Muğla
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

KİM SUÇLU ?

02 Eylül 2021, Perşembe 16:30

 

Epey uzun­ca bir sü­re­dir yaz­mı­yo­rum, ya­za­mı­yo­rum. Sus­sam ol­mu­yor sus­ma­sam hiç ol­mu­yor. Pi­re­ye kızıp yor­gan yak­ma­nın ­da bir çıkış yönü, çözüm ol­ma­dı­ğı­na göre, bık­ma­dan usan­ma­dan, doğru bil­dik­le­ri­mi siz­ler­le pay­laş­ıyorum. Bu kö­şe­den ,il­gi­li Ma­kam­la­ra ve so­rum­lu ki­şi­le­re di­ye­rek, ya­kın­ma­la­rı­mın somut bir so­nu­cu­nu gör­me­meme rağ­men, kır­ma­dan dök­me­den, ki­şi­sel hak­la­ra ve hu­kuk­la­ra bu­laş­ma­dan ,yola devam.

Ya­rı­ma­da­mız ve do­la­yı­sı ile Dat­ça­'mı­zın en büyük so­ru­nu­nun SU ol­du­ğu­nu ve önü­müz­de­ki gün­ler­de da­ha'­ da prob­lem ola­ca­ğı­nı yıl­lar­dır ya­zı­yor ve söy­lü­yo­rum. Bu ya­pı­laş­ma çıl­gın­lı­ğı­nın sür­dü­ğü ve sü­recek ol­du­ğu­nu göz önüne al­dı­ğı­mız­da, il­gi­li MAKAM ve So­rum­lu­la­rı­nın umur­sa­maz­lı­ğı, her­hal­de ön­ce­lik­le­ri bu ol­ma­ma­lı, hep bir­lik­te du­va­ra tos­la­dı­ğı­mız­da (kuyu ve mus­luk­lar­dan deniz suyu çı­kın­ca) VAH de­yin­ce biraz geç kal­ma­ya­cak­mı­yız ? Dün­ya­mız ku­rak­la­şı­yor ve ya­rı­ma­da­mı­za 5 aydır yağ­mur düş­me­di. Hele ili­miz, komşu il­çe­le­ri­miz­de ya­şa­dı­ğı­mız yan­gın fe­la­ket­le­ri­ni ya­şa­yın­ca :ÇAN­LAR KİMİN İÇİN ÇA­LI­YOR de­mek­ten ken­di­mi ala­mı­yo­rum.
De­fa­lar­ca yaz­dım dur­dum.​Yarıma­da­mı­zın muh­te­lif yer­le­ri­ne ya­pı­la­cak yağ­mur­su­yu top­la­ma ha­vuz­la­rı ,taban su­yu­nu zen­gin­leş­tir­di­ği gibi, bir yan­gın ol­ma­sı ha­lin­de de kul­la­nı­lır dedik ,DUYABİLEN­LE­RE.!!! Arif olan anlar di­ye­rek. Bu bağ­lam­da ,yan­gın baş­la­ma yeri ola­bi­lecek Oto Sa­na­yi çev­re­si­ni Yerel Yö­ne­ti­mi­mi­zin ön­cü­lü­ğün­de biz ya­rat­tık. Bir si­ga­ra iz­ma­ri­ti­nin ne­re­le­re kadar uza­na­bil­di­ği­ni , geçen ay­lar­da Bur­gaz Mev­ki­in­de çıkan yan­gın­da ya­şa­ma­dık ­mı. De­ni­ze vardı, yan­gın bitti.!!!Ba­zı­la­rı­mız çok iyi bi­lir­ler bu söz­le­ri "MEY­TAL­LAM MALI " .Evet Esen Ada üze­rin­de­ki eski Hü­kü­met bi­na­sı tam bir Mey­tal­lam Malı ordu artık. Sa­hi­bi /so­rum­lu­su sor­ma­yın git­sin.​Son du­yu­mum MEB Halk Eği­tim yeri ola­rak plan­lan­dı­ğı. Eği­ti­min yaşı yok el­bet­te ,Eski Datça Ma­hal­le­si ve Hı­zır­şah Ma­hal­le­miz­de­ki İlko­kul­lar­da­ki uy­gu­la­ma­la­rı gö­rün­ce ,te­bes­süm et­me­den ken­di­mi ala­mı­yo­rum. Sahi siz, Dat­ça­'mız­da ya­şa­yan nü­fü­sun yaş or­ta­la­ma­sı­na bak­tı­nız ­mı.? Kim­le­re eği­tim ve­re­cek­si­niz acaba. Son gün­ler­de ya­zı­lıp, çi­zil­me­yen bir ye­ri­nin kal­ma­dı­ğı bu bi­na­da de­vam­lı için­de ya­şan­ma­dı­ğı sü­re­ce ,ola­ca­ğı bu.! İşte bu ne­den­le, bu­ra­sı­nın bir HUZUR EVİ ha­li­ne ge­ti­ril­me­sin­de sa­yı­sız fay­da­lar var.​Hiz­met sek­tö­rün­de de bir is­ti­dam alanı açmış olu­ruz. En az 20/30 aile­de bu­ra­da, Dev­le­te yük ol­ma­dan ge­çi­mi­ni sağ­lar. Yoksa yakın bir za­man­da yine, uyuş­tu­ru­cu kul­la­nan­la­rın me­ka­nı ol­ma­ya devam eder gider.
Acaba il­gi­li ve so­rum­lu­la­rı­mız ,Kargı De­re­si Mev­ki­in­de in­şa­at atık alanı ola­rak be­lir­le­dik­le­ri İNŞAAT ATIK ala­nı­na ula­şan yol­dan geç­ti­ler ­mi.? Kıs­men TAŞ OCAĞI ola­rak ­ta iş­le­ti­len bu ala­nın yo­lun­dan çıkan tozun çev­re­si­ne ,bil­has­sa ağaç­la­ra ver­di­ği za­ra­r, he­pi­miz ortak de­ğil­mi­yiz. Bu yolun mıcır dö­kü­le­rek kul­la­nıl­ma­sın­da engel mi var acaba. İskele Ma­hal­le­mi­ze çıkan TOZ Bu­lu­tu ulaş­maz ­mı. ?
Hı­zır­şah Ma­hal­le­mi­zin so­run­la­rı ,apay­rı.

Tek­rar mer­ha­ba di­ye­rek ,sağ­lı­cak­la


Okunma Sayısı: 2388

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.