka­va­fis'in ,ŞEHİR şi­irin­de be­lirt­ti­ği gibi, bu­ra­ya ge­lir­ken , sır­tım­da il­çe­mi de ge­tir­mi­şim. Neyse bu ayrı bir şey,!!
Yıl­lar­dır bu kö­şem­den ,Esen Ada .Hü­kü­met Ko­na­ğı'nın sa­hip­le­nil­me­si ko­nu­su­nu , tek­rar­lar du­ru­rum. Son gün­ler­de bu­ra­sı­nın gün­de­me alın­mış ol­ma­sı­na se­vin­dim. İnşal­lah saman alevi gibi gelip ge­çi­ci bir heves olmaz.
Şehir mer­ke­zi yol­la­rı­nın , il­çe­mi­ze ya­kı­şır bi­çim­de dü­zen­len­mek­te ol­ma­sı se­vin­di­ri­ci.?Ancak mer­kez­de ya­pı­lan örnek gibi bir uy­gu­la­ma /dü­zen­le­me olur­sa yazık olur. Yağ­mur su­la­rı yine tüm cad­de­ye ya­yı­lır­sa ya­zık­lar olur ya­pı­lan emek­le­re.
Kül­tür mer­ke­zi so­ka­ğı­nın gö­rün­tü­sün­den mem­nun olan var mıdır bil­mi­yo­rum.,Sokak hay­van­la­rı­nın ba­rı­nak yeri gibi gö­rün­tü ,nasıl izah edi­lir.Kül­tür mer­ke­zi gi­ri­şi­ne konan iki geniş leğen için­de ba­rın­ma­la­rı,te­miz­lik için­de sorun ol­ma­lı. Yi­yecek mad­de­le­ri­nin da­ğı­nık­lı­ğı İNŞAL­LAH gi­de­ril­miş­tir.
İlçe­miz­de yıl­lar önce DATÇA FM diye bir radyo ya­yı­nı ya­pı­lır­dı. Can­lan­dır­mak müm­kün de­ğil­se ,mev­cut anons te­si­sa­tı'da neden sus­tu­ru­lur veya iptal edi­lir. Bazı sos­yal pay­la­şım­la­rın en kısa za­man­da ya­pı­la­bil­di­ği bu yön­tem sı­nır­lı kul­la­nı­la­maz mıydı.? Çağ­daş değil gibi bir gö­rü­şe ka­tıl­mı­yo­rum. Bunun pek çok ör­ne­ği halen var. Her işi­miz /uy­gu­la­ma­mız çağ­daş da, bir bu mu kaldı ÇAĞ DIŞI., !!!
Hı­zır­şah kö­yü­mü­zün ilçe mer­ke­zi ile ula­şı­mı­nın ak­sak­lı­ğı­nın devam et­ti­ği­ni du­yu­yo­rum. Ta­ri­hi Ca­mi­nin /Ki­li­se­nin zi­ya­ret­le­rin­de ,tur oto­büs­le­ri­nin ser­ze­niş­le­ri or­ta­day­ken.
Yeni Dat­ça­lı hem­şeh­ri­le­ri­mi­zin ,bil­has­sa site yö­ne­ti­ci­le­ri­mi­zin des­tek­le­ri­ni İNŞAL­LAH bu yıl gö­rü­rüz.
Kalın sağ­lı­cak­la..


Okunma Sayısı: 3005

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.