Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

KIŞ MEVSİMİNİ YA­ŞAR­KEN

18 Aralık 2023, Pazartesi 17:34

Dat­ça'­dan elli yıl ayrı kal­mış ol­ma­nın hın­cı­nı ya­şı­yo­rum. Yet­miş ya­şı­nı geç­miş biri ola­rak , bunun tam yü­kü­nü be­de­ne yık­mak gibi ol­sa­ da, bun­dan pek şi­ka­ye­tim yok.?Toprak /doğa ile ha­ya­tı doya doya ya­şa­ma­nın key­fi­ni keşke biraz daha genç yaş­lar­da ya­şa­ya­bil­miş ol­say­mış bizim kuşak. Hani o dü­şü­nü­rün o veciz sözü var ya: GENÇ­LER DÜ­ŞÜ­NEBİLSE YAŞ­LI­LAR YAPABİLSE.? Ben yi­ne­ de ha­ya­tın tüm olum­suz­luk­la­rı­na baş­kal­dı­ra­cak kadar ,za­ma­nı­mı ho­var­da har­ca­ma­ya ni­ye­tim yok. Ku­ral­lar de­ğiş­mi­yor­sa, de­ğiş­ti­re­mi­yor­sak ondan zevk al­ma­ya bak­mak en iyi yol de­ğil­ mi. ?

Aile­min ta­sar­ru­fun­da bu­lu­nan top­rak par­ça­sı üze­rin­de ,mev­cut genç ağaç­la­rın al­tı­nı ça­pa­la­mak, ye­ni­le­ri­ni dik­mek ,bu­gün­ler­de en büyük keyfim.?Ah şu beden gü­cü­müz ,dü­şün­ce gü­cü­müz­le bir­lik­te yaş­lan­sa­lar­dı ol­maz­mıy­dı.

Neyse biz yine il­çe­mi­ze dö­ne­lim.
Ya­ğış­lar böyle gi­der­se yü­zü­müz gü­lecek gibi. Zey­tin/Badem gibi ağaç mah­sul­le­rin­den yü­zü­müz gül­me­di. İnşal­lah bu 2024 yı­lın­da her­ şey yo­lun­da gider.
Dat­ça'­nın en büyük so­run­la­rın­dan biri her zaman elekt­rik. Bu hiz­me­ti ver­mek­te olan AYDEM ben­den her zaman ten­kit al­ma­ya devam edecek.?Burada yerel yö­ne­ti­min ve diğer kamu ku­ru­luş­la­rı­nın so­rum­lu­luk­la­rı hep göz ardı ediliyor.?Sorarım siz­le­re, ilçe yer­le­şim yer­le­ri­nin hangi is­ti­ka­me­te doğru ge­niş­li­ye­ce­ği­ne dair bir planı var mıdır? Kı­sa­ca­sı ,kamu ve özel­leş­ti­ril­miş kamu hiz­me­ti veren ku­rum­lar ara­sın­da bir ko­or­di­nas­yon yo­o­o­ok. Onu bı­rak­tım, kamu hiz­met­le­ri hak­kın­da top­lu­mun bil­gi­len­di­ril­me­si gibi so­rum­lu­lu­ğu yük­le­nen­le­ri gö­re­mi­yo­rum. Va­tan­da­şa yasak demek/ceza yaz­mak bana göre bir kamu hiz­me­ti de­ğil­dir. Bu ko­nu­da sayın yerel yö­ne­ti­ci­le­ri­mi­zin so­rum­lu­lu­ğu çok.

Tek­rar et­mek­ten bık­ma­ya­ca­ğım Ba­ba­ya­nı köp­rü­mü­zün hali içler acısı. Tek gözlü tap köprü ken­di­si­ni inşa eden us­ta­sı­nın la­ka­bı ,du­va­rı­na TOPAL ola­rak derc edil­miş sede, atık­la­rın ka­pat­tı­ğı köprü gözü ka­pan­dı ka­pa­na­cak gibi. Tüm bun­la­ra ilave ola­rak üze­ri­ne dö­kü­len kalın BETON dolgu ile hiz­met et­me­ye halen devam edi­yor. İki gözlü Çoban çeş­me­si ve ya­la­ğı in­şa­at mo­loz­la­rı al­tın­da kay­bol­muş. Hatta mu­sal­la ta­şı­na bile özen gös­ter­me­miz yok..
Bu­ra­sı­nın res­to­re­si­ne talip ola­ca­ğı­nı duy­du­ğum Sev­gi­li Sadık Uslu dan da bir ses yok..

Köy mi­ni­büs­le­ri kal­kış ye­rin­de bu­lu­nan bek­le­me yeri yı­kı­la­lı aylar oldu.?Yolcula­rın ser­ze­niş­le­ri sayın yet­ki­li / so­rum­lu­la­ra ulaş­ma­mış gibi.

Bul­var­dan Has­ta­ne­ye gidiş kav­şa­ğı ise, yolun bir he­ye­lan­la ka­pan­ma­sı ha­lin­de çö­zü­lecek gibi. BEKLİYORUZ......

İlçe­miz­de bir HUZUR EVİ nin ge­rek­li­li­ği, yeni Baş­kan Aday­la­rı­nın prog­ram­la­rın­da var mı bil­mi­yo­rum. İnsana/yaş­lı­ya saygı bir sos­yal so­rum­lu­luk de­ğil­mi­dir.

Bir ağaç dikme bay­ra­mın­da bu­luş­mak üzere.....

Sağ­lı­cak­la.


Okunma Sayısı: 203

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.