Muğla
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

İŞTE BU

17 Eylül 2021, Cuma 11:17

Tüm olum­suz­luk­la­rın cirit at­tı­ğı, Dün­ya­mız, ül­ke­miz ve do­la­yı­sı ile Datça'mızda ,tek tük de olsa ,olum­lu iş­le­rin ya­pıl­dı­ğı­nı gör­mek beni ço­o­o­o­ok se­vin­di­ri­yor.
İlçe­mi­zin oto sa­na­yi si­te­si­ne gi­den­le­rin dik­ka­ti­ni çekti mi bil­mem. İkinci gi­ri­şin­de son bir ay içe­ri­sin­de bir şey­ler ol­mak­tay­dı. Ba­zı­la­rı­mız belki, kim bu de­li­ce­lik­ler­le uğ­raş­mak­ta diye burun büküp geçip gitti. Her ge­çi­şim­de bir şey­le­rin ye­ri­ne otur­du­ğu­nu gö­rü­yor ve merak edi­yor­dum. Bunun son ha­li­ni geçen Cu­mar­te­si günü (11 Eylül 2021) günü gör­dük. Başta Sev­gi­li Hey­kel­tı­ra­şı­mız olmak üzere, dü­şü­nen ,des­tek veren ,hey­kel­de ben den, eme­ğim den bir par­ça­da ben­den bu­lun­ma­lı di­ye­rek, bir şey­le­ri­ni teri ve emeği ile bu hey­kel bü­tün­lü­ğü­ne kay­naş­tı­ran TÜM SANAYİ ES­NA­FI­NI YÜ­REK­TEN KUT­LU­YO­RUM. Her esnaf kar­de­şi­mi­zin, "ALET İŞLER EL ÖVÜ­NÜR" düs­tu­ru ile ken­di­sin­den mal canın yon­ga­sı­dır slo­ga­nı ile,yıl­la­rı­nı bir­lik­te ge­çir­di­ği bir el ale­ti­nin ,bu bir­lik­te­lik için­de kay­naş­tı­ğı­nı /bü­tün­leş­ti­ği­ni gör­me­si apay­rı bir gurur kay­na­ğı olmuş. Her bi­ri­ni tek­rar teb­rik eder, ha­yır­lı işler be­re­ket­li ka­zanç­lar di­li­yo­rum.
Diğer bir konu ise, bir­lik­te be­ra­ber­ce da­ya­nış­ma­nın ver­di­ği haz. Bu hey­ke­lin ya­nın­dan geçen her es­na­fı­mız/sa­nat­ka­rı­mız ken­din­den bir şeyi, bu hey­kel bü­tün­lü­ğü için­de kay­naş­tı­ğı­nı ,bir başka esnaf kar­de­şi ile bü­tün­leş­ti­ği­ni hep gö­re­cek­tir. Top­lum da­ya­nış­ma­sı bu değil mi, ken­din­den bir şey­le­ri gö­nül­den ve­re­bil­mek.
Be­le­di­ye­mi­zin des­tek ver­di­ği bu et­kin­lik­te gör­dü­ğü­müz gibi, doğru bir adım atıl­dı­ğın­da, top­lu­mun da­ya­nış­ma­sı/ buna ka­tıl­ma­sı sağ­la­na­bi­li­yor. Te­şek­kür­ler Datça Be­le­di­ye­si..

Datça Mızda bu­lu­nan diğer sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nın­da ben­ze­ri et­kin­lik­le­rin ger­çek­leş­me­sin­de ,önden yü­rü­me­le­rin­de ,ilk adımı ata­ma­la­rın­da bir engel mi var.?
Kim olur­sak ola­lım, bu yarım ada­mız/Datça'da ya­şı­yor­sak, he­pi­miz so­run­la­rın gi­de­ril­me­si ve il­çe­mi­zin gü­zel­leş­ti­ril­me­si için taşın al­tı­na eli­mi­zi koy­ma­lı­yız.
Kı­sa­ca söy­ler­sek, Datça'mızın bir­lik­te­li­ği­ni ,da­ya­nış­ma ör­ne­ği­ni Oto Sa­na­yi Es­na­fın­da gör­dük. DATÇA bu, DAT­ÇA­LI ol­mak­ta böyle olur di­yo­rum.

DAT­ÇA­MI­ZI SEV­


Okunma Sayısı: 2198

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.